Ανοικτή εκδήλωση Special Olympics Hellas

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
SPECIAL OLYMPICS HELLAS
Ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού

 

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΡΟΥ σε συνεργασία με την SPECIAL OLYMPICS HELLAS και το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο Ανάπτυξης Προγραμμάτων Special Olympics την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό, αθλητές, προπονητές, γονείς, κυρίως όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικούς, καθηγητές φυσικής αγωγής, επαγγελματίες υγείας καθώς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία και η αποστολή των Special Olympics, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” και οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Η ομάδα του Special Olympics Hellas συμμετέχει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση του Syros Aquathlon, με ομάδα αθλητών και προπονητών, επιδιώκοντας φέτος για πρώτη φορά να φέρει κοντά αθλητές με και χωρίς αναπηρία (unified sports). Στο πλαίσιο του προγράμματος “Play Unified.Learn Unified.” συνεργάτες των Special Olympics Hellas θα επισκεφθούν σχολεία της Σύρου, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές για τους σκοπούς και την φιλοσοφία των Special Olympics. Σε συνέχεια του θεωρητικού μέρους αθλητές και μαθητές θα αγωνιστούν μαζί, σαν μια ομάδα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” είναι ένα τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου σε συνεργασία με την Special Olympics Hellas έχουν θέσει ήδη τις βάσεις για την έναρξη ενός νέου προπονητικού προγράμματος στη Σύρο στα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της κολύμβησης.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Παράδοση και Ονοματοδοσία σκαφών 420

Ημέρα χαράς για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου ήταν το Σάββατο 27 Μαΐου. Σε εκδήλωση που …