ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τμημάτων Υγρού Στίβου του Ν.Ο Σύρου σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του τμήματος Κολύμβησης του Ν.Ο Σύρου.

Αγαπητοί αθλητές της Κολύμβησης & Υδατοσφαίρισης, Αγαπητοί γονείς και φίλοι του ΝΟΣ, Αγαπητοί συμπολίτες,

Το τελευταίο διάστημα των τριών εβδομάδων ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης. Υπήρξαν καθημερινές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις αναβολές ή ματαιώσεις των προπονήσεων. Υπήρξε αναστάτωση σε όλη την κοινότητα των μελών του ΝΟΣ.

Δυστυχώς οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο δεν επιτρέπουν την παραμονή των αθλουμένων στο νερό, αφού η θερμοκρασία της πισίνας  -παρά τις γενικώς πολύ καλές εξωτερικές καιρικές συνθήκες – κυμαίνεται σε χαμηλά και σε κάθε περίπτωση μη επιτρεπτά επίπεδα για τους αθλητές του υγρού στίβου.

Η Δημοτική Αρχή, δια της Επιτροπής Αθλητισμού και της αρμόδιας Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν έχει διαθέσει έως σήμερα ούτε ένα ευρώ για την προμήθεια καυσίμων (και αν τούτη την ώρα κάτι έχει διαθέσει, ο λέβητας πάντως δεν έχει ακόμη ανάψει..). Το έργο της Τηλεθέρμανσης δεν υποστηρίζεται με την απαιτούμενη ενίσχυση καυσίμων θέρμανσης ή τοποθέτησης ισοθερμικών καλυμμάτων (όπως προέβλεπε η εγκριτική μελέτη), και εντέλει απαξιώνεται από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, που σημειωτέον διατηρεί την ευθύνη υλοποίησης και αποδοτικότητας του έργου. Αφήνεται να εννοηθεί ότι το έργο έχει αποτύχει, χωρίς βεβαίως να ανακοινώνεται επίσημα. Είναι προφανές δε, ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι – εξαιτίας και της επικείμενης παύσης λειτουργίας του ΑΣΠ της ΔΕΗ – για το “σφράγισμα” της πισίνας.

Οι αθλητές του Ν.Ο Σύρου, εξαιτίας της μη ορθής χρήσης του Κολυμβητηρίου, της παθητικής στάσης της Επιτροπής Αθλητισμού και κατ΄ επέκταση της Δημοτικής Αρχής, είναι αποδέκτες της αθλητικής  απαξίωσης, της ματαίωσης και της ηθικής βλάβης. Επιπλέον το Σωματείο του ΝΟΣ υφίσταται σοβαρή οικονομική ζημία, ενώ ταυτόχρονα πλήττεται η αξιοπιστία του Ομίλου από τις πιθανές ακυρώσεις συμμετοχών στα αγωνιστικά πρωταθλήματα και τους διασυλλογικούς αγώνες.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου αναζητά και βασίζεται στις συνεργασίες με τις τοπικές Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί εξάλλου από κοινού, σημαντικά ναυταθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας. Θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές, ότι τα Δημοτικά Κολυμβητήρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δημότες, στους πολίτες και στους αθλητές των Σωματείων. Δεν αποτελούν (υπό την ευρεία κοινωνικο-πολιτειακή έννοια) κτητικό αντικείμενο των αρμοδίων  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετών ή μη. Αποτελεί υποχρέωση των αρμοδίων η συνεχής συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το μοναδικό δραστηριοποιούμενο αθλητικό σωματείο πισίνας στο νησί, καθώς και οι συντονιστικές δράσεις.

Με αυτά τα λόγια, ως αρμόδιοι των τμημάτων Υγρού Στίβου, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην τελική μας ανακοίνωση για την οριστική διακοπή λειτουργίας των τμημάτων Κολύμβησης για το έτος 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018.

Για το τμήμα Υδατοσφαίρισης έχουν αναβληθεί οι προπονήσεις στο νερό μέχρι νεωτέρας, αλλά λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων μίνι παίδων, παίδων, κορασίδων, εφήβων και ανδρών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα υπάρξουν σχετικές ενημερώσεις από τους αρμοδίους υπευθύνους του ΝΟΣ.

Ο Έφορος των τμημάτων Κολύμβησης του Ν.Ο Σύρου

Δημήτρης Τσιργής

Πηγή: www.nosyrou.gr

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ν.Ο.Σύρου Με Δικαίωμα Συμμέτοχης Στη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιανουάριου 2023

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 τοιχοκολλούνται στον πίνακα Ανακοινώσεων του νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου …