No 1 Κοινή Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ακαδημιών Τμήματος Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Σύρου και Φίλων των Αθλημάτων της Πισίνας

Ερμούπολη, 8/12/2011

 

Τους τελευταίους 2 ½ μήνες παρακολουθούμε στην πόλη μας – μεταξύ άλλων, είναι γεγονός – τη διάλυση των ναυτικών αθλητικών σωματείων και την απαξίωση των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Οι γονείς και οι αθλητές της υδατοσφαίρισης και κολύμβησης κράτησαν όλο αυτό το διάστημα διακριτική στάση απέναντι στα μέλη του ΟΠΑΣ και τη Δημοτική Αρχή.

Θέλησαν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να περιμένουν υπομονετικά τα επαναλαμβανόμενα “ανεπίσημα” παρουσιαζόμενα χρονοδιαγράμματα περί επανεκκίνησης της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Οι συναντήσεις του Οκτωβρίου στη βιβλιοθήκη του Δήμου και λίγο αργότερα στο γραφείο του Δημάρχου ήταν σα να μην έγιναν ποτέ. Ότι ειπώθηκε σ΄ αυτές, αφέθηκε να ξεθωριάσει από τις συνεχείς δικαιολογίες και αναβολές. Από τότε πέρασαν 2 ½ μήνες. Το διάστημα αυτό είναι μεγάλο. Ο κενός αυτός χρόνος απραξίας υπνωτίζει τους πολίτες που αγαπούν τον αθλητισμό, απομακρύνει τους αθλητές από τα αθλήματα της πισίνας και εξοργίζει τους γονείς. Οι 2 ½ μήνες απραξίας δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε από τις απεργίες των υπαλλήλων του δήμου, ούτε από την έλλειψη καυσίμων. Πολύ περισσότερο, ούτε από τις εργασίες που αυτή τη στιγμή γίνονται στο Κολυμβητήριο με ρυθμούς χελώνας.

Η επιχείρηση μάλλον πέτυχε. Το κολυμβητήριο θα ανοίγει και θα κλείνει που και που. Πιθανόν σε part time βάση. Έτσι μπορούμε να έχουμε και part time αθλητές ή και part time αθλητικά σωματεία. Τα μέλη των ΔΣ των αθλητικών Σωματείων, οι νεαροί αθλητές και εμείς οι γονείς, ως πολίτες αυτού του τόπου παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τις εξελίξεις.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΟΠΑΣ,

Είμαστε παρόντες όταν – προς τιμή σας – πήρατε την πρωτοβουλία, στις αρχές Οκτωβρίου, να διαθέσει ο Δήμος άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια καυσίμων και τα μέλη του ΟΠΑΣ να “τρέξουν” για τα υπόλοιπα. Μια υπόθεση το πολύ 10-15, άντε 20 ημερών έφτασε να κάνει Χριστούγεννα.

Καθυστερήσεις σχεδόν τριών μηνών.

Θα πρέπει να λάβετε επισήμως θέση και να εξηγήσετε τις καθυστερήσεις αυτές.

Παρακαλούμε να μας διαψεύσετε εξηγώντας μια – μια τις καθυστερήσεις.

Μια για το πετρέλαιο, δυο ή περισσότερες για την απεργία-κατάληψη (σσ.με πρωτοφανή εικόνα αυτή του κλειδώματος του κολυμβητηρίου χωρίς την παρουσία των απεργών-καταληπτών), τρεις ή περισσότερες για το θόλο, τέσσερις για τις αναρτήσεις στο διαύγεια, πέντε για τις κόλλες των αρμών των πλακιδίων της πισίνας που ακόμη έρχονται (ή μόλις ήρθαν) από την Αθήνα, έξι ή περισσότερες για το νερό που θα γεμίσει την πισίνα..

Κατά την προσωπική μας άποψη και με βάση αυτά που παρακολουθούμε, οι καθυστερήσεις αυτές δεν οφείλονται πρωτίστως στην έλλειψη πόρων ή επιχορηγήσεων, όπως τεχνητώς αφήνεται να εννοηθεί. Οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στο γραφειοκρατικό μοντέλο αντίληψης, στην έλλειψη συντονισμού, πρωτοβουλιών και ελέγχου των διαδικασιών όλων των εμπλεκομένων.

Οφείλονται στην έλλειψη παραγοντικού αθλητικού οράματος.

Οι γονείς των αθλητών και οι αθλητές της πισίνας δεν επιθυμούν χωρίς λόγο να κοντράρονται ούτε με τα μέλη του ΟΠΑΣ, ούτε με το Δήμαρχο. Ως πολίτες όμως επιθυμούν και έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του ΟΠΑΣ και ο Δήμαρχος της πόλης και του νησιού μας οφείλουν να λάβουν έμπρακτα ξεκάθαρες θέσεις.

Να ανακοινώσουν ότι υπερασπίζονται “το αθλητικό ιδεώδες”, σέβονται τις προσπάθειες των αθλητών (υδατοσφαιριστών και κολυμβητών) και στηρίζουν τα αθλητικά σωματεία.

Να ανακοινώσουν ότι κλειστά κολυμβητήρια για τους αθλητές είναι όνειρα “κλειστά” για τους πολίτες, για την κοινωνία.

Να ανακοινώσουν, έστω και την ύστατη ώρα, την ακριβή ημερομηνία επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου και την πρόθεση-δέσμευσή τους ότι το κολυμβητήριο από εδώ και στο εξής και με κάθε τρόπο θα παραμείνει ανοιχτό..

Και να το παλέψουν. Και να το πιστέψουν πραγματικά. Όπως το πιστεύουν οι νέοι αθλητές, όπως το παλεύουν τα ίδια τα παιδιά, μέσα και έξω από το νερό.

 

Εκ του Συλλόγου Γονέων του Τμήματος Υδατοσφαίρισης του ΝΟΣ και Φίλων των Αθλημάτων Πισίνας.

 

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι αυτούσια όπως έφτασε στα γραφεία του Ομίλου μας.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2022

Άλλη μια διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το «51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας …

Αφήστε μια απάντηση