H παιδική Ομάδα Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η ομάδα παίδων του water polo του Ναυτικού Ομίλου Σύρου συμμετείχε στην α΄ προκριματική φάση των αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, το περασμένο τριήμερο (15-17/01/2016).

Η ομάδα μας συμμετείχε στον Δ΄ Όμιλο Αττικής, με αντιπάλους, τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Ηλυσιακού και της Άλμα Κλαμπ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήταν η νεαρότερη κατά μέσο όρο ηλικιακά, καθώς στην αποστολή συμπεριλήφθησαν και αρκετοί αθλητές που αγωνίζονται στην πιο μικρή κατηγορία των μίνι παίδων. Παρόλα αυτά, οι πολίστες μας κατέβαλαν εξαιρετική προσπάθεια στο νερό, εκπροσωπώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Ναυτικό μας Όμιλο.

 

Η ομάδα του Ν.Ο Σύρου, λίγο πριν το πρώτο της παιχνίδι με την ομάδα του Αλίμου

Διακρίνονται: Από τη δεύτερη (επάνω) σειρά και από αριστερά προς τα δεξιά
Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης & Αθλητές: Αχιλλέας Τσιργής (2001, β΄ αρχηγός), Ανδρέας Γουσγουνέλης (2003), Δημήτρης Καψάσκης (2002), Νίκος Γαδ (2002), Γιώργος Ξαγοράρης (2004), Αντώνης Πρίντεζης (2001, αρχηγός), Αλέξανδρος Χαλαβαζής (2001), Δημήτρης Τάκος (2001) και Μάνος Μαυράκης (2001).
Από την πρώτη σειρά (κάτω) και από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Μιχαλίτσης (2004), Φίλιππος Καμπάνα (2003), Βαγγέλης Πετρόπουλος (2004), Νίκος Πρέκας (2004), Αντώνης Σαλάχας (2003) και Μανώλης Παπαμακάριος (2003).

Ο Ν.Ο Σύρου, μετά από τρία χρόνια αγωνιστικής αποχής, επανέρχεται στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών της υδατοσφαίρισης, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής στους συνεπείς νεαρούς αθλητές του, οι οποίοι με την υποστήριξη του προπονητού, των γονιών και των φίλων του αθλήματος, κράτησαν την τελευταία τριετία, το άθλημα ζωντανό.

Τα μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο Σύρου πίστεψαν στην αξία αυτής της συμμετοχής, επιβραβεύοντας τους κόπους και το πάθος (κυρίως των μεγαλυτέρων σε ηλικία αθλητών) για το άθλημα. Η συμμετοχή των αθλητών του ΝΟΣ στη διοργάνωση αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Η ομάδα ταξίδεψε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και μετά την άφιξή της στον Πειραιά, προπονήθηκε στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο Πειραιά σε κοινή ώρα προπόνησης με την ομάδα του Ολυμπιακού, κατόπιν κοινών ενεργειών της Διοίκησης της ομάδας του Πειραιά και των υπευθύνων της αποστολής του ΝΟΣ.

Τις προσπάθειες των αθλητών ενίσχυσαν με την παρουσία τους αρκετοί γονείς των παιδιών και φίλοι του αθλήματος, όπως και αρκετοί Συριανοί παίκτες της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης που προπονείται στην Αθήνα. Ο αρχηγός, μάλιστα της ανδρικής μας ομάδας, Αντώνης Κρητικός βρέθηκε κοντά στην παιδική ομάδα και παρακολούθησε όλους τους αγώνες της.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Κοινής Γνώμης, ως προς το καθαρά τεχνικό επίπεδο και προκειμένου η ομάδα να έχει σκορ, ο προπονητής στηρίχτηκε στα θετικά στοιχεία των “πιο έμπειρων νεαρών ” παίδων, δηλαδή στη δημιουργική ικανότητα του αρχηγού Αντώνη Πρίντεζη, την εκτελεστική δεινότητα του Αχιλλέα Τσιργή και την εξαιρετική φυσική κατάσταση του τερματοφύλακα της ομάδας Δημήτρη Τάκου.

Η ομάδα σημείωσε 13 γκολ συνολικά και κατά κοινή διαπίστωση όλων, όσων βρέθηκαν στο Παπαστράτειο, θα μπορούσε να είχε πετύχει αρκετά περισσότερα και να είχε δεχθεί λιγότερα, αν δεν εξέλειπαν κάποιες ατυχείς πραγματικά στιγμές και δεν υπήρχαν προβλήματα απουσιών (λόγω αδιαθεσιών) στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Syros Sports που για ακόμη μια φορά βρέθηκε κοντά στο water polo του Ν.Ο Σύρου, ενημερώνοντας το κοινό μέρα – μέρα, αναρτώντας ηλεκτρονικά φωτογραφικό υλικό και βίντεο, καθώς και την εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» και το αθλητικό της τμήμα, που επίσης πάντοτε με αναλυτικό απολογιστικό ρεπορτάζ καλύπτει τις συμμετοχές των ομάδων μας σε όλα τα ναυταθλητικά τμήματα.

Η περιγραφή των αγώνων αντλείται και αναδημοσιεύεται από το ανωτέρω σχετικό υλικό.

1η αγωνιστική: Ν.Ο Σύρου – Άλμα Κλαμπ, Σάββατο 16.01.2016, ώρα 12.30.
Ο κόουτς της ομάδας Μάρκος Ξαγοράρης, είχε προετοιμάσει τους αθλητές του για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Άλμα Κλαμπ (νεοσύστατη ομάδα του Αλίμου), επισημαίνοντας τις λογικές δυσκολίες που θα συναντούσαν στο ξεκίνημα του αγώνα, εξαιτίας της αποχής τους από την πισίνα κατά το μήνα Δεκέμβριο. Οι αθλητές της ομάδας μας, στα πρώτα δύο οκτάλεπτα, μπήκαν πράγματι «μουδιασμένοι» αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν ολοένα και καλύτεροι.

Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή για αρκετά λεπτά του μικρού τερματοφύλακα της ομάδας Βαγγέλη Πετρόπουλου (ηλικ. 2004), αλλά και των υπολοίπων μικρών που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αποστολή, του Γιώργου Ξαγοράρη (2004), του Αντώνη Σαλάχα (2003), του Μανώλη Παπαμακάριου (2003), του Νίκου Πρέκα (2004) και του Δημήτρη Μιχαλίτση (2004). Οι άλλοι νεαροί αθλητές, γεννηθέντες 2002 καΙ 2003 (εκτός των πιο μεγάλων, ηλικίας, γεν. 2001) είχαν αγωνιστεί ξανά σε επίσημους αγώνες (Πανελ/νιο Πρωτ/μα μίνι παίδων 2012 και mini Vikelas Cup).

Όλα τα παιδιά που έπαιξαν, αγωνίστηκαν με πάθος και έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Οι μικροί μας έδειξαν καλά στοιχεία στα τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο και απέδειξαν ότι είχαν τη δυνατότητα να «χτυπήσουν» το παιχνίδι, αν είχαν προηγούμενα παιχνίδια (ή και περισσότερες προπονήσεις) στο νερό.

Τρία από τα γκολ της ομάδας μας, προήλθαν από συνδυασμούς και προσωπικές ενέργειες των Αχιλλέα Τσιργή και Αντώνη Πρίντεζη και τα υπόλοιπα δύο και πάλι από τους ίδιους, μετά από ασίστ των Ανδρέα Γουσγουνέλη και Φίλιππου Καμπάνα.

Εντυπωσιακές επεμβάσεις σ΄αυτό το παιχνίδι είχε ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας Δημήτρης Τάκος, ο οποίος σε όλο το τουρνουά (παρά τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα μας) ξεχώρισε με την αθλητικότητά του.

Ο προπονητής χρησιμοποίησε όλους του αθλητές που είχε στη διάθεσή του.

Σκορ οκταλέπτων: 1ο) 0-5, 2ο) 0-7, 3ο) 3-5, 4ο) 2-2.

Τελικό σκορ: 5-15

Συνθέσεις / Φύλλο Αγώνος: Αθλητές: Νο 1. Δημήτρης Τάκος (ηλικ. 2001), 2. Γιώργος Ξαγοράρης (2004), 3. Φίλιππος Καμπάνα (2003), 4. Αλέξανδρος Χαλαβαζής (2001), 5. Νίκος Γαδ (2002), 6. Αντώνης Πρίντεζης (2001-αρχηγός, 2 γκολ), 7. Μάνος Μαυράκης (2001), 8. Ανδρέας Γουσγουνέλης (2003), 9. Δημήτρης Καψάσκης (2002), 10. Αχιλλέας Τσιργής (2001-β΄ αρχηγ., 3 γκολ), 11. Αντώνης Σαλάχας (2003) 12. Μανώλης Παπαμακάριος (2003), 13. Βαγγέλης Πετρόπουλος (2004), 14. Νίκος Πρέκας (2004) και 15. Δημήτρης Μιχαλίτσης (2004).

Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης

Σημειώνεται επίσης ότι Αλυτάρχης στα παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης αγωνιστικής (πρώτης ημέρας) ήταν ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης, μέλος του ΔΣ του ΝΟΣ και Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ.

Στο άλλο ματς της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Ηλυσιακού (της δεύτερης καλύτερης αγωνιστικά ομάδας του ομίλου) με σκορ 20-6 εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρώτη θέση στον Όμιλο.

2η Αγωνιστική: Ν.Ο Σύρου – Ηλυσιακός, Σάββατο 16.01.2016, ώρα 18.30
Οι παίδες του Ηλυσιακού, ενός Συλλόγου με παράδοση στο άθλημα του υδατοσφαίρισης, από την αρχή επέβαλαν το ρυθμό τους και σε συνδυασμό με την κούραση των παικτών της Σύρου, οι οποίοι ήταν φανερό ότι ένιωθαν κάπως απογοητευμένοι από την πρώτη πρωινή τους ήττα κόντρα σε ένα θεωρητικά πιο προσεγγίσιμο αντίπαλο, επικράτησαν άνετα της ομάδας του ΝΟΣ.

Η ομάδα του Ν.Ο Σύρου είχε τη γνωστή δυσκολία στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ο κόουτς Μάρκος Ξαγοράρης να δοκιμάζει σχήματα και να αλλάζει θέσεις στους παίκτες του. Αρκετός χρόνος συμμετοχής δόθηκε και πάλι στους πιο μικρούς της ομάδας, αφού πλέον το σκορ δεν είχε ιδιαίτερη σημασία.

Ο Αχιλλέας Τσιργής από τη θέση του φουνταριστού, με θεαματικές ενέργειες και μετά από συνδυασμούς, κινήσεις και ασίστ του αρχηγού της ομάδας Αντώνη Πρίντεζη, του Μάνου Μαυράκη και του μικρού ταλαντούχου Αντώνη Σαλάχα (ηλικ. 2003) πέτυχε και τα πέντε γκολ της ομάδας μας.

Σκορ οκταλέπτων: 1ο) 1-8, 2ο) 2-6, 3ο) 1-7, 4ο) 1-3

Τελικό Σκορ: 26-5

Φύλλο Αγώνος: Αθλητές: Νο 1. Δημήτρης Τάκος (ηλικ. 2001), 2. Γιώργος Ξαγοράρης (2004), 3. Φίλιππος Καμπάνα (2003), 4. Αλέξανδρος Χαλαβαζής (2001), 5. Νίκος Γαδ (2002), 6. Αντώνης Πρίντεζης (2001-αρχηγός), 7. Μάνος Μαυράκης (2001), 8. Ανδρέας Γουσγουνέλης (2003), 10. Αχιλλέας Τσιργής (2001-β΄ αρχηγ., 5 γκολ, ), 11. Αντώνης Σαλάχας (2003) 12. Μανώλης Παπαμακάριος (2003), 13. Βαγγέλης Πετρόπουλος (2004), 14. Νίκος Πρέκας (2004) και 15. Δημήτρης Μιχαλίτσης (2004)

Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης

Στο άλλο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου, ο Ολυμπιακός του Νίκου Δεληγιάννη (μέχρι πρότινος διεθνή τερματοφύλακα και παίκτη της μεγάλης ομάδας του Πειραιά) σταμάτησε στα 25 γκολ (25-2), χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες του. Η ομάδα του Μάρκελλου Σιταρένιου (Άλμα), του διεθνή βετεράνου της υδατοσφαίρισης, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Η ομάδα του Αλίμου είχε όμως ήδη πετύχει το στόχο της, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στη β΄ φάση του πρωταθλήματος, στο πρώτο πρωινό παιχνίδι της σειράς κόντρα στο Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

3η Αγωνιστική: Κόντρα στο μεγαθήριο.. Κυριακή 17/01/2016, ώρα 9.00
Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Μάρκος Ξαγοράρης χρησιμοποίησε 11 παίκτες, αποφασίζοντας να ξεκουράσει κάποιους από τους αθλητές τους, μερικοί από τους οποίους αντιμετώπιζαν επιπλέον και προβλήματα μικροτραυματισμών. Τα σημάδια της κόπωσης του ΝΟΣ ήταν έντονα, ενώ ο αντίπαλος ήταν – όπως άλλωστε αναμενόταν – πολύ δυνατός, παρότι και ο κόουτς του Ολυμπιακού Νίκος Δεληγιάννης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους νεαρότερους του αθλητές.

Το τελικό σκορ 3-30 δεν αντέχει σε υψηλή κριτική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υποβαθμίζει τον αγώνα και τη μάχη που έδωσαν οι νεαροί Συριανοί, απέναντι σε μια ομάδα που απλά «δεν παιζόταν». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λίγα (αλλά πράγματι εντυπωσιακά), γκολ της Συριανής ομάδας, χειροκρότησαν και οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Σκορ οκταλέπτων: 1ο) 1-7, 2ο) 0-6, 3ο) 2-10, 4ο) 0-7

Και σ΄αυτό το παιχνίδι, τα τέρματα της ομάδας μας προήλθαν με τον ίδιο τρόπο και σκόρερ τον Αχιλλέα Τσιργή, ο οποίος – λόγω και της θέσης στην οποία αγωνιζόταν, αλλά και του ταλέντου του – σημείωσε συνολικά 11 από τα 13 τέρματα της ομάδας στο τουρνουά.

Φύλλο Αγώνος: Αθλητές: Νο 1. Δημήτρης Τάκος (ηλικ. 2001 ), 2. Γιώργος Ξαγοράρης (2004), 3. Φίλιππος Καμπάνα (2003), 4. Αλέξανδρος Χαλαβαζής (2001), 5. Νίκος Γαδ (2002, 2 αποβ.), 6. Αντώνης Πρίντεζης (2001-αρχηγός), 7. Μάνος Μαυράκης (2001, 8. Ανδρέας Γουσγουνέλης (2003), 9. Δημήτρης Καψάσκης (2002), 10. Αχιλλέας Τσιργής (2001-β΄ αρχηγ., 3 γκολ), 11. Αντώνης Σαλάχας (2003) 12. Μανώλης Παπαμακάριος (2003), 13. Βαγγέλης Πετρόπουλος (2004), 14. Νίκος Πρέκας (2004) και 15. Δημήτρης Μιχαλίτσης (2004)

Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης

Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του ομίλου ο Ηλυσιακός επικράτησε περισσότερο δύσκολα απ΄ ότι δείχνει το σκορ της Άλμα Κλαμπ με σκορ 15-9.
Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά (Παπαστράτειο).

Τελική Βαθμολογία
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1. Ολυμπιακός 9
2. Ηλυσιακός 6
3. Άλμα Κλαμπ 3
4. ΝΟ Σύρου 0

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης για τα τμήματα Υποδομών του Ν.Ο Σύρου. …

Αφήστε μια απάντηση