Γενικά για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Σχολές ΣΙΑΘ

Το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1985

Τότε  διοργανώθηκε η πρώτη Σ.Ι.Α.Θ. (Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας) με εκπαιδευτή τον ωκεανοπόρο Γιώργο Γκρίτση και 14 ενθουσιώδεις «μαθητές».

Τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα διοργανώνει 2 Σχολές κάθε χρόνο – έχοντας ξεπεράσει τις40 μέχρι σήμερα – μια το φθινόπωρο και μια την άνοιξη, με μεγάλη ζήτηση και οριακή για τις δυνατότητές του συμμετοχή.

Σκοπός της Σχολής είναι η γνωριμία των μαθητών με το άθλημα και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για να συμμετέχουν σ’ αυτό.

Επίσης η απόκτηση ευρύτερης γνώσης γύρω από τη θάλασσα και το σκάφος.

Τα μαθήματα της Σχολής διακρίνονται σε θεωρητικά και  πρακτικά, που γίνονται στα γραφεία του Ομίλου, και στα σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από  20 ώρες θεωρητικών και 60 ώρες πρακτικών μαθημάτων .

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, και ακολουθούν 2 πεντάωρα πρακτικής άσκησης εβδομαδιαία, με τα δύο σκάφη του ομίλου.

Δίδονται σημειώσεις του Ν.Ο. Σύρου και προτείνονται επίσης και άλλα κατάλληλα βιβλία.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.

Στο τέλος των μαθημάτων και μετά από γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές αποκτούν πτυχίο το οποίο πιστοποιεί ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, με το οποίο μπορούν να έχουν την δυνατότητα  πλοήγησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, όπως ορίζει ο νόμος.

 

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Mέσα στα πλαίσια του Αγωνιστικού τμήματος, ξεκινά επίσης τμήμα με παλιούς αθλητές και κατόχους Πτυχίου Ιστιοπλοΐας, προπονήσεις  και εκπαίδευση, με μηνιαία συνδρομή και ειδική μέριμνα για φοιτητές.

Μέσα από το αγωνιστικό-προπονητικό τμήμα ευελπιστούμε να έρθουν παλιοί ιστιοπλόοι να χαρούν το αγωνιστικό σκάφος ΟΥΣΙΡΑ του Ομίλου, να έχουν  την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τη ναυτιλία και τους κόμπους, να τιμονεύσουν σε διάφορες πλεύσεις, να κάνουν αναγνώριση ακτών και να χρησιμοποιήσουν πορτολάνους, σε θαλάσσιες εξορμήσεις

Το τμήμα  λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα,  με 4 ώρες προπόνηση κάθε φορά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών

 

Έφοροι Ανοιχτής Θαλάσσης ΝΟΣ: Μίλτος Σακελλαρίου, Σταυρακόπουλος Δημήτρης

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Ολοκλήρωση της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Αφήστε μια απάντηση