Η Σύρος εκπέμπει SOS…

Μπορεί τα προβλήματα στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα να είναι πολύ… βαρβάτα και τα κλειστά κολυμβητήρια να προκαλούν… έμφραγμα στους προπονητές και στους αθλητές, όμως και στις μικρότερες πόλεις ή τα νησιά η κατάσταση είναι δραματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σύρος, όπου κι η ομάδα Παίδων του νησιού ήταν, στις αρχές Μαρτίου, να πάρει μέρος στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όμως επειδή μπήκε λουκέτο στο κολυμβητήριο του νησιού, τα παιδάκια έμειναν μόνο με την χαρά της συμμετοχής.

Όμως η πίεση δε σταματά από τους γονείς και φίλους της πισίνας προς το Δήμο Ερμούπολης, κάτι που φαίνεται και στο video που φιλοξενούμε από εκπομπή (από το 39:10 και μετά, για την προσπάθεια που γίνεται να μην χαθεί και το μίνι παίδων!!!».

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΝΟ ΣΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΕ

 

ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NOSYROU.GR

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13-12-2014 στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος η κλήρωση για τις ηλικιακές κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης. Ως υπεύθυνος από πλευράς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ήταν ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης, στην οποία είναι Αντιπρόεδρος αλλά και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της υδατοσφαίρισης για όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Από πλευράς του Ν.Ο.Σ στην κλήρωση των ομάδων παρευρέθηκε και ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης κ. Χρήστος Ρούσσης. Η ομάδα παίδων (γενν. το 2000) του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κληρώθηκε στον Γ΄ Όμιλο της Αθήνας και θα αγωνισθεί με τις αντίστοιχες ομάδες του Ν.Ο. Καλαμακίου, Μίλωνα, Εθνικού Πειραιά και Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Οι αγώνες της Α΄ προκριματικής φάσης θα γίνουν από 6-8 Μαρτίου 2015 στην Αθήνα με τρεις από τις πέντε ομάδες του Ομίλου να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Η συμμετοχή της παιδικής ομάδας μας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους υπεύθυνους του Ν.Ο. Σύρου, αλλά και για τους ίδιους τους μικρούς πολίστες, αφού με την μη λειτουργία του κολυμβητηρίου Σύρου, η προετοιμασία αλλά και η παρουσία τους στην αναφερόμενη διοργάνωση, φαντάζει δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη. Όπως μας δήλωσε ο κ. Χρήστος Ρούσσης, εδώ και δύο μήνες παρά το κλείσιμο της πισίνας η παιδική ομάδα δεν έχει σταματήσει να προπονείται, εκτός νερού φυσικά και είναι σε αναμονή της επανέναρξης της λειτουργίας της με την νέα χρονιά, προκειμένου τα παιδιά να αρχίσουν άμεσα να γυμνάζονται στον φυσικό τους χώρο, για να προλάβουν αν είναι δυνατόν να πάρουν μέρους στις αρχές Μαρτίου 2015 στο πρωτάθλημά τους. Τόνισε δε, ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που αθλητές του πόλο του ΝΟΣ αυτής της ηλικίας κινδυνεύουν να μη συμμετάσχουν σε επίσημους αγώνες των ηλικιακών πρωταθλημάτων λόγω ελλιπούς προετοιμασίας που οφείλεται στην μη συνεχόμενη λειτουργία της πισίνας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Αυτά τα μικρά παιδιά που πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι αγαπούν υπέρμετρα τον αθλητισμό και ειδικά το γουότερ πόλο, αρκούνται εδώ και αρκετό καιρό μόνο στο να συμμετέχουν σε τοπικά τουρνουά που διεξάγονται στο νησί μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως τα Μίνι Βικέλας cup του 2013 και του 2014.

Τέλος, αναφέρεται ότι την 14-12-2014 κληρώθηκαν επίσης και οι αγώνες της ομάδας των μίνι παίδων (γενν. το 2002) όπου οι «μικρούληδες» του ΝΟΣ θα εκπροσωπήσουν το νησί μας συμμετέχοντας στον Δ΄ Όμιλο Αθήνας μαζί με τους Τρίτωνα Αμαρουσίου, Α.Ε. Κερατσινίου, Παναθηναϊκό, Νηρέα Χαλανδρίου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από 8 -10 Μαΐου 2015.

 

Πηγή: www.waterpololive.gr 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ

Ενημερώνουμε τους φίλους και τους γονείς των αθλητών όλων των τμημάτων του Ν.Ο. Σύρου ότι, …

Αφήστε μια απάντηση