Τιμητική εκδήλωση ΝΟΣ για το Δημήτρη Παλιόπορτα

Ο Ναυτικός Ομίλος Σύρου την Κυριακή 28/4 στις εγκαταστάσεις του στις Αγκαθωπές βράβευσε το Δημήτρη Παλιόπορτα για την τεράστια προσφορά του προς τον Όμιλο.

Ως γνωστό πριν από λίγους μήνες ο κ. Παλιόπορτας δώρησε στον Όμιλο δύο αγωνιστικά σκάφη Ιστιοπλοϊας Τριγώνου (τύπου Optimist και Laser 4.7) προκειμένου να βοηθήσει να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του τμήματος.

Οι ιθύνοντες του Ν.Ο. Σύρου δεν ξέχασαν αυτή την πολύτιμη προσφορά του και διοργάνωσαν μία εκδήλωση προς τιμή του. Το παρών έδωσαν σύσσωμο το Διοικητικά Συμβούλιο του Ν.Ο. Σύρου όπως και του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου, όντας Πρόεδρος εκεί, καθώς και μικροί αθλητές του τμήματος Ιστιοπλοϊας Τριγώνου μας.

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου κ. Ισίδωρος Μαμίδης και ο Έφορος Ιστιοπλοϊας Τριγώνου κ. Γιώργος Μαραγκός, ευχαρίστησαν για ακόμη μία φορά τον Δημήτρη Παλιόπορτα για την πολύτιμη προσφορά του, τονίζοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την πολύπλευρη προσφορά του στον τοπικό αθλητισμό και τη Σύρο γενικότερα.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι τα σκάφη που δώρισε αποδείχτηκαν γούρικα, καθώς με αυτά αθλήτριές μας Ν.Ο.Σ κατέλαβαν δύο τρίτες θέσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που φιλοξενήθηκε στον όρμο του Φοίνικα πριν από λίγο καιρό. Συγκεκριμένα, η Αντωνία Σακελλαρίου αναδείχτηκε τρίτη στην κατηγορία Laser, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και η Μαρία Ρούσσου στην κατηγορία Optimist 11 ετών.

Οι δύο αυτές αθλήτριες ήταν που έκαναν και την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Δημήτρη Παλιόπορτα, ενώ άλλα παιδιά του Ομίλου του έδωσαν μία ανθοδέσμη και ένα λάβαρο του Ν.Ο. Σύρου. Ένα ιδιαίτερο δώρο του έκανε και πρόεδρος του Ν.Ο.Σ. κ. Μαμίδης, καθώς του δώρισε μία φωτογραφία του λιμανιού της Σύρου που είχε τραβήξει ο ίδιος σε νεαρή ηλικία πριν από περίπου 45 χρόνια.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Φοίνικα εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή την τιμή στο πρόσωπό του και ανέφερε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ν.Ο. Σύρου για βοήθεια γιατί η ιστιοπλοϊα είναι μία από τις μεγάλες του αγάπες, καθώς ως γνωστόν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο αυτό. Επίσης, τόνισε ότι θεωρεί καθήκον του να βοηθάει τον τόπο του, γιατί “μετά από τόσα χρόνια στο νησί νιώθω πλέον Συριανός!” Ευχήθηκε τα δύο σκάφη να συνεχίσουν να είναι γούρικα και στο μέλλον να φέρουν πρωτιές στον Όμιλο και έκλεισε με μία ευχή των ανθρώπων της θάλασσας: “Εύχομαι στα παιδιά μας και σε όλους μας καλές θάλασσες στη ζωή!”

 

Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022

Άλλη μια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το «51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας …

Αφήστε μια απάντηση