Kαι ο Ν.Ο.Σύρου στην 9η Πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών

Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκινά μαθήματα ιστιοπλοΐας στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

 

Σκοπός της Σχολής είναι η γνωριμία των μαθητών με το άθλημα και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για να συμμετέχουν σ’ αυτό. Επίσης η απόκτηση ευρύτερης γνώσης γύρω από τη θάλασσα και το σκάφος.
Τα μαθήματα της Σχολής διακρίνονται σε θεωρητικά και πρακτικά, που γίνονται στα γραφεία του Ομίλου, και στα σκάφη του Ν.Ο. Σύρου. Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών και 60 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, και ακολουθούν 2 πεντάωρα πρακτικής άσκησης εβδομαδιαία, με τα δύο σκάφη του ομίλου. Δίδονται σημειώσεις του Ν.Ο. Σύρου και προτείνονται επίσης και άλλα κατάλληλα βιβλία.
Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου. Στο τέλος των μαθημάτων και μετά από γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές αποκτούν πτυχίο το οποίο πιστοποιεί ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, με το οποίο μπορούν να έχουν την δυνατότητα πλοήγησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, όπως ορίζει ο νόμος.

 

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Mέσα στα πλαίσια του Αγωνιστικού τμήματος, ξεκινά επίσης τμήμα με παλιούς αθλητές και
κατόχους Πτυχίου Ιστιοπλοΐας, προπονήσεις και εκπαίδευση, με μηνιαία συνδρομή και ειδική μέριμνα για φοιτητές.
Το τμήμα θα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα, με 4 ώρες προπόνηση κάθε φορά.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.
Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Έφοροι Ανοιχτής Θαλάσσης ΝΟΣ
Μίλτος Σακελλαρίου, Σταυρακόπουλος Δημήτρης

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΙΑΘ Ν. Ο. ΣΥΡΟΥ.
Θέλοντας να κάνουμε γνωστό στο ευρύτερο κοινό της Σύρου το άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αποφάσισε λόγω της οικονομικής κρίσης, να μειώσει το κόστος συμμετοχής της Σχολής, να έχουν κίνητρο συμμετοχής όλοι οι ενήλικοι αθλητές του Ομίλου από όλα τα τμήματα του, όπως και ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας που σχετίζονται με την θάλασσα.
Επίσης μέσα από το αγωνιστικό-προπονητικό τμήμα ευελπιστούμε να έρθουν παλιοί ιστιοπλόοι να χαρούν το αγωνιστικό σκάφος ΟΥΣΙΡΑ του Ομίλου, να έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τη ναυτιλία και τους κόμπους, να τιμονεύσουν σε διάφορες πλεύσεις, να κάνουν αναγνώριση ακτών και να χρησιμοποιήσουν πορτολάνους, σε θαλάσσιες εξορμήσεις.
ΤΜΗΜΑ ΣΙΑΘ

300 ΕΥΡΏ για ενήλικες . Στην τιμή αυτή περιέχεται και σημειώσεις Ιστιοπλοΐας με τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις και εκπαιδευτικό CD.
150 ΕΥΡΩ σε ενήλικες αθλητές του Ομίλου με αθλητική ταυτότητα.
200 ΕΥΡΩ σε ειδικές κατηγορίες (Λιμενικοί, Πολεμικό Ναυτικό, AEN Σύρου κ.α.)
ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ
40 ΕΥΡΩ μηνιαία συνδρομή σε ενήλικες κατόχους πτυχίου Ιστιοπλοΐας.
20 ΕΥΡΩ μηνιαία συνδρομή σε φοιτητές/ ευπαθείς ομάδες, κατόχους πτυχίου ιστιοπλοΐας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΑΚΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «ΕΛΛΗ» 9, (Δίπλα στο Λιμεναρχείο)- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. 22810 88666 ( 10-1μ.μ) Κ. Ράνια Κρητικού, Κιν: 6972204356 Μίλτος Σακελλαρίου.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Έκθεση με σκάφη μινιατούρες απο τον Ν.Ο.Σύρου

Το Τμήμα Ταχύπλωων Σκαφών του Ν.Ο.Σύρου στα πλαίσια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του, διοργανώνει έκθεση με …

Αφήστε μια απάντηση