Ολοκληρώθηκε το ΄΄ Τρίγωνο Κυκλάδων 2018 ΄΄

Με την τελετή απονομής των επάθλων ολοκληρώθηκε στο χώρο του εντευκτηρίου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας  «Τρίγωνο Κυκλάδων 2018».

Ο τριήμερος αγώνας ξεκίνησε με πρώτη ιστιοδρομία τη διαδρομή Σύρος-Τήνος στην οποία δυστυχώς λόγω έλλειψης ανέμου, εντός του επιτρεπομένου χρονικού ορίου, δεν κατάφερε να τερματίσει κανένα από τα συμμετέχοντα σκάφη. Μετά την άφιξη όλων των σκαφών ο Ν. Ο. Τήνου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του νησιού διοργάνωσε μια ζεστή βραδιά για τους φιλόξενους ιστιοπλόους κοντά στο χώρο ελλιμενισμού των ιστιοφόρων.

Την επόμενη μέρα το πρωί η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας που περιελάμβανε τη διαδρομή Τήνος-Πάρος, δόθηκε στις 10:00 αλλά δυστυχώς και πάλι η άπνοια δε βοήθησε τα σκάφη να αναπτύξουν τις απαιτούμενες ταχύτητες, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του χρονικού ορίου να καταφέρει μόνο ένα από τα σκάφη.  Το ίδιο βράδυ  στις εγκαταστάσεις του Ν. Ο. Πάρου στα Λειβάδια, διοργανώθηκε πάρτι με ζωντανή μουσική στο οποίο συμμετείχαν με όλο τους το κέφι τα πληρώματα των σκαφών.

Την επόμενη ημέρα και με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, λόγω της κίνησης πλοίων στο λιμάνι της Πάρου, δόθηκε η εκκίνηση για την τρίτη και τελευταία ιστιοδρομία η οποία έχει ως σημείο τερματισμού το λιμάνι της Σύρου. Ο μέτριας έντασης άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή και η ιδανική διεύθυνσή του, βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν στο λιμάνι της Σύρου αρκετά γρήγορα και ξεκούραστα έχοντας αποζημιώσει τους ιστιοπλόους για την ταλαιπωρία των δύο προηγούμενων ημερών. Το πρώτο σκάφος μπήκε στο λιμάνι το μεσημέρι και δύο ώρες αργότερα από αυτό, τερμάτισε και το τελευταίο σκάφος του αγώνα.

Όλα τα πληρώματα, μαζί με μέλη και φίλους του Ν. Ο. Σύρου,  συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εντευκτηρίου, στο οποίο έγιναν και οι προβλεπόμενες απονομές της τρίτης ιστιοδρομίας της γενικής κατάταξης του αγώνα και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα για όλους του παρευρισκόμενους.

Η βραδιά και ο αγώνας έκλεισαν με, κατά γενική ομολογία, απόλυτη επιτυχία και ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για  του χρόνου.

Οι συνδιοργανωτές Ναυτικοί Όμιλοι ευχαριστούν θερμά:

  • την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
  • το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης,
  • το Δήμο Τήνου,
  • το Δήμο Πάρου
  • το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου,
  • το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Τήνου – Άνδρου,
  • το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου,
  • το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου
  • τα Λιμεναρχεία των νησιών και όλους του εθελοντές που συνέβαλαν στη διοργάνωση, με τη βοήθεια των οποίων αναβίωσε και φέτος ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός στην περιοχή μας.

Εκ της γραμματείας του Ν.Ο. Σύρου

 

OVERALL_RESULTS

Συνημμένα αρχεία

OVERALL_RESULTS
Τίτλος: OVERALL_RESULTS (0 click)
Size: 193 KB

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Ολοκλήρωση της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.