Ο Ν.Ο. Σύρου έχει μεγάλη παράδοση

Ο προπονητής της Ανδρικής ομάδας πόλο του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Θεόδωρος Μπερδές, ήταν παρών στο τριήμερο προπονητικό camp των παιδιών του Ομίλου και μίλησε για τη σημαντικότητα των αγώνων, αλλά και τις εμπειρίες που κέρδισαν τα παιδιά αυτά, αφού είχαν να προπονηθούν σε πισίνα περίπου έξι μήνες.

“Βρίσκομαι σε μία ομάδα που οι άνθρωποι της δουλεύουν με μεράκι. Πριν πάρουμε μέρος σ’ αυτό το τριήμερο μιλήσαμε μεταξύ μας και αποφασίσαμε να κατεβάσουμε την ομάδα τους αθλητές από το 2001 και νεότερους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Αρχής γενομένης αυτής της σκέψεις, είπαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε ένα τριήμερο προπονητικό camp, για να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά, αλλά και να κολυμπήσουν πραγματικά σε μία πισίνα. Βρίσκομαι στον χώρο αυτόν πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτό που είδα απ’ αυτά τα παιδιά, είναι για μένα πρωτόγνωρο και πρωτοποριακό. Δηλαδή, τα παιδιά να έχουν κολυμπήσει έξι μήνες και να μην φαίνεται. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αγάπη για το άθλημα, μεράκι, έχουν μπολιαστεί με την ιδέα του αθλητισμού και της υδατοσφαίρισης. Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου έχει μεγάλη παράδοση και νομίζω ότι έχει γυρίσει σελίδα και πάει προς μία άλλη θετική κατεύθυνση. Οι παράγοντες της ομάδας έχουν ρίξει το βάρος τους στις ακαδημίες, καθώς θέλουν να στηριχθούν στα δικά τους παιδιά. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλη η Σύρος πρέπει να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, να φέρει όλος ο κόσμος τα παιδιά του στην πισίνα, αφού έχουμε πάρεις τις υποσχέσεις ότι δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα με τη θέρμανση του κολυμβητηρίου. Τα νέα τα παιδιά που θα έρθουν και σε συνδυασμό με το υπάρχον υλικό, με ένα πενταετές πλάνο η ομάδα θα έχει δικούς της αθλητές σε όλες τις κατηγορίες. Κλείνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια πρώτα σ’ αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν, στον Μάρκο Ξαγοράρη για τη δουλειά που επιτελεί και όλους όσους είναι δίπλα στην ομάδα αυτή”.

“Ο Ν. Ό. Σύρου να γίνει μία “κυψέλη” του αθλητισμού”

Ο επί χρόνια αρχηγός της Βουλιαγμένης και κυπελλούχος Ευρώπης, αλλά και αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο σε πέντε Ολυμπιάδες Γιώργος Μαυρωτάς, έστειλε το δικό το μήνυμα καθώς παρακολούθησε τους αγώνες της Συριανής ομάδας από κοντά. “Ένα πράγματα χρειάζεται για να καταφέρεις να συνδυάσεις τον αθλητισμό με το σχολείο και αυτό δεν είναι άλλο από την αυτοπειθαρχία και να μην αφήνεις τον χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος. Όλα πρέπει να τα κάνεις με μέτρο, δηλαδή, λιγότερη τηλεόραση, λιγότερο facebook, λιγότερο play station και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ που κατάφερα να φτάσω να αγωνίζομαι σε κορυφαίο επίπεδο και αυτή τη στιγμή να είμαι καθηγητής σε πανεπιστήμιο. Θα πω ότι στη Σύρο έχουν καταπληκτικές εγκαταστάσεις και θα πρέπει η Ελλάδα να το προωθήσει, όμως το χειμώνα χρειάζεται να υπάρχει συνεχής δραστηριότητα, να καταφέρουν οι άνθρωποι εκεί να κρατήσουν ανοικτό το κολυμβητήριο. Εκεί υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα καθώς αρκετά κολυμβητήρια τον χειμώνα κλείνουν, για να γίνει αυτό θα πρέπει να βοηθήσει λίγο και η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Ναυτικός Όμιλος που είναι δραστήριο να γίνει μία “κυψέλη” του αθλητισμού, γιατί κάθε ευρώ που δίνουμε για τον αθλητισμό το κερδίζουμε στη συνέχεια από πολλά άλλα πράγματα”.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Νησάκι – Sea Water Polo «Δημήτρης Ζορμπάνος».

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με συνδιοργανωτές, το Σύλλογο Παλαιμάχων Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης «τα Δελφίνια», το …

Αφήστε μια απάντηση