Μικροί και πρωτοπόροι

Πιστοί στην υπόσχεσή τους, οι μικροί αθλητές του παιδικού τμήματος υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ταξίδεψαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, 21-23 Μαρτίου, στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προπονητικό τριήμερο στις πισίνες Ν. Σμύρνης και Ιλισίων, δίνοντας και φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη παιδική ομάδα του Ηλυσιακού.

Η αποστολή αποτελούμενη από δώδεκα (12) αθλητές και τέσσερις συνοδούς παρέμεινε στην Αθήνα από την Παρασκευή 21/03 έως την Κυριακή 23/3 για να κάνει ουσιαστικά μία πρώτη αναγνωριστική επάνοδο στο υγρό στοιχείο, ενόψει της επαναλειτουργίας της πισίνας στη Σύρο, που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πράγματι, η εμφάνιση αλλά και η αγωνιστική κατάσταση των μικρών αθλητών ήταν εντυπωσιακή και προξένησε εκτός από έκπληξη και θαυμασμό. Έχοντας δώσει το τελευταίο τους αγωνιστικό διπλό στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 στο Μίνι Βικέλας Cup, η ομάδα του Ν.Ο.Σ έδειξε να μην έχει επηρεαστεί από την απουσία της από τις πισίνες για πάνω από έξι μήνες και επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ότι στον αθλητισμό η επιμονή στην προσπάθεια και η αγάπη για αυτόν, είναι βασικά στοιχεία όταν κάποιος θέλει με οποιοδήποτε τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Την Παρασκευή το βράδυ η ομάδα, αμέσως μετά την άφιξή της, κολύμπησε μετά από πολύ καιρό στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ν.Ο. Σύρου Θοδωρή Μπερδέ και του συνεργάτη του Μάρκου Ξαγοράρη.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικά διπλά, ένα το πρωί και ένα δεύτερο το απόγευμα στα Ιλίσια με την ομάδα του Ηλυσιακού. Τα σκορ 11-10 για τον ΝΟΣ στο πρώτο και ισόπαλο 15-15 στο δεύτερο παιχνίδι, έκαναν όλους τους παρευρισκόμενους στην πισίνα, προπονητές, παράγοντες, γονείς, άλλους αθλητές, να μείνουν κατάπληκτοι όταν άκουσαν ότι αυτά τα μικρά παιδιά από τη Σύρο δεν προπονούνται σε πισίνα, παρά μόνο εκτός νερού, παίζοντας μπάσκετ, χάντμπολ και κάνοντας θεωρητικά μαθήματα.

Την Κυριακή το πρωί η ομάδα του Ηλυσιακού επικράτησε του Ν.Ο.Σ καθαρά στο τρίτο φιλικό με 25-19, του οποίου προηγήθηκε προπόνηση αλλά και μαθήματα τακτικής από τον κ. Μπερδέ. Κατά την παραμονή της ομάδας στην Αθήνα, αλλά και κατά την διάρκεια της αγωνιστικής παρουσίας των παιδιών στην πισίνα, το κλίμα ήταν εξαιρετικό και παρότι εντός νερού δόθηκαν αρκετές μάχες όλοι οι μικροί αθλητές στο τέλος κάθε αγώνα έβγαιναν φίλοι από την πισίνα αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευγενή άμιλλα που προάγει το αθλητικό ιδεώδες.

Μετά το τέλος των παιχνιδιών οι προπονητές αλλά και οι συνοδοί της ομάδας της Σύρου, ο καθένας από την δική του πλευρά σχολίασαν θετικά την προσπάθεια όλων των παιδιών και προέβλεψαν το μέλλον αλλά και την δυναμική που παρουσιάζει τελευταία το τμήμα του πόλο, ενόψει της επικείμενης λειτουργίας της πισίνας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο κ. Θοδωρής Μπερδές ανέφερε: “Βρίσκομαι σε μία ομάδα όπου όλοι λειτουργούν με γνώμονα το μεράκι. Αποφασίσαμε μαζί με τον Μάρκο Ξαγοράρη να κατεβάσουν την ομάδα μίνι Παίδων στα προκριματικά του πανελληνίου Πρωταθλήματος τον Μάιο, γνωρίζοντας ότι όλο τον χειμώνα το κολυμβητήριο της Σύρου θα ήταν κλειστό. Πραγματικά ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά σίγουρα δεν το έχουμε μετανιώσει. Είμαι στις πισίνες πολλά χρόνια αλλά αυτό που είδα από αυτά τα παιδιά αυτές τις τρεις μέρες είναι πρωτόγνωρο και συνάμα πρωτοποριακό. Να έχουν να κολυμπήσουν τόσο καιρό και να φαίνεται σαν να μην έχει λήψη καμία μέρα από πάνω τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι μικροί έχουν αγάπη για το άθλημα, μεράκι, έχουν μπολιαστεί με την ιδέα του αθλητισμού και της υδατοσφαίρισης, ακολουθώντας την μεγάλη παράδοση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Μία νέα σελίδα γυρίζει για τον Ν.Ο.Σ ο οποίος πλέει σε άλλη κατεύθυνση, θετική, ξεκινώντας με δικά του παιδιά δίνοντας βάση στις υποδομές και εμπλουτίζοντας το δυναμικό του με νέα παιδιά φοιτητές σε επίπεδο πανεπιστημιακό. Μία τέτοια προσπάθεια για να συνεχιστεί, θα πρέπει να την αγκαλιάσουν όλοι οι Συριανοί φέρνοντας τα παιδιά τους στην πισίνα, η οποία θα λειτουργεί φυσικά συνεχώς με την τηλεθέρμανση που σχεδιάζεται και είναι υλοποιήσιμη για την τρέχουσα χρονιά. Από μέρους μας η προσπάθεια αυτή δεν θα σταματήσει, θα πάει μέχρι τέλους και αυτοί οι αθλητές μαζί με άλλους που θα τους πλαισιώσουν θα είναι μία ένεση για την Συριανή υδατοσφαίριση. Στόχος το τμήμα να αποτελείτε ηλικιακά από παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του και να συγκροτούνται ομάδες όλων των κατηγοριών, μίνι παίδων, παίδων, εφήβων, νέων ανδρών και ανδρών που θα λαμβάνουν μέρος επάξια στα εθνικά πρωταθλήματα. Είναι πολύ σημαντικό από παιδαγωγικής άποψης, τα συριανά παιδιά να ασχοληθούν πρώτα απ’ όλα, με τον αθλητισμό και μετέπειτα με τον πρωταθλητισμό για να επιτευχθούν και από τον Ναυτικό Όμιλο τα επιθυμητά αποτελέσματα” Ο κ. Μπερδές κλείνοντας συνεχάρη για μία ακόμη φορά τα παιδιά για την μοναδική τους προσπάθεια. Ευχαρίστησε και τους γονείς τους για την τιμή που τους έκαναν να στείλουν σε τέτοιες δύσκολες εποχές τα παιδιά τους στην Αθήνα και τους πληροφόρησε ότι το κέρδος που θα έχουν θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε αρκετούς τομείς της μετέπειτα ζωής τους. Επίσης ευχαρίστησε και όλους τους υπόλοιπους αρμοδίους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αλλά και του Συλλόγου Γονέων των αθλητών.

Ο Μάρκος Ξαγοράρης, συνεργάτης του κ. Μπερδέ, δήλωσε λιγότερο έκπληκτος από την αγωνιστική παρουσία των μικρών αθλητών, καθώς είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από όλους με πιο τρόπο παρέμειναν αυτοί ενεργοί εκτός νερού με ειδικό πρόγραμμα και έναν καλό σχεδιασμό από την αρχή του περασμένου χειμώνα. Αυτά τα παιδιά, όπως με έμφαση ανέφερε, αξίζουν ένα ανοικτό κολυμβητήριο όλο τον χρόνο και μαζί με άλλα συριανά παιδιά θα μπορούν να εκπροσωπήσουν το νησί μας και να συνεχίσουν μία παράδοση 120 χρόνων. Τέλος ευχαρίστησε την ομάδα του Ηλυσιακού για την άψογη φιλοξενία της.

Ο Δημήτρης Τσιργής μέλος του Συλλόγου Φίλων στήριξης δράσεων και γονέων υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Σ δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος που δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει ο Σύλλογος σε μία τέτοια αποστολή και να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο, υλοποιώντας τις επιθυμίες και τις οδηγίες του προπονητικού team . “Είμαστε χαρούμενοι γιατί με αυτό το ταξίδι η όμαδα των μίνι παίδων ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία της, εντός νερού, ενόψει τον αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος τον Μάιο. Η αθλητική ενασχόληση των παιδιών μας είναι ποιοτική, και εμείς είμαστε ακόμα πιο ικανοποιημένοι βλέποντάς τα χαρούμενα και γεμάτα χαμόγελο”. Προσκάλεσε δε, την ομάδα του Ηλυσιακού να επισκεφτεί την Σύρο για αντίστοιχη προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια. Ευχαρίστησε και αυτός με την σειρά του όλους τους χορηγούς και συντελεστές πραγματοποίησης αυτού του ταξιδιού.

Ο Γουσγουνέλης Σταύρος, έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης του Ν.Ο.Σ, φανερά ικανοποιημένος και αυτός ευχαρίστησε τους δύο προπονητές Θοδωρή Μπερδέ και Μάρκο Ξαγοράρη για την εθελοντική προσφορά τους στον ΝΟΣ καθώς και τον Σύλλογο Γονέων για την πολύτιμη στήριξη.

Ευχάριστη έκπληξη για τους υπεύθυνους του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ήταν η παρουσία στην πισίνα των Ιλισίων, δίπλα ακριβώς από εκεί που διεξάγονταν οι αγώνες των αθλητών του ΝΟΣ, του Γιώργου Μαυρωτά του ζωντανού θρύλου της υδατοσφαίρισης με πέντε παρουσίες σε Ολυμπιακούς αγώνες και πολλές περγαμηνές. Για την προσπάθεια της Σύρου ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε ότι αξίζει η Σύρος να βρει τον δρόμο της στον χώρο της υδατοσφαίρισης και μίλησε για υπέροχες αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί και την ανάγκη να λειτουργούν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, για την νεολαία που ασχολείται με τον αθλητισμό, ο καθηγητής χημικός μηχανικός του Πολυτεχνείου σήμερα, επισήμανε ότι αθλητισμός και σπουδές είναι συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά και αυτό που χρειάζεται για να τα κάνει κανείς και τα δύο είναι αυτοπειθαρχία και να μην αφήνεται να περνάει ο χρόνος ανεκμετάλλευτος.

Την αποστολή του ΝΟ Σύρου αποτέλεσαν :

Πέτρος Ρούσσος, Γιώργος Βαρβιτσιώτης, Μιχαήλ Καραμολέγκος, Ανάργυρος Κρεατσούλας, Εμμανουήλ Μαυράκης, Αχιλλέας Τσιργής, Αντώνης Πρίντεζης, Παναγιώτης Σιγάλας, Στέλιος Ευκαρπίδης, Νίκος Γαδ, Ανδρέας Γουσουνέλης, Φίλιππος Καμπάνα.

Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης

ΕΦΟΡΟΣ: Σταύρος Γουσγουνέλης

ΣΥΝΟΔΟΙ: Δημήτρης Τσιργής, Αντώνης Γαδ

– See more at: http://www.koinignomi.gr/news/athlitismos/naytathlitismos/2014/03/27/mikroi-kai-protoporoi.html-0#sthash.qm699HYo.dpuf

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης για τα τμήματα Υποδομών του Ν.Ο Σύρου. …

Αφήστε μια απάντηση