Μεγάλη διάκριση για τον Παναγιώτη Μπιτάδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα XTERRA 2019 της Τσεχίας

Την 5η θέση κατέκτησε ο τριαθλητής Παναγιώτης Μπιτάδος στην κατηγορία του, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα XTERRA 2019 που έγινε 2-4 Αυγούστου στην πόλη Prachatice της Τσεχίας. Ήταν μια πολύ σημαντική διάκριση επί ευρωπαϊκού εδάφους για τον 16χρονο αθλητή της κολύμβησης του ΝΟΣ, ο οποίος έκανε χρόνο 02.58.00.

Ο αγώνας ήταν απαιτητικός και υψηλού επιπέδου και δυσκόλεψε τους αθλητές στο ποδηλατικό σκέλος, λόγω της καταρρακτώδους βροχής. Περιελάμβανε κολυμβητική διαδρομή 1,5χλμ στη λίμνη Kristanovicky, ποδηλατική διαδρομή 35χλμ σε βουνό και τρέξιμο 10,5 χλμ. Συμμετείχαν συνολικά 409 αθλητές, με τον Παναγιώτη να αποτελεί τη μία από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές και να καταλαμβάνει την 58η θέση στη γενική κατάταξη, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες από τους αγώνες. Να σημειωθεί πως ήταν ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής της κατηγορίας του (γεννηθείς το 2003).

Μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για τον αθλητή μας τώρα, είναι η συμμετοχή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA στο Μάουι της Χαβάης, τον ερχόμενο Οκτώβρη.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Έναρξη Οργανωμένων Προγραμμάτων Κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 θα ξεκινήσουν τα οργανωμένα προγράμματα κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου …