Σκοποβολή Πισίνας

Η υποβρύχια σκοποβολή είναι ένας αγώνας που συνδυάζει την ευθυβολία και την κίνηση των αθλητών μέσα στο νερό. Ο αθλητής καταδύεται στο νερό, ξεκινώντας μια υποβρύχια πορεία 6 μέτρων, όπου πιάνεται σε βάρος το οποίο βρίσκεται στον βυθό, σημαδεύει και ρίχνει σε στόχο από απόσταση 3 μέτρων. Μετά τη βολή βγάζει τη βέργα από τον στόχο και γυρίζει στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε.

Η διαδικασία αυτή γίνεται 4 φορές. Ο χρόνος στον οποίο ο αθλητής υποχρεούται να ολοκληρώσει τις βολές του είναι τα 5 λεπτά. Σε περίπτωση που οι βολές γίνουν κάτω από τα 5 λεπτά, κάθε κερδισμένο δευτερόλεπτο παίρνει bonus 1 βαθμό και προσθέτοντας τους βαθμούς από τον στόχο βγαίνει η συνολική βαθμολογία. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγώνα ήταν ότι ο νικητής θα έβγαινε από το άθροισμα της βαθμολογίας των δύο ημερών. Επομένως οι αθλητές έπρεπε να δείξουν σταθερότητα και διάρκεια στις βολές τους.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Διακρίσεις αθλητών του ομίλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Σκοποβολής

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υ/Β Σκοποβολής διεξήχθη με επιτυχία στην πισίνα του Δήμου Αλίμου, την Κυριακή …

Αφήστε μια απάντηση