Λήξη τριετίας- Ευχαριστήριο

Συμπληρώθηκαν τρία  χρόνια επιχειρησιακής λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Ο Σύρου από τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Σώματος.

Προχωρούμε σε μια σύντομη αποτίμηση των πεπραγμένων της Διοίκησης και ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  στους ανθρώπους που στάθηκαν πλάι μας, σ΄ αυτή την όμορφη και άξια αναφοράς – κατά την κρίση μας –  πορεία.

Θεωρούμε ότι με την ανάληψη « μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων »,  ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, το ιστορικό Σωματείο του νησιού μας, το οποίο είναι μέλος σε πέντε (5) Ελληνικές Ομοσπονδίες (ΕΙΟ – ΚΟΕ – ΕΟΚ-Κ – ΕΟΥΔΑ – ΕΟΜοΠ), διαθέτοντας έξη (6) Ειδικές  Αθλητικές Αναγνωρίσεις του ΥΠΠΟ – ΓΓΑ και είναι πιστοποιημένος Φορέας Αθλητικού Τουρισμού από ΥΠΠΟ – ΓΓΑ, με διεθνές κύρος και παγκόσμια πλέον  αναγνωρισιμότητα, συνέβαλε στην τόνωση της οικονομίας του τόπου, παράλληλα με την αύξηση ζήτησης του τουριστικού αθλητικού προϊόντος.

Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν ποικίλες Ναυταθλητικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Πλήθος συμμετοχών και αποστολές αθλητών του ΝΟΣ όλων των τμημάτων σε διοργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη (Ιταλία – Ισπανία -Πορτογαλία – Βουλγαρία – Γαλλία).
Σχολές Κυβερνητών Ιστιοπλοϊκού Σκάφους.
Σχολές Ναυαγοσωστών και Αυτόνομων Δυτών.
Σχολές Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Optimist & Lazer.
Σχολές Αθλητικής Αλιείας.
Σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης & Ψαροντούφεκου 1ου  & 2ου Επιπέδου.
Σχολή Κριτών Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας – ΚΟΕ.
Σεμινάρια: Τριάθλου – Πρόληψης και Πρώτων Βοηθειών – Προστασίας των Θαλασσών κτλ.
Αθλητικά Καλοκαιρινά Camp (Δημιουργική Απασχόληση, Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Ιστιοπλοΐα).
Διεθνείς Ρεγγάτες με προορισμό το όρμο Φοίνικα και το Λιμάνι της Ερμούπολης.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας – CMAS / ΕΟΥΔΑ.
Aquathlon & Αγώνες Open Water – Αγώνες Υδατοσφαίρισης.
Υποβρύχιοι καθαρισμοί βυθών και πολλαπλές δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνώς Οργανισμούς.
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Erasmus (+) Sport Actions.
Παρουσία του ΝΟΣ σε διεθνείς εκθέσεις και forum με τις συνεργασίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης
Δεκάδες άλλες Αθλητικές Εκδηλώσεις (μικρού ή μεγάλου μεγέθους).

Για το έτος 2019  έχουν προγραμματιστεί ακόμη μεγαλύτερες αθλητικές και ναυταθλητικές εκδηλώσεις, όπως:

Ναυτική Εβδομάδα (με τη συνεργασία Φορέων του νησιού μας)
Αγώνες Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας & Αγώνες Υδατοσφαίρισης
Aquathlon – Special Olympics
Ιστιοπλοΐας Τριγώνου – Ανοικτής Θάλασσας,
Κάνοε Καγιάκ  – SUP
Διεθνείς Ρεγγάτες Ανοικτής Θάλασσας
Αναμένεται η ανάθεση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Lαzer 4.7 από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία  και η οριστικοποίηση των ημερομηνιών εντός του προσεχούς έτους

 

Ευχαριστούμε πρωτίστως τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι αγωνίζονται με τα χρώματα του Ν.Ο.Σ και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε.

Ευχαριστούμε τους προπονητές του τμήματος Ιστιοπλοΐας Τριγώνου  Γρυπάρη Γιάννη & Σαγκινέτου Ελπίδα, το μέλος του ΝΟΣ Τάκη Μιχαήλ για τη σημαντική πολλαπλή εθελοντική προσφορά του, τους γονείς των  μικρών μας Ιστιοπλόων, τους ανθρώπους του τμήματος  της Ανοικτής Θάλασσας  και   διδάσκοντες  στις Σχολές, Ξηραδάκη Αλέξη, Κωνσταντίνου Μανώλη, Μιχαήλ Τάκη, Φαρδέλα Τζώρτζη, Καρούση Δημήτρη, Πανοηλία Βαγγέλη, Μουζάκη Ιάκωβο, Παραδείση Γιάννη, καθώς και το μέλος του ΝΟΣ Βελλή Ορέστη για την μεγάλη προσφορά του, τους Προπονητές του τμήματος Υδατοσφαίρισης Ξαγοράρη Μάρκο, Χέλμη Σταμάτη, Χρονόπουλο Πάνο, Σερεφίδη Ηρώ, Φώσκολο Θάνο, Μαραγκό Νίκο, Σιγάλα Γιάννη και Τσικάρη Τάσο, τους Προπονητές του τμήματος Κολύμβησης  Κανακάρη Ελπίδα, Κούτρα Βαρβάρα και  Μάριο Δρακάκη, τους γονείς των αθλητών Κολύμβησης & Υδατοσφαίρισης,  τους Υπευθύνους του τμήματος Κάνοε Καγιάκ – SUP, Ισιδώρου Μιχάλη,  Δουράτσο Αντώνη και Ρούσσο Κοσμά, τον Yπεύθυνο Αθλητικής Παράκτιας Αλιείας Νούσια Γιώργο, τον Υπεύθυνο του τμήματος Ναυαγοσωστών  Πρίντεζη Αντώνη, τον Yπεύθυνο Κολυμβητικών Διοργανώσεων Κανελλόπουλο Γιώργο, τη Γραμματέα του Ομίλου μας Κρητικού Ουρανία, τους Υπεύθυνους  και συνεργάτες μας των   Camp  Κούτρα Βαρβάρα, Αναστασοπούλου Μαλαματή, Πρίντεζη Χριστίνα, Ντζήρο Χρήστο και Ρούσσο Γιώργο (προπονητή Kick Boxing).

Θερμά «ευχαριστώ» σε όλους τους κατά σειρά επικεφαλείς Λιμενάρχες και Λιμενικούς του νησιού μας για την καθοριστική τους συνδρομή στην άρτια διεξαγωγή των διοργανώσεων καθώς και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, όλους τους Οργανισμούς, τους Φορείς και τις Αρχές που στηρίζουν το έργο μας. Στους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές μας και τα μέλη μας για την αγάπη τους στον Όμιλο και το νησί, ένα απλό «ευχαριστώ» ίσως δεν είναι αρκετό.  Ευχαριστούμε τις Ομοσπονδίες της Γ.Γ.Α για την ειλικρινή συνεργασία και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν για την ανάπτυξη των Ναυταθλητικών τμημάτων του ΝΟΣ.

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, που ήταν πάντα κοντά μας. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι των δυο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετείχαν ενεργά στο μεγάλο “Ναυταθλητικό μας Ταξίδι”, συμβάλλοντας μ΄ αυτό τον τρόπο τα μέγιστα, έτσι ώστε σήμερα ο ΝΟΣ να βρίσκεται σε τόσο υψηλό σημείο διεθνούς διάκρισης.

Η συμμετοχή του Ναυτικού μας Ομίλου στο «Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus (+) στον Αθλητισμό» ανέδειξε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Ερμούπολης ταυτόχρονα με την προβολή της ισχυρής παράδοσης του τόπου μας στο Ναυταθλητισμό.

Η αξιοσημείωτη επιτυχία, συνοδεύτηκε με μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες αξιολόγησης Ομίλων – Συλλόγων που συμμετείχαν στις αθλητικές ενέργειες του προγράμματος εκ μέρους της Εκτελεστικής  Επιτροπής.

Η διάκριση αυτή τιμά τις Κυκλάδες, τις θάλασσες του Αιγαίου, την Ελλάδα.

Και.. «έχουμε ακόμη τόση θάλασσα μπροστά μας..»

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Παράδοση και Ονοματοδοσία σκαφών 420

Ημέρα χαράς για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου ήταν το Σάββατο 27 Μαΐου. Σε εκδήλωση που …