Στη Varna (BG) και το Dusseldorf (DE) χτυπά η καρδιά του Ναυτικού Ομίλου Σύρου (EL) αυτή την εβδομάδα.

Η καρδιά του Ναυτικού Ομίλου Σύρου (EL) χτυπά στη Varna (BG) και το Dusseldorf (DE) την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2018.

Δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς για το Ναυτικό  Όμιλο Σύρου με συμμετοχές σε ευρωπαϊκές συναντήσεις αθλητικού αντικειμένου και εκθεσιακής προβολής αντιστοίχως.

Δυο ενέργειες με ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά και συμβολικό χαρακτήρα για την έναρξη εορτασμού της  επετειακής χρονιάς των 125 χρόνων  του ΝΟΣ από την ίδρυσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ανοίγει στη Βάρνα της Βουλγαρίας, την Τετάρτη 25/01,  η αυλαία του ευρωπαϊκού προγράμματος «Sailing on Three Seas», στο πλαίσιο των αθλητικών δράσεων Erasmus (+) με τη συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και των ομίλων της Βάρνας και της Τενερίφης (Ισπανίας).

Στην εναρκτήρια συνάντηση καταρτίζεται το αναλυτικό πρόγραμμα των Ιστιοπλοϊκών αγώνων σκαφών τύπου Optimist και Laser, καθώς και παράλληλων δράσεων που ξεκινούν τον Φλεβάρη και ολοκληρώνονται τον προσεχή Δεκέμβριο στις έδρες των τριών κρατών. Στην αποστολή του ΝΟΣ μετέχουν οι κκ. Γιάννης Γρυπάρης, Στρατής Μιχαήλ (πτυχιούχοι προπονητές του ΝΟΣ) και Δημήτρης Τσιργής (υπεύθυνος διαχείρισης του έργου, Έφορος – τακτικό Μέλος του Δ.Σ του ΝΟΣ). Ο Πρόεδρος του Ν.Ο Σύρου (τελικός νόμιμος εκπρόσωπος) κ. Γιώργος Φίλιος θα εκπροσωπήσει τον Όμιλο σε προσεχείς συναντήσεις στη Σύρο και την Τενερίφη.

Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή για τον Όμιλο, που συμμετέχει ως πιστοποιημένος Οργανισμός, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητικών  δράσεων Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, παρέχοντας την ευκαιρία στους νεαρούς και τις νεανίδες Ιστιοπλόους, στους προπονητές και τα στελέχη του Ομίλου, να «ταξιδέψουν» σε διαφορετικές θάλασσες, με κύριους στόχους την ανταλλαγή εμπειριών και την ευγενή άμιλλα.

Μια μέρα αργότερα, την Πέμπτη 26/01, οι κκ. Μιχάλης Χούλης ( Έφορος Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων) και Αντώνης Πρίντεζης (μέλος του Ομίλου μας – Εκπαιδευτής Αυτόνομης Κατάδυσης και Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστικής),  εκπροσωπούν το Ν.Ο Σύρου  στη διεθνή έκθεση «Boot Düsseldorf 2018», συμμετέχοντας στον καταδυτικό τομέα. Μια ακόμη σημαντική στιγμή για τα ναυταθλητικά δρώμενα του τόπου. Η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στο μεγαλύτερο διεθνές θεματικό γεγονός των θαλάσσιων σπορ και τουρισμού, προβάλλουν τις Κυκλάδες και το Αιγαίο στο εξωτερικό προσδοκώντας ανταποδοτικά αθλητικά και τουριστικά οφέλη.

Ειδικό διαφημιστικό φυλλάδιο με έμφαση στην ανάδειξη του υποβρύχιου μονοπατιού Σύρου – Γυάρου και την παρουσίαση των αθλημάτων της Αυτόνομης και Ελεύθερης Κατάδυσης θα διαμοιράζεται από τα μέλη του ΝΟΣ, ενώ οι επισκέπτες ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν προβολικό υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) με έμφαση στην παρουσίαση των Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων του Ομίλου. Ταυτόχρονα θα γίνεται παρουσίαση όλων των αθλημάτων που ο Ναυτικός μας Όμιλος καλλιεργεί μέσω εικόνας και ήχου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου συνεργάζεται σε σταθερή και συνεχή βάση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης για την ανάπτυξη των ναυταθλημάτων και την τουριστική προβολή του τόπου σε διεθνές επίπεδο.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022

Άλλη μια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το «51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας …