Αποτελέσματα και αγωνιστικός απολογισμός Mini Vikelas Cup 2015

Εντυπωσίασε η ομάδα παίδων Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου 

Η Oμάδα υδατοσφαίρισης μίνι παίδων – παίδων με το προπονητικό team

 

Οι νεαροί αθλητές νίκησαν την αποχή από την πισίνα και στάθηκαν με αξιώσεις απέναντι στις δυνατές ομάδες του Πανιωνίου, του Μίλωνα και του Νηρέα Χαλανδρίου.

Η ομάδα Υδατοσφαίρισης μίνι παίδων – παίδων του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

O Ναυτικός Όμιλος Σύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Επιτροπή Αθλητισμού και το Δήμο Ερμούπολης Σύρου διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία το επίσημο φιλικό τουρνουά υδατοσφαίρισης «H2O Polo Mini Vikelas Cup 2015» που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας στις 3 και 4 Ιουλίου.

Το τουρνουά τελεί πλέον υπό την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος οι ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Σύρου (Ν.Ο.Σ), του Πανιωνίου ΓΣΣ του ΑΟΝΣ Μίλωνα και του Νηρέα Χαλανδρίου δίνοντας τρία παιχνίδια η καθεμιά ομάδα μέσα σε δύο μέρες.

Συνολικά διεξήχθησαν 6 παιχνίδια και αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ΑΚΔΕ για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών.

Η ομάδα μας, η ομάδα του Ν.Ο Σύρου με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο, αν και ανέτοιμη αγωνιστικά, εξαιτίας της έλλειψης προπονήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής, αφού η πισίνα παρέμεινε ως τότε κλειστή, εντυπωσίασε με το πάθος της, την ενέργεια των νεαρών αθλητών και το πνεύμα ομαδικότητας που επέδειξε.

Τουρνουά Water Polo mini Vikelas Cup 2015 στη Σύρο

Σημειώνεται ότι οι νεαροί αθλητές του ΝΟ Σύρου ξεκίνησαν να προπονούνται μόλις πριν ένα μήνα υπό τις οδηγίες αρχικά του τ. προπονητή κ. Μάρκου Ξαγοράρη. Παρόλα αυτά, οι αθλητές μας δεν επέτρεψαν στο κοινό και τους αντιπάλους τους να γίνει αντιληπτή η απουσία τους από τον υγρό στίβο, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Συγχαρητήρια αξίζουν στους νέους προπονητές της ομάδας, τους Συριανούς πολίστες Δημήτρη Καρακατσάνη και Άγγελο Τσινό, που προετοίμασαν κατάλληλα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την ομάδα για τις ανάγκες του τουρνουά.

Στον πάγκο της ομάδας ως τεχνικός σύμβουλος κάθισε και ο Θοδωρής Μπερδές, προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΝΟ Σύρου του κλιμακίου της Αθήνας.

Ο προπονητής Δημήτρης Καρακατσάνης και οι νεαροί αθλητές του ΝΟΣ σε time out

Οι ομάδες χρησιμοποίησαν αθλητές ηλικιών 2000 και νεαρότερους (κατηγορία μίνι παίδων και παίδων). Σημειώνεται ότι οι τρεις φιλοξενούμενες ομάδες συμμετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σημειώνοντας επιτυχίες. Μάλιστα, η ομάδα του Πανιωνίου έχει προκριθεί στην τελική φάση και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται σε δύο εβδομάδες.

Η ομάδα που ξεχώρισε ήταν πράγματι αυτή του Πανιωνίου, διαθέτοντας ένα οργανωμένο σύνολο κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Σταμάτη Χέλμη (ο οποίος έχει περάσει και από την ομάδα μας την περίοδο 2004-05). Τους αθλητές του Πανιωνίου κοντράρισαν, μόνο κατά διαστήματα, οι υπόλοιπες ομάδες. Κατά τη διάρκεια του 4ου επταλέπτου, η ομάδα μας κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ τον Πανιώνιο στο μεταξύ μας παιχνίδι και να μειώσει σε 6-5 δείχνοντας ότι μπορεί να χτυπήσει το ματς. Στη συνέχεια όμως η ομάδα του Πανιωνίου ανέβασε ρυθμό και σε συνδυασμό με κάποιες άτυχες στιγμές για την ομάδα μας το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 10-5.


Φάση από τον αγώνα του Πανιωνίου με το ΝΟ Σύρου

Μίλωνας και Νηρέας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία κατά διαστήματα και οι προπονητές των ομάδων Αλέξανδρος Πετρόπουλος και Γιάννης Πρίμπας αντιστοίχως, έμειναν ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες των ομάδων τους, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα. Η ομάδα του Μίλωνα ξεχώρισε για την πολύ καλή φυσική κατάσταση των αθλητών της, ενώ η ομάδα του Νηρέα έδειξε ότι διαθέτει ταλέντο και πειθαρχία στο παιχνίδι της.

Ο Μίλων τερμάτισε καθαρά στη δεύτερη θέση με δύο νίκες και μια ήττα, ενώ Νηρέας και ΝΟ Σύρου στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι του τουρνουά, ήρθαν ισόπαλοι μεταξύ τους με σκορ 8-8 και μοιράστηκαν την τρίτη θέση.

Η ομάδα παίδων υδατοσφαίρισης του ΝΟ Σύρου κατακτά την τρίτη θέση


Οι νεαροί αθλητές πανηγυρίζουν την τρίτη θέση

Στο τουρνουά αυτό δεν υπήρξαν αθλητές που υστέρησαν από καμία ομάδα. Εντυπωσίασε όμως το πάθος, η φυσική κατάσταση και η βελτίωση της τεχνικής των νεαρότερων αθλητών όλων των ομάδων.

Αν θα έπρεπε να σταθούμε στην απόδοση των παικτών του Ν.Ο Σύρου, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους, το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και την αντίληψη για το παιχνίδι, τα μεγαλύτερα παιδιά (γεννηθέντες 2000-2001).

Τα νεαρότερα παιδιά της ομάδας του ΝΟΣ έδειξαν πλήρη προσαρμογή στις απαιτήσεις των αγώνων και έκλεψαν τις εντυπώσεις με τη φυσική τους κατάσταση, το πνεύμα ομαδικότητας και το πάθος που επέδειξαν.


Water Polo Mini Vikelas Cup 2015 – Αναμνηστική όλων των ομάδων

 

Ακολουθούν οι συνθέσεις των ομάδων, τα αναλυτικά αποτελέσματα και η τελική κατάταξη.

Καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση και διεξαγωγή του τουρνουά είχαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Αθλουμένων του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ, η Blue Star Ferries ως χορηγός-υποστηρικτής, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, τα σούπερ μάρκετ «Νεώριο», «Μαρινόπουλος – Carrefour», «AB Βασιλόπουλος», το τυπογραφείο «Γεώργιος & Μάρκος Βουτσίνος ΟΕ», το κατάστημα οπτικών ειδών «Σταύρος Κοής» και οι κκ Πέτρος Γαϊτάνος και Μαρία Εμπειρίκου, φίλοι του Ομίλου.

Ο Ν.Ο Σύρου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του αθλητικού διημέρου και για το λόγο αυτό έχει ήδη προβεί σε αναλυτική ανακοίνωση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης για τα τμήματα Υποδομών του Ν.Ο Σύρου. …

Αφήστε μια απάντηση