Κύπελλο Ελλάδος ’08-09 Ν.Ο.Σ. – Ν.Ε.Πατρών: 5 – 11

Μπροστά σε 150 φιλάθλους της Σύρου η τοπική ομάδα έκανε το ντεμπούτο της στο κοινό του νησιού για πρώτη φορά στην ιστορία της για το κύπελλο Ελλάδος στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης. Μόνο το όνομα της αντιπάλου ομάδας και οι παίχτες που αγωνίζονται σε αυτήν προκαλούσαν δέος και φαινόταν από την αρχή ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο. Αντίπαλοί μας, παίχτες με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος (Στελάτος, Μπλάνης) και 4 ξένοι που ένας από αυτούς κοστίζει όσο όλο το μπτζετ της ομάδας μας. Παρόλα αυτά σε αυτό το παιχνίδι φάνηκε πόσο δυνατοί είμαστε σωματικά αλλά και ψυχικά.

 

Να περάσουμε στο παιχνίδι όπου τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλισαν ισορροπημένα με αναποτελεσματικές τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες μέχρι το 2.36 του πρώτου οκταλέπτου που σκόραρε ο Μπλάνης για την Πάτρα και με το 0-1 να κλείνει σαν σκορ.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν θετικά ανέλπιστο για την ομάδα η οποία ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-2, ισοφάρισε με Τοροσιάδη και Λουδάρο Θοδωρή αντίστοιχα στον παίχτη παραπάνω κάνοντας το 2-2. Μετά από 1.30 λεπτό σκοράρει ο Μπιτσάκος για την ΝΕΠ αλλα με την μηχανή Λουδαρος Θ. ο ΝΟΣ ισοφαρίζει πάλι η ομάδα και κάνει το 3-3 όποτε και κλείνει το πρώτο ημίχρονο με αυτό το σκορ.

Η ομάδα πλέον έχει αποκτήσει ψυχολογία και παίζει στα ίσα την ΝΕΠ με την έναρξη του 3ου οκταλέπτου. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά στο παιχνίδι των Συριανών αθλητών και με τον MVP της Σύρου Λουδαρο πυροβολεί για άλλη μία φορά τον τερματοφύλακα Λέντζο και σηκώνει όλη την κερκίδα στο πόδι. Αυτή η στιγμή ήταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που πέρασε η ομάδα μας μπροστά. Κρατήσαμε το αυτό το σκορ όχι για πάνω από 25 δευτερόλεπτα όπου τότε ξεκίνησε να κάνει την αντεπίθεση της η αντίπαλος ομάδα. Αποβολή για τον Τοροσιάδη, 4-4 στον παίχτη παραπάνω η ΝΕΠ με τον Στελάτο και μετά από 1 λεπτό γίνεται και το 4-5. Σε αυτό το σημείο έχει ξυπνήσει το θηρίο που λέγεται Πάτρα και αγωνίζεται στην Α1. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τόσο καλά στην άμυνα και ο Jaig είναι ο πρώτος ξένος που σκοράρει το παιχνίδι για να κάνει το 4-6 και να κλείσει το 3ο 8λεπτο με δύο χαμένα παίχτη παραπάνω για την Σύρο.

Στην τελευταία περίοδο του αγώνα η ομάδα μας φαίνεται να ξεκινά την αντεπίθεση για άλλη μία φορά με την βοήθεια της κερκίδας αλλά και του φανταστικού Λουδάρου. Κερδίζει πέναλτυ από τον Φαναριστόγλου, το εκτελεί ο ίδιος, αποκρούεται αλλά για άλλη μία φορά είναι μέσα στην φάση παίρνει το ριμπάουντ και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για να γίνει το 5-6.  Μία καλή άμυνα και κινητικότητα στην επίθεση μας δίνει το δικαίωμα να παίξουμε άλλη μια φορά τον παίχτη παραπάνω και να γίνει το σκορ 6-6. Οι παίχτες τις Πάτρας όμως είχαν αντίθετη άποψη επι του θέματος…με άμυνα attack θόλωσαν την επίθεση μας, μας οδήγησαν σε λάθος πάσα και ήρθε το γκολ με το σκορ να γίνεται 5-7. Από εκεί και έπειτα λίγο η κούραση, λίγο οι αλλαγές του ρόστερ μας για να πάρουν το βάπτισμα του πυρός οι μικροί της ομάδας μας (Τσινός Α., Λουδάρος Α.) και το πάθος των φιλοξενούμενων να μεγαλώσουν την ψαλίδα της διαφοράς του σκορ έφερε το παιχνίδι στο 5-11. 

 

Οκτάλεπτα:0-1,3-2,1-3,1-5. 

 

Σκορερς για τον ΝΟΣ: Λουδάρος Θ. 3, Κοκκάλας 1,Tοροσιάδης 1 

 

Σκορερς για την ΝΕΠ: Μπλάνης 3, Στελάτος 3, Μπιτσάκος 2, Κωνσταντουδάκης 1, Vuksanovic 1, Jaic 1

Ροστερ Ν.Ο.Σύρου

ΘΕΟΔΩΣΙΟΥ

ΤΣΙΝΟΣ Α.

ΚΟΚΑΛΑΣ

ΛΟΥΔΑΡΟΣ Δ.

ΧΑΡΙΚΙΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (c)

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ

ΛΟΥΔΑΡΟΣ Θ.

ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΑΔΙΩΤΗΣ

ΤΟΡΟΣΙΑΔΗΣ

ΚΟΡΑΚΗΣ

ΧΟΥΛΗΣ

ΘΕΟΣ

ΛΟΥΔΑΡΟΣ Α.

Ροστερ Ν.Ε.Πάτρας

ΛΕΝΤΖΟΣ

ΜΙΛΟΣΛΑΒΙΤΣ

RACUNICA

ΦΑΝΑΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

ΛΑΜΠΑΤΟΣ (c)

ΜΠΛΑΝΗΣ

VUKRANOVIC

JAIG

ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ

ΚΕΧΑΓΙΑΣ

ΣΤΕΛΑΤΟΣ

 

Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή 01/02 στις 13:30 όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος εντός έδρας αγώνας για την 3η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μετά το Κύπελλο Ελλάδος.  Aντίπαλος αυτή την φορά το πολύ δυνατό Περιστέρι που αναζητά θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Η παρουσία σας θα θέλαμε να είναι τόσο μεγάλη αλλά και μεγαλύτερη από την με την ΝΕΠ.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Αγώνας υδατοσφαίρισης: Ν.Ο. ΙΤΕΑΣ – Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ

Δείτε την αναμέτρηση της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου με τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας …

Αφήστε μια απάντηση