Πολύτιμες εμπειρίες απέκτησαν οι Παίδες του Ν.Ο.ΣΥΡΟΥ

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωταθλημα Παίδων και παρότι αγωνίσθηκε με αθλητές πολύ μικρότερους σε ηλικία από τις υπόλοιπες ομάδες κατάφερε να κάνει μια νίκη και να αποκτήσει εμπειρίες ενόψει του πρωταθλήματος Μίνι Παίδων που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Σταθερά ανοδική χαρακτηρίζεται η πορεία της ακαδημίας υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Σ που μετά την πρόκριση της εφηβικής ομάδας στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, συμμετείχε με μια ακόμα ομάδα στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων. Απέδειξαν ότι στα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν στις «μικρές» κατηγορίες υδατοσφαίρισης συνεχίζοντας επάξια την ιστορία της ομάδας. Η αποστολή της ομάδας της Σύρου, που απαρτιζόταν από μικρότερους σε ηλικία παίκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, έδωσε πέντε αγώνες με τις αντίστοιχες ομάδες παίδων του Π. Φαλήρου, Αντλαντίς Χαλανδρίου, Περιστερίου, Ηλυσιακού και Α.Ε.Χαιδαρίου, και με μία νίκη και τέσσερις ήττες κατέλαβε την 5η θέση του 4ου ομίλου και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Παρά την διαφορά δυναμικότητας οι ¨πιτσιρικάδες¨ της Σύρου (με Μ.Ο ηλικίας 10 ετών) κατάφεραν να κερδίσουν την ομάδα της Ατλαντίς Χαλανδρίου (10-9) και να δεχτούν το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Οι αθλητές του Ν.Ο.Σ είναι: Ρούσσος Πέτρος, Μανούσος Γιώργος, Αποστολίδης Αλέξανδρος,Τσιργής Αχιλλέας, Βαρβιτσιώτης Γιώργος, Λουλούς Γιάννης, Ρίζος Δημήτρης, Καψάσκης Γιώργος, Νικολακόπουλος Άρης,Τομαής Φοίβος, Μαρινάκης Νίκος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Περιστέρι – ΝΟ Σύρου: 22-3 (Μανούσος 3) ΝΟ Σύρου – Ατλαντίς: 10-9 (Μανούσος 5, Λουλούς 2, Βαρβιτσιώτης 2) Χαιδάρι – ΝΟ Σύρου: 13-4 (Μανούσος 4) Ηλυσιακός – ΝΟ Σύρου: 20-8 (Μανούσος 5, Αποστολίδης, Τσιργής, Βαρβιτσιώτης) ΝΟ Σύρου – Παλαιό Φάληρο: 20-6 (Μανούσος 4, Αποστολίδης, Λουλούς).

Δήλωση Προέδρου ΝΟΣ Σταύρου Γουσγουνέλη: Η χαρά και η δύναμη που παίρνουμε από τους μικρούς αθλητές μας όταν αυτοί πανηγυρίζουν έστω και ένα γκολ δεν περιγράφετε. Για αυτό όλοι μαζί η διοίκηση του ΝΟΣ και οι γονείς των παιδιών επενδύουμε στο μέλλον των ομάδων μας. Ομάδες με αθλητές που θα αποτελέσουν πρότυπα για τους συμμαθητές τους αλλά και κυρίως για τους μικρότερους που μπορούν και αυτοί να ξεκινήσουν να παίζουν κολυμπώντας. Όποιος θέλει μπορεί να ξεκινήσει με ηλικία από 7 ετών και πάνω χωρίς όριο αφού λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε κερδίσει το στοίχημα που βάλαμε ξεκινώντας την ακαδημία. Θα αποδείξουμε ότι η ανδρική ομάδα σε λίγο καιρό θα μπορεί να στελεχωθεί πλήρως με Συριανούς αθλητές. Ότι η Σύρος διαθέτει Εθνικό Στάδιο, αυτό του υγρού στίβου, με αθλήματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τον σωματότυπο που έχουν οι μικροί νησιώτες. Σκεφτείτε ότι διακρίνονται συνεχώς πανελληνίως ακόμα και στο ξεκίνημα της αθλητικής τους καριέρας με μόλις 4 μήνες προπόνηση. Τελειώνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύλλογο γονέων των αθλητών υδατοσφαίρισης, στους χορηγούς μας, στα Μ.Μ.Ε. που στηρίζουν την προσπάθειά μας, στον προπονητή των ακαδημιών κ. Τάσο Τσικάρη για την καταπληκτική δουλειά του, στον βοηθό του κ. Τάσο Καρρά και στον Έφορο υδατοσφαίρισης και παλαιό αθλητή του ΝΟΣ κ. Ζοζέφ Πρίντεζη στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει να ξεκινήσει (τηλ.6977777127).

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης για τα τμήματα Υποδομών του Ν.Ο Σύρου. …

Αφήστε μια απάντηση