Mόνο πριν από λίγες ημέρες τελικά εγκρίθηκε η μελέτη του Κολυμβητηρίου Σύρου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, η μελέτη που αφορά στη θέρμανση του Κολυμβητηρίου μέσω τηλεθέρμανσης, η οποία θα προκύπτει από την απορριπτόμενη ενέργεια του εργοστασίου της ΔΕΗ.

 

Το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε σε συνέχεια της πρώτης έγκρισης “της θερμικής μελέτης θέρμανσης του Κολυμβητηρίου”, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε η Γεωργία Βαρελά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου που έχει αναλάβει την προώθηση του έργου.

 

Μειωμένο λειτουργικό κόστος όλο το έτος

Αναλυτικά η κ. Βαρελά εξήγησε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει “πολλές προσπάθειες για τη χρηματοδότηση του έργου”. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως, “η Περιφέρεια έχει εγκρίνει και έχει δεσμεύσει το ποσό των 150.000 ευρώ” ενώ ο δήμος ζητά από το Πράσινο Ταμείο το υπολειπόμενο ποσό των 190.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι, “Ο φάκελλος του έργου θα κατατεθεί έως και τις 22 Απριλίου που κλείνουν οι προτάσεις προς το Πράσινο Ταμείο. Προκειμένου η προτεινόμενη μελέτη να γίνει έργο”. Ειδικότερα, τόνισε ότι, η θέρμανση θα προκύπτει από τα καυσαέρια τα οποία θα συμπυκνώνονται και θα έρχονται με μορφή υγρού μέχρι το Κολυμβητήριο και από εκεί και μετά θα οδηγούνται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας στην πισίνα.

 

Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Βεκρή αν η ΔΕΗ έχει οικονομικές απαιτήσεις όσον αφορά στο έργο αυτό, η κ. Βαρελά απάντησε ότι “σε προφορικό επίπεδο δεν έχει δεσμεύσεις, αλλά αναμένουμε έγκριση γραπτή” ενώ οι επισημάνσεις της πλειοψηφίας αφορούσαν στο μέλλον του εργοστασίου της ΔΕΗ, γεγονός που έχει απασχολήσει την υπηρεσία και για το οποίο η κ. Βαρελά εξήγησε ότι υπάρχει και δεύτερο πλάνο (γεωθέρμανση) σχετικά με τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου. Ωστόσο, όπως τόνισε τέλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΣ, Γιάννης Κεράνης, την παρούσα χρονική στιγμή επιλέγεται η προσφορότερη λύση προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να μπορεί με μειωμένα λειτουργικά έξοδα, να διατηρείται σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο αθλητικός χώρος.

 

Της Άννα – Τερέζα Δαλμυρά από την Κοινή Γνώμη

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ν.Ο.Σύρου Με Δικαίωμα Συμμέτοχης Στη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιανουάριου 2023

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 τοιχοκολλούνται στον πίνακα Ανακοινώσεων του νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου …

Αφήστε μια απάντηση