O tempora o mores !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΥΡΟΥ

Με περισσή αυταρέσκεια εμφανίστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ιδιώτης διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων κ. Κ. Μητρόπαπας στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, δίνοντας διάλεξη στη Συριανή κοινωνία, “φορτώνοντας“  με απαξιωτικά σχόλια και υβριστικούς υπαινιγμούς, όσους θεωρεί ότι αποτελούν εμπόδιο στις επενδυτικές επιχειρηματικές του βλέψεις. Στο στόχαστρο ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, αλλά και το σύνολο των πολιτών του νησιού.

Σε μια «παράσταση για ένα ρόλο», γκεμπελικής έμπνευσης, ο προμηθευτής της Δημοτικής Αρχής «κοίταξε στα μάτια τους εχθρούς του». Τη Συριανή πολιτεία, συμπεριλαμβανομένου και του παρόντος «βουλευόμενου σώματος».

Η σχετική τοποθέτηση της κας Δημοτικής Συμβούλου που ακολούθησε, σχετικά με την παροχή βήματος στον ως άνω άνδρα υπό αυτές τις συνθήκες, βρίσκει απολύτως σύμφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Ο τηλεοπτικός εμπαθής μονόλογος του ομιλητή, κυρίως κατά του ΝΟΣ, εκφυλίζεται, γιατί είναι προδήλως συκοφαντικός. Το τελικό χτύπημα όμως έρχεται με το “αυτολιβάνισμα”. Δεν ήξερε (ή μπορεί και να είχε ξεχάσει) o ιδιώτης διοργανωτής, ότι το επαναλαμβανόμενο λιβάνι δεν ταιριάζει στη μη ναρκισσιστική κουλτούρα των Συριανών (και μη) “ιθαγενών”. Δεν είχε καταλάβει εκ των προτέρων ότι «εδώ δεν είναι Αμαζόνιος». Ίσως οι αγαπημένοι φίλοι του επανορθώσουν. Σ΄ αυτούς σίγουρα πάντως δεν συγκαταλέγεται  ο Δήμαρχος Ύδρας, μετά τις σαφείς δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τέτας Βαρλάμη.

Κλείνουμε με λόγια αλήθειας. Ο Ναυτικός Όμιλος αποφάσισε φέτος για διάφορους λόγους, που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν, να μη συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής στο «Syros Triathlon 2018». Τα μέλη της Διοίκησης του ΝΟΣ, ούτε εκφοβίζονται για τις νόμιμες αποφάσεις που λαμβάνουν, με ευτελή και υποτιμητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήτε τρομοκρατούνται με ψευδο-επιγραμματικά εξώδικα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου συνεργάζεται διαχρονικά και σε σταθερή βάση με τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνοντας ναυταθλητκές δράσεις με διεθνή εμβέλεια. Ουδέποτε απαξιώσαμε τις αθλητικές δράσεις άλλων διοργανωτών. Ουδέποτε καταφερθήκαμε εναντίον του “Syros Triathlon” και της εταιρείας “diaplous.ssda”. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα της διαφοροποίησής μας. Χωρίς κρυφή ατζέντα, χωρίς “παρασκήνιο”. Και δεν ανεχόμαστε άλλη “λάσπη στον ανεμιστήρα”.

Έως τώρα διαχειριστήκαμε την επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά του κ. Μητρόπαπα, με αξιοπρέπεια και ήθος. Με σιωπή. Γιατί απλά είμαστε «Ναυτικός Όμιλος Σύρου». Με επίσημες εθνικές αθλητικές αναγνωρίσεις πέντε Ομοσπονδιών. Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνωρισιμότητα. Με 10500 μέλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εμείς και τα μέλη μας, είμαστε εθελοντές, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα, την πρόοδο των αθλητών μας.

Αρνούμαστε  λοιπόν να συμπαρασυρθούμε στο βούρκο της, με κάθε τίμημα, τέτοιου είδους δημοσιότητας των 15 λεπτών.

Με την ανακοίνωσή μας αυτή επιθυμούμε να δώσουμε τέλος στις τεχνητές αντιπαραθέσεις και στις άνευ ουσίας εικασίες “αιτιών πολέμου” με τους διοργανωτές του φετινού Τριάθλου και τους δημοτικούς εκπροσώπους.

Ο καθένας ας τραβήξει το δρόμο του.

Δίνουμε στη δημοσιότητα ενδεικτικά αυτούσια αποσπάσματα αλληλογραφίας του κ. Κ. Μητρόπαπα προς το Ν.Ο Σύρου, ως έχοντες έννομο συμφέρον, μετά τη νέα δήλωση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Ομίλου εκ του ιδίου.

Απλά – Σταθερά & Ξάστερα ( κλεμμένο!!)

21 Ιουνίου 2017 – 4:49μμ

Επιστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( e mail )

Τίτλος – Αποστολέας  : Ένα μεγάλο ευχαριστώ ! 2nd TRIMORE Syros Triathlon- Constantinos Mitropapas

Παραλήπτης : nosyrou1933@gmail.com

 

έχοντας πέσει η αυλαία του 2nd TRIMORE Syros Triathlon και έχοντας ολοκληρωθεί όλες οι δράσεις εκείνου με ασφάλεια και ποιότητα , θέλω –ως εκπρόσωπος της TRIMORE  – να σας ευχαριστήσω θερμά για την αναντικατάστατη συμβολή σας.

17 Αυγούστου 2017 – 7:01μμ

Επιστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( e mail )

Τίτλος – Αποστολέας : εκκρεμότητα σχετικά με 2ο syrostriathlon – Constantinos Mitropapas

Παραλήπτης : nosyrou1933@gmail.com

 

Κατ’ αρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά εσένα ( το Πρόεδρο του ΝΟΣ )  προσωπικά καθώς και τον Ναυτικό Ομιλο Σύρου , ο οποίος βρίσκεται κοντά μας , στηρίζει και παρέχει την μεγίστη δυνατή βοήθεια στο event.

16 Μάρτη 2018  – 6:10μμ

Συνεδρίαση ΔΣ Δήμου Σύρου Ερμούπολης

Κωνσταντίνος Μητρόπαπας :  Ο ΝΟΣ δεν έκανε τίποτα για την διοργάνωση 2ο Syros Triathlon.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ν.Ο.Σύρου Με Δικαίωμα Συμμέτοχης Στη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιανουάριου 2023

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 τοιχοκολλούνται στον πίνακα Ανακοινώσεων του νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου …