ΝΟΣ ..με “μέταλλο” ..και επιτυχίες

ΝΟΣ ..με “μέταλλο” και με επιτυχίες..

Επιστρέφουν σήμερα το βράδυ οι αθλητές και οι συνοδοί της αποστολής της ομάδας Παίδων Υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου από την πόλη του Βόλου, όπου συμμετείχαν με επιτυχία στο επίσημο Πανελλήνιο φιλικό τουρνουά SPLASH, στο οποίο έλαβαν μέρος 40 (!!) ομάδες συνολικά στις κατηγορίες μίνι παίδων και παίδων.


Πρόκειται για μια γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης στην οποία συμμετέχουν οι θεωρητικά “μεγάλες” ομάδες του water polo. Φέτος στο τουρνουά το οποίο διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και διοργανώνεται από την Agenda Sport Action, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Βόλου, συμμετέχουν – μεταξύ άλλων – ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, ο ΠΑΟΚ, το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, ο Εθνικός, ο ΠΑΟ κτλ. Οι ανωτέρω συμμετοχές καταδεικνύουν  το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά. Συμμετοχή υπήρχε και από τη γειτονική Τουρκία (από τη γνωστή ομάδα ΕΝΚΑ).

Η Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κατέλαβε την 13η θέση  στην τελική κατάταξη στην κατηγορία της (τελικό σκορ αγώνων τρεις νίκες, τρεις ήττες), αφήνοντας κατά κοινή ομολογία πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ, αν στο ματς της διασταύρωσης με την πολύ καλή ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης δεν συνέβαιναν κάποιες άτυχες στιγμές, η ομάδα μας θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά ! Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά η 13η θέση, επί της ουσίας αποτελεί υψηλή θέση (4η στον β΄ Όμιλο).

Οι 10 αθλητές της ομάδας Παίδων (οι Ανδρέας, Αντώνης, Βαγγέλης, Ηλίας, Μάνθος, Μανώλης, Μιχάλης, Νίκος, Σπύρος και Φίλιππος) με την καθοδήγηση του προπονητή τους πραγματικά υπερέβησαν εαυτούς, αγωνιζόμενοι σε υψηλό επίπεδο και δείχνοντας «μέταλλο» μεγάλης ομάδας. Οι παίδες αθλητές του ΝΟΣ συνεχίζουν την καλή παράδοση της προηγούμενης φουρνιάς των ομάδων μίνι παίδων και παίδων του Ομίλου μας. Στο πλάι τους ένας καταξιωμένος κόουτς που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, ο Τάσος Τσικάρης.

Την αποστολή συνόδευσαν ενεργά, γονείς-μέλη του δραστηριοποιούμενου Συλλόγου Γονέων του ΝΟΣ, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στην ομάδα προσφέροντας σημαντικές βοήθειες τόσο κατά το τελευταίο πενθήμερο, όσο και κατά τη διάρκεια των διαδικασιών προετοιμασίας της συμμετοχής.

Η Αποστολή του Ν.Ο Σύρου

Αθλητές: Ανδρέας Γουσγουνέλης, Αντώνης Σαλάχας, Εμμανουήλ Παπαμακάριος, Ευάγγελος Πετρόπουλος, Ηλίας Παπαμακάριος, Ματθαίος Μπόνης, Μιχαήλ Μπόνης, Νίκος Γαδ, Σπύρος Παναγιωτίδης και Φίλιππος Καμπάνα
Προπονητής:Τάσος Τσικάρης
Αρχηγός Αποστολής:Βενετία Λειβαδάρα
Συνοδοί: Βασιλική Ζιούτου, Ευαγγελία Πασσά, Σταύρος Γουσγουνέλης

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα του ΠΑΟ, η οποία επιβεβαιώνει στην πράξη το αποτέλεσμα της ισχυρής δημιουργίας υποδομών τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας  στον τελικό τον πάντα ανταγωνιστικό σε υψηλό επίπεδο Εθνικό με 11-4 ενώ στον μικρό τελικό η ΕΝΚΑ (η τουρκική ομάδα) αναδείχθηκε νικήτρια του Ολυμπιακού καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με σκορ 5-3.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος της συμμετοχής της ομάδας μας, στα πρώτα δύο παιχνίδια του Κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας Βόλου (απόγευμα Πέμπτης 16/11 και πρωί Παρασκευής 17/11), κόντρα σε ΟΥΚ Βόλου (ήττα με 4-11) και Ολυμπιάδα Πετρούπολης (ήττα με 5-9), ήταν σε όλους ξεκάθαρο, ότι η ομάδα μας φάνηκε επηρεασμένη από το πολύωρο και εξαντλητικό της συνεχόμενο ταξίδι (Σύρος- Πειραιάς, Πειραιάς – Στ. Λαρίσης και στη συνέχεια την ολονύκτια μετακίνησή της Αθήνα – Βόλος μέσω Λάρισας με τρένο). Παρόλα αυτά, κατά διαστήματα, η απόδοση της ομάδας ήταν πολύ καλή προϊδεάζοντας τους φίλους του αθλήματος για τις εξαιρετικές της (όπως αποδείχθηκαν εκ των υστέρων) εμφανίσεις.

Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια, το σύνολο των μόλις 10 αθλητών του ΝΟΣ, που σημειωτέον είχε τρεις σημαντικές απουσίες στο ρόστερ της, θύμιζε μια «καλοκουρδισμένη μηχανή» καταθέτοντας στο νερό κάθε στοιχείο δύναμης που είχε απομείνει. Οι φίλοι και συνοδοί του ΝΟΣ, που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα, καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν στην ομάδα water polo του f/b του Ομίλου, ενισχύουν τη διαπίστωση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα στο τρίτο απογευματινό παιχνίδι της 2ης μέρας (Παρασκευή 17/11), με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης, οι νεαροί αθλητές μας πήραν από την αρχή το πάνω χέρι “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το ματς από τα πρώτα 2 οκτάλεπτα. Στο παιχνίδι αυτό οι πολίστες μας σημείωσαν μερικά καταπληκτικά γκολ, μετά από συνδυασμένες ενέργειες. Τελικό σκορ 16-5 υπέρ του Ν.Ο Σύρου και πρώτη νίκη στο τουρνουά.

Στο πρώτο ματς της διασταύρωσης, ως αντίπαλος της ομάδας μας προέκυψε το πολύ καλό σύνολο του ΟΦΘ (Θεσσαλονίκης). Στο παιχνίδι αυτό συνέβησαν διάφορα “ατυχή συμβάντα” που η Διοίκηση του ΝΟΣ – κατά πάγια αρχή της – δεν επιθυμεί να σχολιάζει, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι ισορροπίες και η ομάδα μας να ηττηθεί (πολύ πιο δύσκολα απ΄ ότι φανερώνει το τελικό σκορ) με 10-5. Οι αθλητές έδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν από κόπωση (όταν βρουν ρυθμό) και πάλεψαν με μόλις μια αλλαγή, κόντρα σε όλους και όλα, ως το τέλος. Η ήττα στενοχώρησε την αποστολή, αλλά δεν διατάραξε το πολύ θετικό της κλίμα.  Η ομάδα του ΝΟΣ είχε δείξει ότι είναι ανταγωνιστική σε πανελλήνιο επίπεδο.

Στο επόμενο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, το Σάββατο το απόγευμα (16.00) η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης Πλιτς-Πλατς. Η τελική άνετη επικράτηση με σκορ 10-4 υπέρ της ομάδας του Ν.Ο Σύρου, ήρθε ως αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης νέας εμφάνισης και ομαδικών συνεργασιών. Πολύ καλή φυσική κατάσταση, έγκαιρες αντιδράσεις στην άμυνα, ταχύτητα στην κόντρα και ψύχραιμες εκτελέσεις (γκολ-σκορ).

Στο τελευταίο παιχνίδι της κατάταξης από τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων η ομάδα αντιμετώπισε εκ νέου την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης (πρωί Κυριακής 19/11). Οι υδατοσφαιριστές μας έχοντας τον αέρα της προηγούμενης νίκης, “μπήκαν” και πάλι αποφασιστικά στο παιχνίδι και “κλείδωσαν” την τελική τους θέση στην κατάταξη στις αρχές του 3ου οκταλέπτου.  Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, έδειξε ότι δεν είχε την ποιότητα να επιστρέψει.

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της ομάδας του Ν.Ο Σύρου στο τουρνουά SPLASH και την επιστροφή των αθλητών, θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για τα τμήματα της Υδατοσφαίρισης.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ευχαριστεί θερμά τη μεγάλη της χορηγό ακτοπλοϊκή εταιρεία «Attica Group-Blue Star Ferries» για τη νέα ευγενική χορηγία των πολύ σημαντικών εκπτωτικών εισιτηρίων μετακίνησης των αθλητών και μελών της αποστολής.

Ιδιαίτερα «ευχαριστώ» στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Βόλου για την παροχή επίσης σημαντικής έκπτωσης των εισιτηρίων επιστροφής.

Τέλος, θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ καλή διεξαγωγή του αγωνιστικού τετραημέρου και ιδιαιτέρως για την ευκαιρία που έδωσαν στην ομάδα του Ναυτικού μας Ομίλου να συμπεριληφθεί στο γκρουπ των 40 ομάδων και να λάβει μέρος στο καθιερωμένο τουρνουά υψηλού αγωνιστικού σχεδιασμού, “mini tournament water polo SPLASH Volos”.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα φύλλα αγώνων, στα οποία συμμετείχε η ομάδα του ΝΟΣ καθώς και το σχετικό link, από το οποίο οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν πληροφορίες για όλα τα αποτελέσματα των παιχνιδιών.
ΣΥΡΟΣ-ΟΥΚ
ΣΥΡΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-ΘΕΣΣ
ΠΛΙΤΣ-ΠΛΑΤΣ-ΣΥΡΟΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΗΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2
ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2
Πηγή: www.pisina.net

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ SPLASH, ΒΟΛΟΣ

Συνημμένα αρχεία

ΠΛΙΤΣ-ΠΛΑΤΣ-ΣΥΡΟΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Τίτλος: ΠΛΙΤΣ-ΠΛΑΤΣ-ΣΥΡΟΣ-ΔΙΟΡΘΩΣΗ (0 click)
Size: 453 KB
ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2
Τίτλος: ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2 (0 click)
Size: 454 KB
ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2
Τίτλος: ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-2 (0 click)
Size: 454 KB
ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-ΘΕΣΣ
Τίτλος: ΣΥΡΟΣ-ΑΡΗΣ-ΘΕΣΣ (0 click)
Size: 454 KB
ΣΥΡΟΣ-ΟΥΚ
Τίτλος: ΣΥΡΟΣ-ΟΥΚ (0 click)
Size: 449 KB
ΣΥΡΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Τίτλος: ΣΥΡΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (0 click)
Size: 49 KB

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …