51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022

Άλλη μια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το «51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022» που πραγματοποιήθηκε 1-3 Ιουλίου στο νησί μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), αναγνωρίζοντας την εμπειρία που διαθέτει ο Όμιλός μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, εμπιστεύτηκε για ακόμη μία φορά το σωματείο μας αναθέτοντας το εν λόγω πρωτάθλημα και πραγματικά δικαιώθηκε αφού κατά γενική ομολογία ο αγώνας ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους και άρτια οργανωμένους των τελευταίων ετών.

Στο αγωνιστικό μέρος και σύμφωνα με την προκήρυξη προβλέπονταν δύο αγωνιστικές ημέρες, το Σάββατο 2 και η Κυριακή 3 Ιουλίου. Δυστυχώς οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες της Κυριακής, «ανάγκασαν» την Επιτροπή του αγώνα να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του τη 2η ημέρα, καθηλώνοντας τους αθλητές στην στεριά με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με μία μόνο αγωνιστική ημέρα. Έτσι το μεσημέρι της Κυριακή πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «Το Λιμανάκι» στον Φοίνικα.

Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητή του Ομίλου μας Μανώλη Γιάνκο, ο οποίος κατέκτησε την 1η πρώτη θέση και στέφτηκε Πανελληνιονίκης για το 2022. Οι δύο άλλοι αθλητές μας, Γιάννης Ξανθάκης και Γιώργος Βαρθαλίτης, κατέκτησαν την 5η και 9η θέση αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ξανθάκης ισοβάθμησε με τον αθλητή που κέρδισε το έπαθλο των περισσότερων ψαριών, αλλά έχασε τη διάκριση λόγω χαμηλότερου βάρους των αλιευμάτων του.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν είναι οι εξής:

  • 1ος Μανώλης Γιάνκος του Ν.Ο. Σύρου
  • 2ος Στέλιος Χριστάκης του Ν.Ο. Σητείας
  • 3ος Βαγγέλης Κωτσάκης του Α.Ο. Αλιάς Πορτοχελίου
  • Μεγαλύτερο ψάρι, Βαγγέλης Κωτσάκης του Α.Ο. Αλιάς Πορτοχελίου
  • Περισσότερα ψάρια, Στέλιος Χριστάκης του Ν.Ο. Σητείας

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμο Σύρου Ερμούπολης για την άψογη συνεργασία, τη ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries η οποία προσέφερε έκπτωση στις μετακινήσεις όλων των συμμετεχόντων και φυσικά την ΕΟΥΔΑ για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που του προσφέρει. Σημειώνεται ο Ν.Ο.Σ. είναι ένα από τα τρία αθλητικά σωματεία της Ελλάδας που διαθέτει και διατηρεί Ειδική Αθλητική Αναγνώριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην υποβρύχια δραστηριότητα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δύτες ασφαλείας, τους εθελοντές της διοργάνωσης, τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου που διέθεσαν τα σκάφη τους για τις ανάγκες του αγώνα και φυσικά όλους τους τοπικούς χορηγούς, το εστιατόριο «Το Λιμανάκι», το καταδυτικό κέντρο Greek Scuba, το ζαχαροπλαστείο «Το Σπιτικό της Αγνής», το καφενείο «Ο τζίτζικας» και την κάβα «Cava D’ Oro».

Τα αλιεύματα του αγώνα προσφέρθηκαν στη «Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου», στο Γηροκομείο «Άγιος Παντελεήμων», στον Οίκο Ευγηρίας «Άγιος Ιωάννης» της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και στο Ησυχαστήριο “Παναγία της Ελπίδος” της Ιεράς Μονής Αδελφών του Ελέους.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Κατάλογοι Μελών 1ης Συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης 2024

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ναυτικού Ομίλου Σύρου με δικαίωμα συμμετοχής στην 1η συνδρίαση της Γενικής Συνέλευσης …