Επιδότηση περιβαλλοντικών δράσεων & συνάντηση Δήμου – ΔΕΗ για τη θέρμανση Κολυμβητηρίου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ανήκει στους Δήμους που δικαιούνται, ανταποδοτικά, χρηματική επιδότηση για την υλοποίηση πρόσθετων περιβαλλοντικών δράσεων και προγραμμάτων λόγω της λειτουργίας δεξαμενών πετρελαιοειδών στο νησί(στα Λαζαρέτα).

 

Τα χρήματα της ενίσχυσης αυτής προκύπτουν από την απόδοση στην ΚΕΔΚΕ ποσού το οποίο παρακρατείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της φορολόγησης πετρελαιοειδών και αφορά όλους τους Δήμους της Ελλάδας στην διοικητική επικράτεια των οποίων λειτουργούν εγκαταστάσεις επεξεργασίας ή αποθήκευσης. Το ποσό που θα διαβιβαστεί στο Δήμο μας φέτος για τις δράσεις αυτές ανέρχεται στις σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ περίπου (για την ακρίβεια 44.898 €), ενώ ο Δήμος μας θα δικαιούται -με αίτησή του- ανάλογη επιδότηση στο εξής, κάθε έτος.

 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας ευχαρίστησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και το στέλεχος του Δήμου κα Γεωργία Βαρελά για την επιτυχημένη προσπάθειά τους να επιδοτηθεί ο Δήμος μας, προσπάθεια που αποκτά μεγαλύτερη μεγαλύτερη σημασία σε μια περίοδο που οι πόροι που διαβιβάζονται στους Δήμους διαρκώς περικόπτονται και αποδέχτηκε την πρότασή τους ένα τμήμα των δράσεων να υλοποιηθεί στην περιοχή που φιλοξενεί τις δεξαμενές.

 

 Παράλληλα την Παρασκευή 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, του προέδρου και αντιπροέδρου του ΟΠΑΣ και στελεχών του Δήμου με το Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Χρήστο Χρυσούλα όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις (μετά από έγγραφη απάντηση της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών της ΔΕΗ) για τη δυνατότητα θέρμανσης της πισίνας του κολυμβητηρίου με χρήση της απορριπτόμενης θερμότητας από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Επιπρόσθετα εξετάζεται η τεχνική δυνατότητα για εγκατάσταση συστήματος γεωθερμίας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Επισημαίνεται όμως ότι και οι δύο λύσεις θα πρέπει να εξεταστούν αναλυτικά και να εκτιμηθούν οι τεχνικο-οικονομικές συνιστώσες τους. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος αναζητά τρόπους ώστε η πισίνα να θερμαίνεται (και συνεπώς να αξιοποιείται από το κοινό και τους αθλητές) μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους με μικρότερη δαπάνη.

 

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι διατεθειμένη να συμβάλει σε αυτό το σχεδιασμό και για το λόγο θα πραγματοποιηθεί σύντομα (σε ημερομηνία που θα καθορίσει η επιχείρηση) συνάντηση ανάμεσα στις Τεχνικές Υπηρεσίες των δύο μερών (Δήμος & Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών, υπηρεσία που εδρεύει στην Αθήνα).

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …

Αφήστε μια απάντηση