Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Rescue Training International στη Σύρο

O διεθνείς φορέας  Διοργανώνει στις 20-21 Μαΐου  2017,και ώρες: 9:00 – 18:00  Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών  στη Σύρο.

Θα χορηγηθεί διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Certification) του οργανισμού Rescue Training International. Το πρόγραμμα αφορά όλους χωρίς να τίθενται γνωστικές προϋποθέσεις συμμετοχής.
Είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή για τη συμμετοχή σας.

Αιτήσεις συμμετοχής ONLINE

Λίγα λόγια – Μαθαίνω Πρώτες Βοήθειες
Ατυχήματα η πρώτη αιτία θανάτων παιδιών
Όπως είναι είδη γνωστό τα ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παιδιών στη χώρα μας. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός οφείλεται αφενός στην ροπή που έχουν τα παιδιά
στα ατυχήματα, έχοντας φυσιολογικά ανεπτυγμένη την περιέργεια γιατί «μαθαίνουν» και αφετέρου γιατί έχουν περιορισμένη την αίσθηση του κινδύνου στον οποίο τελικά εκτίθενται.
Ποια ατυχήματα συμβαίνουν ποιο συχνά;
Τα ατυχήματα που συμβαίνουν συχνότερα στα παιδιά είναι ο πνιγμός, η πνιγμονή (έμφραξη με στερεό αντικείμενο), οι πτώσεις , τα εγκαύματα και οι δηλητηριάσεις αλλά και άλλες λιγότερο συχνές αιτίες που μπορούν ωστόσο και αυτές να επιφέρουν την καρδιοαναπνευστική παύση.

Πώς θα προστατευτεί το παιδί;
Μοναδική ασπίδα του παιδιού απέναντι στα ατυχήματα προτάσσεται ο προληπτικός περιορισμός των κινδύνων και η στενή εποπτεία του παιδιού χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα ολοκληρωτικής εξάλειψης τους.
Οι γονείς αλλά και κάθε άνθρωπος που συναναστρέφε ται το παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά όταν το ατύχημα συμβεί γιατί η επέμβαση τους θα κρίνει την έκβαση της κατάστασης και θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ανεπανόρθωτη βλάβη και τη διάσωση από το ατύχημα.
Οι γονείς δε μαθαίνουν πρώτες βοήθειες.
Παρόλο που τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο 8 στους 10 γονείς δε γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών με τις οποίες θα σώσουν τη ζωή του παιδιού τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 70% των γονέων που είδαν οι ίδιοι το παιδί τους να μην μπορεί να αναπνεύσει εξαιτίας πνιγμονής (έμφραξη με στερεό αντικείμενο) δε γνώριζαν τι
έπρεπε να κάνουν.
Εφικτή πλέον η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.

Η επιτακτική λύση στα παραπάνω θέματα περιγράφεται πλήρως από τη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και αφορά όλους ανεξαρτήτως γνώσεων και επαγγελματικής ιδιότητας. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδεύσεις που διεξάγονται στην περιοχή τους και να αποκτήσουν τις γνώσεις αλλά και τις νόμιμες διαπιστεύσεις για να μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες.
Επιλογή προγράμματος εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.
Κατά την εκπαίδευση πρώτων βοηθειών θα πρέπει να επιλέγονται πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στα οποία διδάσκονται τόσο η πρωτοβάθμια φροντίδα που αφορά την περίθαλψη
περιστατικών που απειλούν τη ζωή όσο και η δευτεροβάθμια φροντίδα που αφορά την περίθαλψη περιστατικών που δεν απειλούν άμεσα τη ζωή.
Πόσος χρόνος χρειάζεται και πως θα εκπαιδευτώ;
Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών διαρκεί από 8 – 16 ώρες (2 ημέρες) γίνεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και προπλασμάτων όπου γίνεται και η εξάσκηση σε απλές διασωστικές τεχνικές που θα σώσουν την ζωή των αγαπημένων μας.
Λίγα λόγια!
Εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ν.Ο.Σύρου Με Δικαίωμα Συμμέτοχης Στη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιανουάριου 2023

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 τοιχοκολλούνται στον πίνακα Ανακοινώσεων του νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου …