Ο Μάρκος Ξαγοράρης ζει και αναπνέει για τον υγρό στίβο και δη για το τμήμα του πόλο

«Ο στόχος μας…»

Ο Μάρκος Ξαγοράρης ζει και αναπνέει για τον υγρό στίβο και δη για το τμήμα του πόλο. Είναι στο τεχνικό τιμ του τμήματος υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομιλου της Σύρου και κατέθεσε στο syros-sports την πολύτιμη άποψή του για τα τεκταινόμενα, αλλά και για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

«Εχω αναλάβει καθήκοντα βοηθού προπονητή στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου από τον Απρίλη του 2013 – μαζί με τον κύριο Τάκη Κανελλόπουλο, καταξιωμένο προπονητή με ιστορία και προσφορά στον Ναυτικό Ομιλο Σύρου – με την έναρξη ακριβώς της λειτουργίας της πισίνας που ήταν κλειστή τον χειμώνα λόγω του μεγάλου κόστους θέρμανσης του νερού και της οικονομικής συγκυρίας. Ως εκ τούτου υπήρχε μικρή προσέλευση αθλητών λόγω απαιτήσεων των γονέων για συνεχόμενη αθλητική δραστηριότητα των παιδιών τους, κάτι το οποίο ήταν πολύ λογικό καθώς θέλουν το παιδί τους να αθλείται όλο τον χρόνο. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Ομιλο, από τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς για την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος υδατοσφαίρισης και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα των Ανδρών συμμετείχε σε αγώνες του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής το καλοκαίρι και στελεχώθηκε με νεαρούς Συριανούς παίκτες που αποτελούν το μέλλον του Συριανού πόλο. Αλλωστε ως άθλημα έχει μεγάλη ιστορία στο νησί μας και έχει αγαπηθεί από τους συμπολίτες μας».

«Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμόμαστε ότι το 1982 το τμήμα του πόλο ανήλθε στην Β’ Εθνική χωρίς να υπάρχει πισίνα με τους αδελφούς Βλάμη, τον Μακρυωνίτη Λεωνίδα, τον Γιώργο Μαραγκό και άλλους αθλητές ποιότητας. Ηταν μια μεγάλη επιτυχία. Πριν από δύο χρόνια το τμήμα ήταν στην Α2, πέρυσι συμμετείχε στην Β’ Εθνική και το καλοκαίρι μετά από αγώνες μπαράζ, υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική λόγω ελλιπούς προετοιμασίας και επειδή δεν υπήρχαν μεταγραφές. Βασικός προπονητής στους αγώνες αυτούς ήταν ο κύριος Θοδωρής Μπερδές που είναι και βοηθός προπονητή της Εθνικής Εφήβων. Η ομάδα στηρίχθηκε σε γηγενείς παίκτες και αυτός είναι ο στόχος και για τα επόμενα χρόνια. Το ποσοστό στελέχωσης Συριανών παικτών πρέπει να είναι μεγαλύτερο. Το ευχάριστο νέο είναι ότι για τα επόμενα χρόνια υπάρχει εξασφάλιση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου το οποίο μάθαμε τις τελευταίες μέρες και είναι μάλιστα εφικτό να πραγματοποιηθεί με μια νέα εναλλακτική τεχνική λύση αναφορικά με την θέρμανση του νερού, πέραν αυτής του πετρελαίου. Δηλαδή της τηλεθέρμανσης και αυτό θα γίνεται μέσω του τοπικού σταθμού της ΔΕΗ. Αυτό αποτελεί σωτηρία. Συνεπώς με την εξασφάλιση του ανοιχτού κολυμβητηρίου όλο τον χρόνο, ίσως αυτόν τον χειμώνα ή σίγουρα τον επόμενο, περιμένουμε ανταπόκρισης της νεολαίας της Σύρου που αγαπά σίγουρα το άθλημα και θέλει να νιώσει την μοναδική συγκίνηση που προσφέρει αυτό. Επίσης και οι γονείς κρίνεται αναγκαίο να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια καθώς πέραν της αποφυγής από τα επικίνδυνα μονοπάτια, η υδατοσφαίριση είναι μια ιδιαίτερη μορφή αθλητισμού που προσφέρει σε ένα νέο παιδί μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει τα σωματικά και ψυχικά εφόδια για την μετέπειτα ζωή του».

«Το άθλημα του πόλο είναι από τα πλέον επιτυχημένα ομαδικά αθλήματα στην χώρα μας καθώς οι Εθνικές ομάδες συμμετέχουν επί σειρά δεκαετιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί που χαλιναγωγούν τους αθλητές με ξεχωριστά χαρίσματα και διαμορφώνει με τον ιδανικότερο τρόπο ανθρώπινες προσωπικότητες μέσα σε κλίμα ασφάλειας, δικαιοσύνης, επιδοκιμασίας, αυτοεκτίμησης, παραδοχής, φιλίας και ομαδικότητας. Ολα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα χώρο εκτός φυσικού περιβάλλοντος. Στόχος του τμήματος πόλο είναι η ενασχόληση των νέων μας με τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής και σκέψης γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και το νησί μας έχει ιδιαίτερη σχέση με αυτόν».

«Οποιος θέλει να εγγραφεί στο τμήμα πόλο Ναυτικό Ομιλο Σύρου, χρειάζεται ένα χαρτί παθολόγου και δερματολόγου. Μας ενδιαφέρουν παιδιά από 8-9 ετών και πάνω που γνωρίζουν ή όχι κολύμβηση. Παράλληλα με την εκμάθηση κολύμβησης, αλλά και των μυστικών του αθλήματος, οι μικροί αθλητές συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες (τουρνουά) και κατά συνέπεια αποκτούν μοναδικές εμπειρίες που αποτελούν ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις».

Πηγή: Syros-Sports

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Νησάκι – Sea Water Polo «Δημήτρης Ζορμπάνος».

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με συνδιοργανωτές, το Σύλλογο Παλαιμάχων Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης «τα Δελφίνια», το …

Αφήστε μια απάντηση