Επίσκεψη στη Γυάρο από το Ν.Ο.Σύρου

Στις 18 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Νήσο Γυάρο που οργάνωσε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στη μνήμη των θυμάτων της Δικτατορίας.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, αιτία που απέτρεψε την μεγαλύτερη συμμετοχή σκαφών και επισκεπτών. Τελικά το ταξίδι ξεκίνησε στις 10:00 της Κυριακής με τρία ιστιοφόρα και 22 ιστιοπλόους, μεταξύ τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Γεώργιος Πουσαίος.

Γυρίσαμε σκοτεινά αργά το απόγευμα,  όλοι στενοχωρημένοι και προβληματισμένοι. Ο λόγος, η άθλια κατάσταση των ιστορικών κτηρίων και της κατεστραμμένης μικρής προβλήτας που αν επισκευαστούν θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και επισκέψιμοι χώροι με σκοπό την ανάπτυξη ενός διαφορετικού είδους τουριστικής κίνησης, αναδεικνύοντας ιστορικές μνήμες, ώστε για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά χρόνια δικτατορίας.

Εμείς για την ώρα το χρέος μας  το κάναμε…ας κάνουν σύντομα και οι αρμόδιοι το δικό τους.

Εδώ δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Ολοκλήρωση της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Αφήστε μια απάντηση