Και άλλες διακρίσεις για το Ι/Φ ΟΥΣΥΡΑ

Οι διακρίσεις καλά κρατούν…

Εξαιρετικά συνεχίζεται η φθινοπωρινή αγωνιστική περίοδος για το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, καθώς διακρίθηκε και στις δύο πρόσφατες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε.

Η πρώτη ήταν ο αγώνας ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2010 (διοργάνωση ΙΟΠ-ΔΕΗ και ΝΑΟΕΦ) που έγινε το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου και ξεκινούσε από το Φάληρο με – προφανή από το όνομα του αγώνα – προορισμό το όμορφο Αγκίστρι στον Αργοσαρωνικό.

 

Ο καιρός ήταν πολύ καλός κι ο αγώνας είχε – παραδοσιακά – πολλές συμμετοχές.

 

Στην πρώτη ιστιοδρομία Φάληρο-Αγκίστρι, το ΟΥΣΥΡΑ κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία IRC. Την επόμενη μέρα όμως, «πήρε το αίμα του πίσω» κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία, γεγονός που το ανέβασε – λαμβάνοντας υπόψη τους διορθωμένους χρόνους – στην 3η θέση της συνολικής κατάταξης του αγώνα για την κατηγορία IRC.

Η δεύτερη διοργάνωση ήταν ο αγώνας της Αίγινας που διοργάνωσε ο Ν.Ο. ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου, όπου οι συμμετοχές ήταν περισσότερες και ο ανταγωνισμός εντονότερος.

Παρά τις όχι και τόσο καλές συνθήκες (βροχή και πολύ χαμηλός αέρας), στην πρώτη ιστιοδρομία Φάληρο-Αίγινα, το ΟΥΣΥΡΑ κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία, ενώ την επόμενη μέρα της επιστροφής κατέκτησε την 1η θέση, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα συνολικά αποτελέσματα του αγώνα.

Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις έχουν ανεβάσει το ΟΥΣΥΡΑ στη 2η θέση των Γενικών Αποτελεσμάτων Επικρατείας για την κατηγορία IRC (μέχρι σήμερα). Η θέση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι αγώνες που απομένουν είναι λίγοι μέχρι τη λήξη του και η πιθανότητα να κατακτηθεί μια θέση στην πρώτη 3άδα είναι πολύ μεγάλη, ενώ θα είναι και η σημαντικότερη διάκριση που έχει λάβει ο Ν.Ο.Σ. με το ΟΥΣΥΡΑ μέχρι σήμερα.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟΥ Ν.Ο.Σ.

Το αγωνιστικό τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017 συμμετείχε στους κάτωθι αγώνες: …

Αφήστε μια απάντηση