Ακόμη μια χρονιά στο βάθρο η Ιστιοπλοϊα Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΣ.

Διακρίσεων συνέχεια για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ν.Ο.Σ. και το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ, το οποίο ανέβηκε για ακόμη μια χρονιά στο βάθρο των πρώτων της Ελλάδας.

 

Σε πανηγυρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στην Αθήνα, έγινε η απονομή της ετήσιας γενικής κατάταξης της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης για το 2011, όπου το ΟΥΣΥΡΑ βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 1η θέσης στην κατηγορία IRC2, την 1η θέση στα σκάφη εκτός Αττικής και την 5η θέση στη Γενική Κατάταξη της κατηγορίας IRC (IRC1 & IRC2)!

 

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού οι κυβερνήτες του ΟΥΣΥΡΑ Αλέξης Ξηραδάκης και Θανάσης Παπαδόπουλος και μέλη του αγωνιστικού πληρώματος παρέλαβαν τα βραβεία, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Πάπιτσης ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο.Σ.

 

Οι διακρίσεις αυτές έγιναν πραγματικότητα μέσα από την ολοκλήρωση 40 ιστιοδρομιών (11 αγώνες) και 866 αγωνιστικών ναυτικών μιλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες, που έγιναν σε όλη την ελληνική επικράτεια, επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε να έχουν αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, ένα «στοίχημα» που η αγωνιστική ομάδα του ΟΥΣΥΡΑ κέρδισε αφιερώνοντας προσπάθεια και χρόνο!

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Σύρο

 

Το πρωί της επόμενης ημέρας, Κυριακής 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η πανελλήνια συνδιάσκεψη των Ομίλων, όπου παρουσιάστηκε στους παρευρισκομένους η προκήρυξη και το video του SYROS RACE 2012, που θα γίνει στη Σύρο ταυτόχρονα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2012 και θα διοργανωθεί από κοινού με την Ε.Ι.Ο.

 

Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θεωρείται η «απόλυτη» μονομαχία για τα σκάφη που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Έτσι, στο τέλος του Αυγούστου, τα καλύτερα σκάφη της Ελλάδας θα έρθουν στη Σύρο, διεκδικώντας τους πολύτιμους βαθμούς μέσα από τεχνικές ιστιοδρομίες.

 

Στην απόφαση της Ομοσπονδίας έπαιξε μεγάλο ρόλο η πολύ καλή εντύπωση που έχει κάνει το SYROS RACE, τόσο λόγω των δυνατοτήτων του θαλάσσιου στίβου, όσο και από την καλή διοργάνωση και φιλοξενία εκ μέρους των συντελεστών του Ν.Ο.Σ.

 

Το όφελος, πάντως, για το νησί της Σύρου είναι διπλό, καθώς –με συντονισμένες προσπάθειες της Ε.Ι.Ο. και του Ν.Ο.Σ.– το AEGEAN REGATTA, ο πολυπληθέστερος ιστιοπλοϊκός αγώνας της Ελλάδας, θα τερματίσει στην Ερμούπολη, ώστε τα σκάφη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να έχουν τη δυνατότητα ολιγοήμερης ξεκούρασης ανάμεσα στους δύο αγώνες. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως μεγάλος αριθμός σκαφών και πληρωμάτων θα βρίσκεται στο λιμάνι της Ερμούπολης για 8-10 μέρες, συνδυάζοντας το χόμπι τους με διακοπές στο νησί.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ν.Ο.Σ. θα ήθελε να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην ομάδα του SyrosToday για τη δωρεάν παραγωγή του προωθητικού video spot που παρουσιάστηκε στην πανελλήνια συνδιάσκεψη των Ομίλων.

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση