Δελτίο Τύπου Cyclades Classic Yacht Race 2013 – Κυκλάδες 2013

O Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο. Σύρου,  θα ήθελαν να  ευχαριστήσουν θερμά όλους εσάς  που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Ναυτικού Ομίλου  και στηρίξατε την διενέργεια του Αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013 – Αγώνας Παραδοσιακών Σκαφών- Λέμβων  και Λατινιών.

Με αυτή την κίνηση δείχνετε έμπρακτα την πραγματική αγάπη σας προς τον Ναυτικό όμιλο, ο οποίος προάγει τον ναυταθλητισμό υπηρετώντας αρχές και αξίες, καθώς και τις  προσπάθειες  που κατευθύνονται πάντα για το καλό της τουριστικής ανάπτυξης και εμπορικής κίνησης της Σύρου.

Σκοπός του αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013, ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών μας σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται  με την ναυπήγηση τους.

Ιδιαίτερα στη Σύρο, με την τεράστια  ναυπηγική παράδοση, έχει  σημασία να δοθεί  η σύνδεση του χθες, με τις μεγάλες επιτυχίες  της παραδοσιακής ναυπηγικής ζώνης του νησιού, με τα κελεύσματα του σήμερα, για ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση.

Μέσα στα πλαίσια των διαφόρων συνοδών εκδηλώσεων που  πραγματοποιήθηκαν  στα δύο νησιά Σύρου και Πάρου, ήταν πολιτιστικές εκδηλώσεις στον ΤΑΡΣΑΝΑ, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, παραδοσιακό πανηγύρι με χορούς του Λυκείου Ελληνίδων και συναυλία με ντόπιους λαϊκούς μουσικούς, έκθεση μοντέλων από ντόπιους καλλιτέχνες,   συνέδριο για την διάσωση των παραδοσιακών σκαφών  με ομιλητές ανθρώπους από το χώρο της επιστήμης, όπως ο κ. Δαμιανίδης Κώστας, Αρχιτέκτονας και συγγραφέας πολλών βιβλίων για την παραδοσιακή Ναυπηγική, ο κ. Δελής Αποστόλης από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών, ο κ. Γουζέλης Κώστας Αρχιτέκτονας, ο κ. Καβαλιέρος Νίκος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, ο κ. Μεσσάρης Διονύσης, Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, η κ. Δράκου Ειρήνη  Διευθύντρια του Λυκείου Σύρου, ο κ. Χατζηιερεμίας Σίμος, Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ, ντόπιοι καραβομαραγκοί και εκπρόσωποι  από συναφή επαγγέλματα.

Στο συνέδριο απεύθυνε θερμό χαιρετισμό ο κ. Πουσαίος Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο κ. Μιχάλης Ζουλουφός εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, ο κ. Μεσσάρης Διονύσης, Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, και ο Κρίτωνας Αρσένης Ευρωβουλευτής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ελπίζουμε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί Σχολή Καραβομαραγκών στην Σύρο, κάτι που προέκυψε μέσα από το Συνέδριο, και να συμβάλει σε μια νέα άνθηση της Τέχνης της Ξυλοναυπηγικής στην Σύρο.

Τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο Oργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, η 6η Περιφερειακή Διεύθυνση Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ν. Κυκλάδων & Σάμου), το Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων, ο ΤΑΡΣΑΝΑΣ Α.Ε., ντόπιοι Παραδοσιακοί Καραβομαραγκοί και συναφείς επαγγελματίες.

 

ΤΑ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΏΝ ΚΑΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΜΒΩΝ –ΛΑΤΙΝΙΩΝ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013- CYCLADES CLASSIC YACHT RACE 2013

Οι ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν για παραδοσιακά καΐκια και λέμβους και είχαμε συμμετοχές εκτός από σκάφη των Κυκλάδων και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Την Παρασκευή 28/6/2013 έγιναν αγώνες στην Σύρο, το Σάββατο 29/6/2013 έγινε αγώνας ανοιχτής θαλάσσης μεταξύ Σύρου και Πάρου, και την Κυριακή 30/6/2013 πραγματοποιήθηκε αγώνας στο λιμάνι της Πάρου.

 

1η ΜΕΡΑ . ΣΥΡΟΣ

Αγώνας Παραδοσιακών Καϊκιών Inshore

1ο ΑΘΗΝΑ με Κυβερνήτη τον Κώστα Γουζέλη

2ο ΚΙΒΩΤΟΣ με Κυβερνήτη τον Μίλτο Σακελλαρίου

3ο ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ με Κυβερνήτη τον Δημήτρη Ρίζο

 

-Αγώνας Παραδοσιακών Λέμβων – λατινιών Inshore

1ο ΙΣΑΒΕΛΛΑ Μ. Με Κυβερνήτη τον Σταυρακόπουλο Δημήτρη

2ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Χ. με Κυβερνήτη τον Ζώρζο Μανώλη

3ο ΠΕΤΡΟΣ Σ. με Κυβερνήτη τον Σαργολόγο Νίκο

 

2η ΜΕΡΑ . ΣΥΡΟΣ- ΠΑΡΟΣ

Αγώνας Παραδοσιακών Καϊκιών offshore

1ο ΑΘΗΝΑ με Κυβερνήτη τον Κώστα Γουζέλη

2ο ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ με Κυβερνήτη τον Ρίζο Δημήτρη

3ο ΚΙΒΩΤΟΣ με Κυβερνήτη τον Μίλτο Σακελλαρίου

 

-Αγώνας Παραδοσιακών Λέμβων – λατινιών offshore

1ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ . Με Κυβερνήτη τον Βλαβιανό Νίκο

2ο ΠΕΤΡΟΣ Σ. με Κυβερνήτη τον Σαργολόγο Νίκο

 

3η ΜΕΡΑ ΠΑΡΟΣ

 

Αγώνας Παραδοσιακών Καϊκιών Inshore

1ο ΑΘΗΝΑ με Κυβερνήτη τον Κώστα Γουζέλη

2ο ΜΑΡΙΚΑ 2 με Κυβερνήτη τον Τούντα Γιάννη

3ο ΚΙΒΩΤΟΣ με Κυβερνήτη τον Μίλτο Σακελλαρίου

 

-Αγώνας Παραδοσιακών Λέμβων – λατινιών Inshore

1ο ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΘΑ με Κυβερνήτη την Δόσιου Χριστίνα

2ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ . Με Κυβερνήτη τον Βλαβιανό Νίκο

 

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αγώνας Παραδοσιακών Καϊκιών

1ο ΑΘΗΝΑ με Κυβερνήτη τον Κώστα Γουζέλη

2ο ΚΙΒΩΤΟΣ με Κυβερνήτη τον Μίλτο Σακελλαρίου

3ο ΜΑΡΙΚΑ 2 με Κυβερνήτη τον Γιάννη Τούντα

 

Αγώνας Παραδοσιακών Λέμβων – λατινιών

1ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ . Με Κυβερνήτη τον Βλαβιανό Νίκο

2ο ΠΕΤΡΟΣ Σ. με Κυβερνήτη τον Σαργολόγο Νίκο

3ο ΜΙΚΡΗ ΑΚΑΘΑ με Κυβερνήτη την Δόσιου Χριστίνα

 

Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά για την συμμετοχή σας, για τις προσφορές – χορηγίες συμπολιτών μας ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και οι συνοδές εκδηλώσεις. Ελπίζουμε τέτοιες κινήσεις να είναι το παράδειγμα και για άλλους, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση