Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας 2014

Παρά τη μέτρια εμφάνιση των πεπειραμένων μελών της, η εθνική μας ομάδα κατατάχτηκε τελικά 6η στο ομαδικό του 29ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Περού (1-2 Νοεμβρίου 2014), χάνοντας μόνο από ομάδες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες (Ισπανία – 11, Πορτογαλία – 1, Κροατία – 1, Ιταλία – 8 και Χιλή – 3) του αθλήματος και πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και όταν τα πράγματα δεν της πάνε καλά, έχει τον τρόπο να μην χάνει από πολύ αξιόμαχες ομάδες (Ταϊτή, Βραζιλία, Βουλγαρία και Περού). Η σταθεροποίηση της ομάδας μέσα στην πρώτη εξάδα από το 2007 και μετά σε όλα τα διεθνή πρωταθλήματα δείχνει την πρόοδο του Ελληνικού αγωνιστικού ψαροτούφεκου και επιτρέπει σε όλους μας να αισιοδοξούμε για διακρίσεις στο μέλλον.

Το πρωτάθλημα ήταν κακό οργανωτικά, έγινε σε πολύ κακές συνθήκες από άποψη ορατότητας και κυματισμού, με αποτέλεσμα να βγουν ελάχιστα ψάρια.

Ατομικά ο Γιάννης Ρίγγας στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της εθνικής προσαρμόσθηκε ιδιαίτερα καλά και πήρε τη 19η θέση, ενώ οι Μανώλης Γιάνκος και Δημήτρης Μπαρσάκης κατατάχθηκαν 22ος και 27ος, αντίστοιχα. Σίγουρα η πολυήμερη προετοιμασία των δύο τελευταίων αθλητών μας έγινε με στόχους πολύ υψηλότερους, αλλά σε κάθε αγώνα υπάρχουνε παράγοντες που δεν ελέγχονται και που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη και μέτρια τελική επίδοση. Το ομαδικό αγώνισμα, όμως, σίγουρα αντικατοπτρίζει με πολύ αντικειμενικότερο τρόπο το επίπεδο μιας ομάδας και μιας χώρας, οπότε αποτελεί και παράγοντα “σταθεροποίησης” ενδεχόμενης προσωπικής απογοήτευσης.

Θριαμβευτές του παγκοσμίου υπήρξαν για μια ακόμη φορά οι Ισπανοί, οι οποίοι κέρδισαν κάθε δυνατή διάκριση ξεκινώντας από το ομαδικό και καταλήγοντας στα τρία ατομικά μετάλλια. Οι Xavier Blanco, Samuel Tomas και Santi Lopez Cid κατατάχτηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ 4ος στο ατομικό ήταν ο Ιταλός Conchetto Felice, 5ος ο Πορτογάλος Pedro Domingues και 6ος ο απελθείς Πορτογάλος παγκόσμιος πρωταθλητής Jodi Lot. 2η στο ομαδικό η Πορτογαλία, 3η η Κροατία, 4η η Ιταλία και 5η η Χιλή.

Πλήρη αποτελέσματα: http://www.apneamagazine.com/mondiale-2014-spagna-pigliatutto-italia-appena-fuori-dal-podio-18726

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ‘’Διασυλλογικός Αγώνας Παράκτιας Αλιείας με φελλό από Λιμενικές Εγκαταστάσεις’’

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργάνωσε υπό …

Αφήστε μια απάντηση