ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ 2015” ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΥΡΟΥ

Ένας ακόμη αγώνας Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, για σκάφη κατηγορίας Optimist , Laser 4.7 & Laser Radial, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου από 9-11/10/15, στον Κόλπο του Φοίνικα, ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των επάθλων στους μικρούς καπεταναίους την Κυριακή 11/10/15, στον Νεώσοικο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Την Παρασκευή 9/10 έφθασαν στο νησί μας, οι αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Κω και το Σάββατο οι αθλητές από τους Ναυτικούς Ομίλους Πάρου & Αντιπάρου, ξεπερνώντας, για μια ακόμη φορά, αρκετές δυσκολίες στην μετακίνησή τους.

Την Παρασκευή το απόγευμα με αρκετά καλό καιρό, πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες, για τους αρχαρίους-προχωρημένους της κατηγορίας Optimist του τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας ώστε να εκπαιδευτούν και μελλοντικά να στελεχώσουν την αγωνιστική μας ομάδα. Έλαβαν μέρος και κατάφεραν να τερματίσουν και οι 10 αθλητές μας και στις 3 ιστιοδρομίες γιαυτό τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Το Σάββατο ξεκίνησε επίσημα ο Διασυλλογικός αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 46 σκάφη.

 

Λόγω χαμηλής έντασης αλλά και των συχνών αλλαγών της διεύθυνσης των ανέμων , χρειάστηκε να στηθεί αρκετές φορές ο στίβος και δόθηκε τελικώς η εκκίνηση των αγώνων, αργά το απόγευμα. Με δυσκολία ολοκληρώθηκε μόνο 1 -από τις προγραμματισμένες- ιστιο¬δρομία για την κατηγορία σκαφών Optimist και δυο ιστιοδρομίες για τις κατηγορίες σκαφών Laser 4.7 & Laser Radial.

Την Κυριακή το πρωί ολοκληρώθηκαν 3 ιστιοδρομίες για κάθε κατηγορία σκαφών, με υψηλό βαθμό δυσκολίας για τους συμμετέχοντες αθλητές, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή των αγώνων. Εξαιρετικά σημαντική, υπήρξε η συμβολή των εθελοντών από τον Όμιλο Φουσκωτών & Ταχυπλόων σκαφών Σύρου που περιφρουρούσαν τον στίβο για την ασφάλεια των μικρών αθλητών και άμεσης και καθοριστικής σημασίας, η παρέμβαση του αθλητή της ανοικτής θάλασσας του ΝΟΣ και ναυαγοσώστη των αγώνων Αποστόλη Ζαμπλάκου.

Έτσι ολοκληρώθηκαν οι αγώνες το απόγευμα της Κυριακής με συνολικά 4 Ιστιοδρομίες για τα σκάφη τύπου Οptimist και 5 Ιστιοδρομίες για τις κατηγορίες σκαφών Laser 4.7 & Laser Radial.

Oι μικροί μας καπεταναίοι απεδείχθησαν τολμηροί και γενναίοι και “παντός καιρού” μιας και αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες για Ιστιοπλοία και τις δυο μέρες.

Τελικά όλοι απολαύσαμε τον αγώνα σε ένα ευγενές άθλημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και με την ίδια την ζωή και την παράδοση των νησιωτών αλλά και των Ελλήνων.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον ασφυκτικά γεμάτο χώρο του Νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, από αθλητές,γονείς,συνοδούς, φίλους από γειτονικά νησιά και μέλη του Ναυτικού μας Ομίλου, απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, όπως προβλεπόταν και από τις οδηγίες πλου:

• Optimist Γενική,
1. Παναγιωτίδης Κων/νος (ΝΟΠάρου)
2. Μιχαηλίδης Ερμής (ΝΟΣύρου)
3. Ανδρεάδης Γρηγόρης (ΝΟΠάρου)
• Optimist Αγόρια (11+),
1. Μιχαηλίδης Ερμής (ΝΟΣύρου)
2. Μπρούσης Βίκτωρ (ΝΟΠάρου)
3. Χρυσούλας Αθανάσιος (ΝΟΚω)
• Optimist Κορίτσια (11+),
1. Σακελλαρίου Δήμητρα (ΝΟΣύρου)
2. Φαρούπου Μαρία (ΝΟΑντιπάρου)
• Optimist Αγόρια (11-),
1. Παναγιωτίδης Κων/νος (ΝΟΠάρου)
2. Ανδρεάδης Γρηγόρης (ΝΟΠάρου)
3. Ραγκούσης Στέφανος (ΝΟΠάρου)
• Optimist Κορίτσια (11-),
1. Καλακώνα Μαρίνα (ΝΟΠάρου)
2. Δαφερέρα Θεοφανία (ΝΟΠάρου)
3. Ανδρεδάκη Ειρήνη- Ελένη (Ειρηλένα) (ΝΟΣύρου)
• Laser 4.7 Γενική
1. Γαμβρέλης Σταμάτης (ΝΟΚω)
2. Ρούσσου Μαρία (ΝΟΣύρου)
3. Παπανικόλας Ιωάννης (ΝΟΚω)
• Laser Radial (open) Γενική
1. Σταμπουλίδης Ιωάννης (ΝΟΣύρου)
2. Σιγάλας Κων/νος (ΝΟΣύρου)
3. Καραβιώτης Σταμάτης (ΝΟΣύρου)

Βραβεύτηκαν επίσης:
• Αθλητές της προαγωνιστικής ομάδας του ΝΟΣ (Γενική κατάταξη)
1. Καραβιώτης Ιωάννης
2. Ρούσσος Αντώνης
3. Σπέτεγκα – Παναγιωτίδης Σπύρος
καθώς και
• ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης που συμμετείχε & τερμάτισε σε μία τουλάχιστον ιστιοδρομία.

Σε αυτούς τους αγώνες συμμετείχαν & βραβεύτηκαν, δυο αθλητές, με την ίδια ημερομηνία γέννησης ! Οι Σταμάτης Γρυπάρης και Μάρκος Μπατζάκας και οι δυο από τον ΝΟΣύρου.
Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν και αυτούς τους αγώνες,ως Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Ο.Σύρου, ευχαριστούμε θερμά:
• πρώτα απ΄ όλα, όλους τους γονείς & τους εθελοντές, γιατί ουσιαστικά ο αγώνας αυ¬τός, αλλά και ο κάθε αγώνας που διοοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος, (όπως εξάλλου και η λειτουργία των τμημάτων του), στηρίζονται κατά βάση στην εθελοντική προσπάθεια και προσφορά του καθενός και καθεμιάς. Ο εθελοντισμός είναι η βάση λειτουργίας των πραγμάτων: η εθελοντική προσφορά, το μεράκι και η ικανοποίηση πως βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για να συνεχίσουμε ό,τι καλό για το μέλλον των παιδιών μας και του νησιού μας !
• τους χορηγούς των αγώνων , που πρόθυμα στήριξαν την δική μας πρωτοβουλία & προσπάθεια και χωρίς εκείνους δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί αυτός ο αγώνας

 

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ του αγώνα εδώ

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συμμετοχή του ΝΟΣ στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Ο Ν.Ο. Σύρου συμμετείχε στον αγώνα με 18μελή ομάδα αθλητών (13 Optimist και 5 Laser 4.7), την οποία συνόδευαν τρεις προπονητές-συνοδοί. Από τα 18 παιδιά τα 6 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση