Εκδήλωση κοπής πίτας Ν.Ο.Σύρου 2013 – 120 χρόνια Ιστορίας

Σε μία ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου. Η εορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Νεώσοικο του Ομίλου και το παρών έδωσαν τα μέλη, οι αθλητές, οι φίλοι και οι τοπικοί φορείς του νησιού. 

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου είναι ο δεύτερος παλαιότερος Ναυταθλητικός Όμιλος στην Ελλάδα και βρίσκεται «εν ζωή» 120 χρόνια, τα οποία είναι γεμάτα επιτυχίες. 

 

Το 2012 μπορεί να ήταν ακόμη μία άσημη χρονιά για την Ελλάδα, όμως ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, γνώρισες αρκετές επιτυχίες, αλλά και διοργάνωσε μεγάλους αγώνες, όπως το Syros Race. 

 

Βέβαια, ο Συριανός Όμιλος αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προβλήματα στα τμήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην πισίνα του κολυμβητηρίου της Ερμούπολης. Το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό και γι’ αυτό το λόγο οι αθλητές του υγρού στίβου που δραστηριοποιούνται στην πισίνα, είχαν ελάχιστους αγώνες και όπως όλα δείχνουν το τμήμα της κολύμβησης, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ομίλου Σταύρος Γουσγουνέλης, υπάρχουν πλέον ελάχιστα παιδιά που θα ασχοληθούν  με το άνοιγμα της της πισίνας. Μοναδική εξαίρεση όπως είπε ο κ. Γουσγουνέλης αποτελεί το τμήμα του πόλο που έχουν μαζευτεί όλοι οι Συριανοί αθλητές και περιμένουν την ώρα που θα ανοίξει το κολυμβητήριο για να ξεκινήσουν εντατικές προπονήσεις, ενόψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. 

 

Το παρών στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου έδωσε και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε και στο κολυμβητήριο της Ερμούπολης, αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Περιφέρειας: “Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα σε ανθρώπους που δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατούν αυτόν τον μεγάλο Όμιλο τόσο ψηλά όσο είναι ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου. Η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να συνδράμει στο έργο σας όπως και τα προηγούμενα χρόνια.  Θα προσπαθήσουμε μαζί με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να εντάξουμε το έργο για το κολυμβητήριο, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

 

“Είναι μια μέρα αφιερωμένη στους αθλητές”

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου Σταύρος Γουσγουνέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε τα εξής: “Είναι μια μέρα αφιερωμένη στους αθλητές μας για τις προσπάθειές τους όλη την χρονιά στον υγρό στίβο αλλά και στα θρανία, μια ημέρα που λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές και στους γονείς τους για την πολύτιμη καθημερινή βοήθειά τους.

 

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μια χρονιά που προσπαθήσαμε όλοι να σταθούμε στο ύψος μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με λιγότερους πόρους.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος συνέχισε την ανοδική του πορεία όχι μόνο συμμετέχοντας σε αγώνες αλλά και διοργανώνοντας σοβαρούς αγώνες.

 

Κάθε ημέρα που περνούσε προσπαθούσαμε να φτάσουμε το όμιλο όλο και ψηλότερα εκεί που ήταν πριν πολλά χρόνια όταν ήταν μεγάλη τιμή να είσαι μέλος του, και είμαστε περήφανοι για αυτό.

 

Όλοι μαζί διοίκηση, προπονητές, γονείς και αθλητές καταφέραμε το κάθε τμήμα να ξεχωρίζει και να είναι αναγνωρίσιμο στον χώρο του”.

 

Οι αθλητές Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας κατάφεραν-κέρδισαν άξια το σκάφος μας Ούσυρα να είναι συνεχώς στις πρώτες θέσεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε 7 αγώνες διανύοντας τουλάχιστον 685 αγωνιστικά ναυτικά μίλια και περισσότερα από 1.200 μίλια συνολικά. Κατάκτησαν την 2η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία τους IRC2 και την 1η θέση πανελλαδικά στα σκάφη εκτός Αττικής. 

 

Το τμήμα αν. θάλασσας ολοκλήρωσε δυο σχολές ιστιοπλοΐας ξεπερνώντας μέχρι σήμερα τους 500 αποφοίτους skippers από την σχολή και διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα “Τρίγωνο Κυκλάδων” ο οποίος θα ξαναγίνει και φέτος. Οργάνωσε αποστολή που πήγε και απέδωσε φόρο τιμής στη Ιστορική Γυάρο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσαίο και όσους άλλους ήθελαν να ακολουθήσουν. Διοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παράλληλα με το επιτυχημένο αγώνα Syros Race2012 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αν. θάλασσας με συμμετοχή 39 αγωνιστικών σκαφών Προβάλλοντας πανελληνίως αλλά και διεθνώς την Σύρο και επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού φιλοξενήθηκαν στο νησί τουλάχιστον 600 αθλητές και συνοδοί.

 

Οι αθλητές Ιστιοπλοΐας τριγώνου συμμετείχαν σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα σκαφών Optimist & Laser σε προκρίσεις για τις εθνικές ομάδες και εκπαιδευτικά ιστιοπλοϊκά Camp μερικά από τα οποία ήταν: το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser Ανδρών, νέων ανδρών, εφήβων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών Laser Radial Γυναικών, νέων γυναικών και νεανίδων. Στην πρόκριση Εθνικής ομάδας κατηγορίας Laser 4,7 της ΕΙΟ Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist 11 χρονων και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist 15χρονων, Στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ν. Αιγαίου στη Μήλο, Στο διασυλλογικό αγώνα στην Μύκονο και στο εκπαιδευτικό Camp της Ρόδου.

 

Τα μέλη του τμήματος ταχύπλοων σκαφών συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί παραλιών. Στην πανελλήνια συνάντηση φουσκωτών σκαφών στην Σάμο, επισκέφτηκαν τους ακρίτες στη Νήσο Κίναρο όπου διανυκτέρευσαν δύο νύκτες με σκοπό της αποστολής να επισκευάσουν μία εξωλέμβια μηχανή και μια ηλεκτρογεννήτρια καθώς και να δοθούν κάποια χρήσιμα δώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το πλήρωμα που πήγε, τον Τάσο Ρούσσο ή Ζαννίκο και το σκάφος του και τον Παναγιώτη Θαλασσινό που γιάτρεψε τις μηχανές του νησιού.

 

Οι αθλητές του τμήματος υποβρύχιας δραστηριότητας, όπως κάθε χρόνο σάρωσαν τα κύπελλα σε όποιο αγώνα και αν πήγαν, συμμετείχαν σε 5 πανελλήνιους αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής, σε διασυλλογικούς αγώνες ψαροντούφεκου, σε καθαρισμούς βυθών παραλιών, στο 13ο κύπελλο Σύρου αγώνας που διοργανώθηκε από τον ΝΟΣ και στο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2012 στο οποίο κατέλαβαν 1η, 4η, και 9η θέση ενώ δύο αθλητές μας ο Γιάνγκος, ο Μανώλης, ο Μακρης και ο Κώστας είναι μέλη της Εθνικής ομάδας και προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Την χρονιά που πέρασε και συγκεκριμένα πριν 3-4 μήνες ξεκινήσαμε επίσημα και τη λειτουργία του τμήματος Κανοε Καγιάκ, με την πολύτιμη βοήθεια του καπετάν Σιδερή Μαμίδη. Γίναμε επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και εκδόθηκαν τα πρώτα δελτία αθλητών σε περίπου 20 αθλητές. Μας παραχωρήθηκαν 2 μ/χ αγωνιστικά σκάφη και σιγά – σιγά θα αγοραστεί κι άλλος απαραίτητος εξοπλισμός, γιατί προς το παρόν χρησιμοποιούμε ιδιωτικά σκάφη. Πέρασαν δύο αθλήτριες μας σεμινάριο στην Αθήνα στις Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού για να μπορούν να βοηθούν και προπονητικά. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι από το Πάσχα και μετά να έρθουν να ξεκινήσουν οι πρώτοι μικροί αθλητές. 

 

Άφησα τελευταία τα πολύπαθα τμήματα τις πισίνας την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί σε εφημερίδες τα τελευταία 2 χρόνια. Δυστυχώς το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει. Το κολυμβητήριο μας που για να φτιαχτεί χύθηκε αίμα από πολλούς, είναι μέχρι σήμερα κλειστό. Η μονή λύση που φαίνεται ότι υπάρχει είναι η σύνδεσή του με την ΔΕΗ. Έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει από την κατασκευή του κολυμβητηρίου. Εμείς σαν ΔΣ έχουμε κάνει ότι είναι δυνατόν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ολοκληρώνεται η μελέτη, χρήματα ελπίζουμε ότι θα βρεθούν, γίνονται προσπάθειες από την Περιφέρεια και από τον Δήμο. Ευχαριστώ όσους βοηθούν και την κα Γεωργία Βαρελά μηχανικό του Δήμου που τρέχει όσο μπορεί και ας ελπίσουμε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο ώστε μην ξανακλείσει την επόμενη χρονιά.

 

Οι πρώην αθλητές του τμήματος κολύμβησης δυστυχώς συμμετείχαν μόνο στα Βικέλεια. Αγώνας που έγινε το καλοκαίρι εδώ στο κολυμβητήριο. Λέω πρώην γιατί πλέον ελάχιστοι περιμένουν, αφού όλα τα παιδιά έχουν στραφεί σε άλλα αθλήματα ή στα “Game boy”. Στο τμήμα της κολύμβησης έμεινε να οργανώνει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαιρινό Camp που πλέον είναι θεσμός στην κοινωνία της Σύρου. Λειτουργεί στους οικείους χώρους του κολυμβητηρίου, ξεκινάει με την λήξη της σχολικής χρονιάς και Συνδυάζει δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια,  με εκμάθηση κολύμβησης, γνωριμία με την ιστιοπλοΐα  και την άθληση. Ιδανικό περιβάλλον για όλα τα μικρά παιδιά, έχουν χαρούμενα και δημιουργικά πρωινά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. 

 

Μπορεί στην κολύμβηση τα παιδιά να έχουν απογοητευθεί αλλά οι αθλητές του τμήματος Υδατοσφαίρισης έχουν ενωθεί, έχουν πεισμώσει και είναι έτοιμοι για την μάχη της Β Εθνικής κατηγορίας. Έχουν συγκεντρωθεί για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια όλοι οι Συριανοί αθλητές να αποδείξουν φέτος τι μπορούν να κάνουν. Περιμένουν πως και πώς να ανοίξει η πισίνα τον Απρίλιο για να ξεκινήσουν καθημερινές προπονήσεις. Πρέπει να είναι έτοιμοι τον Ιούνιο που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με συμπαραστάτη έναν παλιό γνώριμο του χόρου που όλοι ξέρουμε την αξία του τον κ. Κανελλόπουλο, έτοιμο να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια όσο μπορεί.

 

Οι εκδηλώσεις του 2013 

“Για το 2013 παρ’ όλη την οικονομική κρίση δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Το 2013 γιορτάζουμε και έχουμε προγραμματίσει να διοργανώσουμε πάρα πολλές σοβαρές εκδηλώσεις και αγώνες για να τα 120 χρόνια προσφοράς του ναυτικού ομίλου. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις.

 

Επιγραμματικά οι εκδηλώσεις για το 2013 είναι οι εξής:

 

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας optimist, Laser σε συνεργασία με την περιφέρεια N. Αιγαίου.

 

Το Τρίγωνο Κυκλάδων ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας. Το Mach Race Platu25 ένας τεχνικός αγώνας ιστιοπλοΐας με μεγάλο ενδιαφέρον και θέαμα. Θα συμμετέχουμε στο Ράλλυ Αιγαίου αφού η Σύρος θα είναι ο πρώτος σταθμός του, δώρο στον ΝΟΣ για τα 120στα γενέθλια μας. Τα σκάφη του αγώνα θα παραμείνουν 2 μέρες ζωντανεύοντας το λιμάνι μας ενώ παράλληλα με τα αγωνιστικά θα είναι και πολλά παραδοσιακά σκάφη που συμμετέχουν στην πρώτη ιστιοδρομία του Ράλλυ.

Θα διοργανώσουμε Το Syros Race 2013. Ναυταθλητική εβδομάδα με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πανελλήνιο Αγώνα υποβρύχιου ψαρέματος και Διασυλλογικό αγώνα Κανόε Καγιάκ”.

 

 

Είναι δίπλα στον Ν.Ο. Σύρου 

Ο κ. Γουσγουνέλης ευχαρίστησε όλους όσους βοηθήσει τον όμιλο: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αείμνηστο Γεράσιμο BELKIN για την δωρεά 20.000€, που έκανε στις σχολές ιστιοπλοΐας του ομίλου μας, ένας εξαίρετος άνθρωπος φίλος της ιστιοπλοΐας και μέλος του ομίλου.

 

Επίσης ευχαριστούμε τον Δημήτρη Παλιόπορτα για δύο πολύ μεγάλα δώρα που έκανε στα παιδιά μας, δώρα απαραίτητα για να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Δύο αξιόπλοα αγωνιστικά σκάφη ένα Optimist και ένα Laser. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές, τους γονείς, τους χορηγούς μας μικρούς μεγάλους, τηνΠεριφερεια Ν. Αιγαίου που ήταν και θα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος, τον Δήμο Σύρου που δεν μας ξέχασε και φέτος, την Blue Star Feries, NEL Lines, το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη”.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …

Αφήστε μια απάντηση