Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής Νίκου Λυγερού από ΝΟ Σύρου

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου εγκαινιάζει το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2010  και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Τέχνης Σύρος – Ερμούπολη Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού με τίτλο «Το Πνεύμα  του Vincent».

 

Ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου με 117 χρόνια ιστορίας ( έτος ιδρύσεως 1893 ως Ομιλος Ερετών Ερμουπόλεως) από ιδρύσεώς του πρωτοστατούσε τόσο στην ανάδειξη και προαγωγή του αθλητισμού όσο και του πολιτισμού και κατ΄ επέκταση στην τόνωση της τουριστικής και οικονομικής ζωής της Σύρου. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τα ναυτικά φεστιβάλ που διοργανώνονταν στην Ερμούπολη , με τη στήριξη και της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενωσης , που επί σειρά ετών διοργάνωνε  τους ιστιοπλοικούς αγώνες Φάληρο-Σύρος.

 

Ο Ν.Ο.Σ. πιστεύοντας και σήμερα ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι και πολιτισμός έλεγαν οι πρόγονοί μας , αποφάσισε τη διοργάνωση της έκθεσης με έργα του Νίκου Λυγερού , τα οποία είναι αφιερωμένα στη μνήμη του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Vincent van Gogh (1853 – 1891).

 

Το Πνεύμα του Vincent εμπνέει  το Νίκο Λυγερό. Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την αλληλογραφία του με τον αδελφό του Theo.

 

Η έκθεση έχει σκοπό να φέρει στο φως μερικές από τις κρυφές πτυχές της προσωπικότητας του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου και όπως ο ίδιος τονίζει , η κρίση του Vincent είναι πολυδιάστατη. Δεν ήταν ένας τυχαίος ζωγράφος αλλά ήξερε να μιλήσει, έγραψε για τα έργα του , τα σύγκρινε και είχε πολλές επαφές και με άλλους Γάλλους ζωγράφους που έχουν μείνει στη μνήμη της ανθρωπότητας.

 

Ο  Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μετακόμισε στη Γαλλία. Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Σχολή Εθνικής Αμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού και στη Σχολή Πολέμου, στρατηγικός σύμβουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας), καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, Διεθνής παρατηρητής στις προεδρικές του Nagorno Karabakh, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος, επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και του Συνδέσμου φίλων Καραθεοδωρή που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας. Έχει ιδρύσει την οργάνωση «The Pi Society» στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμούς νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ΄  έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Το έργο του πλούσιο.

 

Εχει δημοσιεύσει έργα του πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας. Έχει επίσης δημοσιεύσει ποιητικές συλλογές, σενάρια, θεατρικά έργα, τραγωδίες, ορατόρια, όπερες, καθώς και αρκετές μεταφράσεις.

 

Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Οκτωβρίου 2010. Η παρουσία μικρών – μεγάλων είναι απαραίτητη.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022

Άλλη μια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το «51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας …

Αφήστε μια απάντηση