Καταπληκτική η αυλαία του Cyclades Classic Yacht Race 2013

Με πολύ μεγάλη επιτυχία άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του Cyclades Classic Yacht Race 2013 – Κυκλάδες 2013 Αγώνας Κλασσικών Σκαφών, Παραδοσιακών Καϊκιών και Λέμβων που διεξάγεται στην Σύρο από 27 έως 30 Ιουνίου.

Διοργανωτές είναι οι Ναυτικοί Όμιλοι Σύρου και Πάρου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

 

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ν.Ο. Σύρου με θέμα «Η σωτηρία των παραδοσιακών σκαφών – Σύνδεση με την ιστορία της παραδοσιακής ναυπηγικής της Σύρου».

 

Το απόγευμα της Πέμπτης, παραδοσιακά σκάφη μετέφεραν κόσμο από το λιμάνι της Ερμούπολης στο χώρο του Ταρσανά. Εκεί πραγματοποιήθηκαν πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

 

Στον Ταρσανά είχε στηθεί έκθεση μοντέλων παραδοσιακών σκαφών, ενώ ακολούθησε μεγάλο γλέντι, την ώρα που αλιείς της Σύρου κερνούσαν τους παραβρισκόμενους νόστιμη ψητή σαρδέλα, παξιμάδι, τσίπουρο και κρασί.

 

Ομάδα κοριτσιών του Λυκείου Ελληνίδων χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ενώ ζωντανή ορχήστρα έσυρε τον κόσμο στην πίστα. Ήταν ένα λαϊκό – νησιώτικο γλέντι που πραγματικά έλλειπε από την Ερμούπολη.

 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό των εκδηλώσεων και του αγώνα εδώ

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση