Η Σύρος καθιερώνεται πλέον ως τον απόλυτο προορισμό για την Αθλητική Διοργάνωση του AQUATHLON

Το 2ο Syros Aquathlon 2019, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15/09 στην Ερμούπολη και την Ποσειδωνία και συνδιοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜοΠ) θέτει υπό την αιγίδα της κάθε φορά τις δράσεις του Ν.Ο Σύρου και τη φετινή χρονιά ενέταξε στο 2ο Syros Aquathlon, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Αquathlon 2019 στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Στους αγώνες παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΜοΠ κ. Τάσος Πανταζίδης  και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Χαραλάμπου. Ο πρώτος βραβεύτηκε, για την προσφορά της ΕΟΜοΠ στον ελληνικό αθλητισμό, από τον Πρόεδρο του ΝΟΣ.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε) συνεργάζεται πάντοτε με το Ναυτικό Όμιλο Σύρου στους αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και εκπροσωπήθηκε –όπως κάθε χρόνο – με αποστολή έξι ατόμων (Αλυτάρχης, Κριτές-Χρονομέτρες).

Για 2η συνεχόμενη χρονιά στους αγώνες έλαβαν μέρος τα Special Olympics Hellas (SOH) στην αντίστοιχη κατηγορία, αγωνιζόμενοι σε δυάδες με μαθητές Λυκείου από το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Σύρου.

Ο Πρόεδρος των S.O.H, «Πρέσβης επί τιμή κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Εθνική Διευθύντρια, Εκπρόσωπος της Ε.Ε, Προπονητές και αθλητές (19 μελής αποστολή), παρευρέθησαν στους αγώνες και τις απονομές.

Στον αγώνα Magic Night Swimming, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, ηλεκτρονικός περιστρεφόμενος προβολέας φωτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, καθώς και δέσμες ενίσχυσης φωτός (lazer) για τη διευκόλυνση της σήμανσης των κολυμβητών στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Οι διοργανωτές επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους όσους εργάστηκαν για τους πέντε διαφορετικούς αγώνες που έγιναν μέσα στο τριήμερο. Αν και τα μέτρα ασφάλειας ήταν αυξημένα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων, ωστόσο οι αθλητές που συμμετείχαν, έδειξαν απίστευτη θέληση, σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλούς χρόνους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Aquathlon 2019, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ν.Ο Σύρου.

Στον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού της Δημοτικής μας Αρχής κ. Ιωάννη Βρούτση και στους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και Οργανισμών που παρακολούθησαν τους αγώνες και παρευρέθησαν στις απονομές, εκφράζουμε τις ευγενικές μας ευχαριστίες.

Ιδιαίτερα «ευχαριστώ» στους χορηγούς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, οι οποίοι ανακοινώνονταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ν.Ο Σύρου (www.nosyrou.gr).

Η Σύρος καθιερώνεται πλέον ως τον απόλυτο προορισμό για την Αθλητική Διοργάνωση του  AQUATHLON.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Παράδοση και Ονοματοδοσία σκαφών 420

Ημέρα χαράς για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου ήταν το Σάββατο 27 Μαΐου. Σε εκδήλωση που …