Κέρδισαν… εμπειρίες

Ο Σύλλογος Γονέων του Τμήματος Υδατοσφαίρισης και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με τις οικονομικές ενισχύσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ερμούπολης Σύρου που υπήρξαν συνδιοργανωτές αλλά και την πολύτιμη οικονομική αρωγή τοπικών χορηγών, διοργάνωσε με άψογο επαγγελματικό τρόπο το επίσημο φιλικό τουρνουά Syros H2O Polo Junior Cup.

Οι αγώνες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ενώ οι διοργανωτές του τουρνουά απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων έζησαν από κοντά το αγωνιστικό τριήμερο.

Η έμπνευση των διοργανωτών και των προπονητών να πραγματοποιήσουν πρωτότυπο σύστημα διεξαγωγής αγώνων τριών ομάδων μεταξύ τους ανά 2 οκτάλεπτα και εναλλάξ (σύστημα round pool) κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού των εκπροσώπων των ομάδων αλλά και ιδίων των νεαρών αθλητών.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες του Ναυτικού Ομίλου Σύρου (Ν.Ο.Σ), του Τρίτωνα Αμαρουσίου και του Ιωνικού Νικαίας.

Κάθε ομάδα έδωσε από οκτώ παιχνίδια και η τελική κατάταξη ήταν η εξής;

Ιωνικός Νικαίας 16 βαθμούς, με πέντε νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες.

ΝΟ Σύρου 10 βαθμούς με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες

Τρίτωνας Αμαρουσίου 8 βαθμούς, με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Τσιργής του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ο οποίος από τη θέση του φουνταριστού πέτυχε συνολικά 16 τέρματα ενώ και ο συμπαίκτης του Αντώνης Πρίντεζης με έξι γκολ ήταν στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ. Όλοι οι νεαροί πολίστες του ΝΟΣ είχαν εξαιρετική παρουσία ενώ με τη σταθερή του υψηλή απόδοση σε κάθε παιχνίδι, αποσπώντας τα εύσημα σχόλια όλων, ξεχώρισε ο Αργύρης Κρεατσούλας, ο οποίος δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά.

“Δίκαια στην πρώτη θέση ο Ιωνικός”

Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Ιωνικού Νικαίας παρουσιάστηκε δυνατότερη από τις υπόλοιπες δύο ομάδες. Είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες και γενικά παρουσίασε ένα οργανωμένο σύνολο. Ο προπονητής της ομάδας κ. Βασίλης Κεφαλάς, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και προπονητής του Ν.Ο Σύρου, φάνηκε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά, αφού η ομάδα του παρουσιάστηκε “πιο προπονημένη” σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αρκετά πειθαρχημένη σε θέματα τακτικής αλλά και πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.

Οι αθλητές του Ιωνικού που συμμετείχαν είναι οι εξής:

Αμπατζής Θωμάς, Γροζόπουλος Γιώργος, Καραμπάτης Ιωάννης, Κοβιτίδης Αλέξης, Καραγιάννης Κωνσταντίνος, Καραχριστοδούλου Ιωάννης, Μερτινός Σταύρος, Οριάνος Βαγγέλης Παπαδόπουλος Νώντας, Παυλόπουλος Φίλππος, Τζαβαρής Βαγγέλης και Φούντας Δημήτρης.

Προπονητής: Κεφαλάς Βασίλης.

“Έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία”

Η απόδοση της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς οι αθλητές του Ν.Ο Σύρου (ηλικίας έως 12 ετών) έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία και εντυπωσίασαν το κοινό, παρά την αγωνιστική τους απραξία για ένα διάστημα οκτώ μηνών τον τελευταίο χρόνο, αφού η πισίνα είχε παραμείνει κλειστή, λόγω των γνωστών προβλημάτων θέρμανσής της. Οι δύο προπονητές κ.κ Τάκης Κανελλόπουλος και Μάρκος Ξαγοράρης, έμειναν ευχαριστημένοι από την γενική παρουσία της ομάδας, καθώς οι αθλητές τους έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι η από την ομάδα έλειψαν οι αγώνες και οι παραστάσεις.

Το ρεπορτάζ καταγράφει την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποιούν οι δύο προπονητές στις ακαδημίες και θα ήταν ευχής έργο η δουλειά αυτή να συνεχιστεί με ένα ανοιχτό κολυμβητήριο όλο το χρόνο.

Η στήλη στέκεται επίσης στη συμπεριφορά και το ήθος των αθλητών του Ν.Ο Σύρου καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων, στοιχεία πραγματικά εξαιρετικά. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε αγώνες υδατοσφαίρισης ο μικρός αθλητής του Ν.Ο. Σύρου, Νίκος Πρέκας, γεννηθείς το έτος 2004.

Οι νίκες τις ομάδας στα παιχνίδια με τον Ιωνικό αλλά και με τον Τρίτωνα γέμισαν τους μικρούς αθλητές με αυτοπεποίθηση και ελπίδα για μία ανάλογη συνέχεια.

Η σύνθεση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

Βαρβιτσιώτης Γιώργος, Γαδ Νίκος, Γουσγουνέλης Αντρέας, Καμπάνα Φίλιππος, Κρεατσούλας Αργύρης, Κρεατσούλας Χρήστος, Μαυράκης Μανώλης, Πρέκας Νίκος, Πρίντεζης Αντώνης, Ρίζος Δημήτρης, Ρούσσος Πέτρος, Τάκος Δημήτρης, Τομαής Φοίβος και Τσιργής Αχιλλέας.

Προπονητές: Κανελλόπουλος Τάκης και Ξαγοράρης Μάρκος.

“Ομάδα με ταλέντο ο Τρίτωνας”

Η ομάδα από το Μαρούσι Αττικής, ο Τρίτωνας, έδειξε ότι έχει παίκτες με ταλέντο πολλά υποσχόμενους και με μεγάλη θέληση και υπομονή. Λόγω κάποιων προβλημάτων που αντιμετώπισαν κάποιοι παίκτες κατά τη διάρκεια του τουρνουά (ιώσεις κτλ) ο Τρίτωνας κατέλαβε την 3η θέση. Σίγουρα όμως, σαν ομάδα, υπήρξε ανταγωνιστική και παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο. Ο προπονητής και μάνατζερ του Τρίτωνα κ. Κώστας Βλαντής έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του που αν και αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, έδειξε καλά δουλεμένη, ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας.

Η σύνθεση του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Ζαχαρέας Αθανάσιος, Ζιώγος Εύανδρος, Κρασώνης Ανδρέας, Κρασώνης Νίκος, Παπαδρακάκης Κίμωνας, Παπαδρακάκης Ιάσονας, Πολίτης Δημήτριος, Σμυρνής Γιώργος, Σωτηράκος Αιγέας, Ταπίνης Διονύσης, Παπαδοπούλης Χρήστος και Τριχάς Σπύρος.

Προπονητής: Κώστας Βλαντής

“Μεγάλη η συμβολή τους”

Καθοριστική συμμετοχή στη διοργάνωση και διεξαγωγή του τουρνουά είχαν οι κ.κ. Σταύρος Γουσγουνέλης, Έφορος του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού ομίλου Σύρου και Δημήτρης Τσιργής, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ, οι οποίοι με τη συμπαράσταση των υπολοίπων μελών και γονέων έφεραν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και υψηλού επιπέδου οργάνωση το πρώτο επίσημο φιλικό τουρνουά Syros H2O Junior Water Polo Cup.

Για τη διοργάνωση αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι εκτός των προπονητών, μίλησαν στην “Κοινή Γνώμη” οι κ.κ. Σταύρος Γουσγουνέλης, Έφορος του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου, o Δημήτρης Τσιργής και η Μαρία Κοτσινάρη, Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Αθλήματος, ο Γιάννης Κεράνης, Πρόεδρος του ΟΠΑΣ, ο κ Μαμίδης Ισίδωρος, Πρόεδρος του ΝΟΣ, και τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης, ο οποίος συνοδεύει, ως υπεύθυνος αποστολής, την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Παίδων που συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στη Μάλτα. Όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στην εξαιρετική επιτυχία (απρόσμενη για πολλούς, είναι αλήθεια) που γνώρισε το τουρνουά.

“Μας εντυπωσίασε η αγωνιστική ετοιμότητα των παιδιών”

“Έγινε μια εξαιρετική προσπάθεια εκ μέρους του ΝΟΣ και του Συλλόγου Γονέων του Τμήματος Υδατοσφαίρισης, η οποία είχε στόχο να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών και να δώσει τη δυνατότητα στους αθλητές να έχουν εικόνες και παραστάσεις από ένα τόσο δυνατό επίσημο φιλικό τουρνουά. Μας εντυπωσίασε πραγματικά η αγωνιστική ετοιμότητα των παιδιών, παρά το διάστημα αποχής τους από την πισίνα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή τόσο των αθλητών, όσο και των συνδιοργανωτών θα έχει συνέχεια. Από τη δική μας πλευρά θα εξαντλήσουμε κάθε δύναμή μας για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των ακαδημιών του αθλήματος υδατοσφαίρισης στην πόλη μας και την ενδυνάμωση του Ν.Ο. Σύρου” δήλωσε ο Έφορος του Τμήματος Υδατοσφαίρισης και τέως Πρόεδρος του Ν.Ο Σύρου κ. Σταύρος Γουσγουνέλης.

“Νιώσαμε χαρούμενοι που είδαμε τα παιδιά μας να αποδίδουν αγωνιστικά”

Ο Δημήτρης Τσιργής και η Μαρία Κοτσινάρη που συμμετείχαν στην ιδέα έμπνευσης αυτής της αθλητικής εκδήλωσης και έτρεξαν για λογαριασμό της συσταθείσας οργανωτικής επιτροπής διοργανωτικά το τουρνουά, θέλησαν καταρχήν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

“Υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση όλων των γονέων των αθλητών και νιώσαμε πραγματικά χαρούμενοι που είδαμε τα παιδιά μας να αποδίδουν αγωνιστικά, αλλά το σημαντικότερο για εμένα ήταν ότι είδαμε ζωντανά να γίνονται μια παρέα και να χαίρονται την κάθε στιγμή” αναφέρει η Μαρία Κοτσινάρη.

Ο Δημήτρης Τσιργής θεωρεί ότι το τουρνουά αυτό “πέρασε” πάρα πολύ στον αθλητικό κόσμο της υδατοσφαίρισης και προτείνει την έναρξη συζήτησης για την επίσημη ετήσια καθιέρωσή του με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ερμούπολης Σύρου. “Εντυπωσιάστηκα πραγματικά αναφέρει σε σχετική ερώτησή μας πέρα από την αθλητική απήχηση που γνώρισε του τουρνουά H2O Junior Water Polo Cup από την εικόνα των χαρούμενων προσώπων των νεαρών αθλητών της υδατοσφαίρισης και των τριών ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά και αυτή η εικόνα δεν μπορεί να χαθεί από μπροστά μου. Επόμενος στόχος όλων μας είναι να εργαστούμε για “μια ζεστή πισίνα” το συντομότερο δυνατό. Μ΄ αυτό τον τρόπο θα παραμείνουν στο κολυμβητήριο οι ενεργοί αθλητές και θα έρθουν κοντά μας νέα παιδιά για να μεγαλώσει αυτή η ωραία παρέα, για να επωφεληθούν περισσότερα παιδιά από την ενασχόλησή τους με την κολύμβηση και το water polo και ασφαλώς να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά ο ΝΟΣ για τη διάδοση του αθλήματος”.

Ο Δημήτρης Γρυπάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Δράσεων Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ μίλησε τηλεφωνικά για το τουρνουά, καθώς βρίσκεται στη Μάλτα με την Εθνική ομάδα των νέων ανδρών. Ο κ. Γρυπάρης επισημαίνει ότι η Δ/νση Δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπήρξε συνδιοργανωτής και ένθερμος υποστηρικτής αυτής της εκδήλωσης. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι συμφωνεί με τον Δημήτρη τον Τσιργή για την καθιέρωση αυτού του τουρνουά σε ετήσια βάση στο πρότυπο της έμπνευσης του Vikelas Water Polo Cup. Θα πρέπει όμως προηγουμένως να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι και υπόσχεται τα θέμα να συζητηθεί, όταν επιστρέψει από το εξωτερικό.

“Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές”

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΣ Γιάννης Κεράνης αναφέρει ότι με ιδιαίτερη χαρά από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων Υδατοσφαίρισης και του ΝΟΣ στο αίτημα που μας απεύθυνε για την κάλυψη μέρους των προκαλούμενων εξόδων. “Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους εργαζομένους στο ΑΚΔΕ, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή διεξαγωγή του τουρνουά. Όπως γνωρίζετε εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο το έργο δικτύωσης του κολυμβητηρίου με τη ΔΕΗ με τη συμβολή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απομένει πλέον να δημοπρατηθεί από το Δήμο Ερμούπολης – Σύρου. Ευελπιστούμε ότι εφόσον τρέξουν ομαλά οι διαδικασίες θα μπορούσαμε να εγγυηθούμε μέσα στον Οκτώβρη για το πότε ακριβώς θα ανοίξει η πισίνα. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε επικοινωνία με τα μέλη των ΔΣ των Ναυτικών Ομίλων και του δραστηριοποιούμενου Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Αθλήματος της Υδατοσφαίρισης για το καλύτερο δυνατό”.

Τέλος ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Ισίδωρος Μαμίδης δήλωσε ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από την ποιότητα της διοργάνωσης, Ο κ. I. Μαμίδης ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν γι αυτό το τουρνουά, το οποίο μπορεί να καθιερωθεί και να ενισχύει κάθε χρόνο τις προσπάθειες των αθλητών του Τμήματος Υδατοσφαίρισης. Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διατηρεί άριστες σχέσεις με τους γονείς – μέλη του δραστηριοποιούμενου Συλλόγου Γονέων των αθλημάτων της πισίνας και εγγυάται τη διατήρηση αυτών των σχέσεων για την προαγωγή του αθλήματος του water polo. Τέλος αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι δήλωσε την πλήρη ικανοποίησή του για την προσπάθεια των νεαρών αθλητών ηλικίας 12 ετών και την άψογη προετοιμασία τους από τον προπονητή Τάκη Κανελλόπουλο και τον Μάρκο Ξαγοράρη. Ο ΝΟΣ έχει ανάγκη αυτού του είδους τη στήριξη και την υποστήριξη όλων των φίλων των σπορ και αθλημάτων για τη διατήρηση της ναυτικής παράδοσης στο νησί της Σύρου.

– See more at: http://www.koinignomi.gr/news/athlitismos/naytathlitismos/2013/09/11/kerdisan-empeiries.html#sthash.BJm11GG6.dpuf

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή Υδατοσφαίρισης για τα τμήματα Υποδομών του Ν.Ο Σύρου. …

Αφήστε μια απάντηση