Έναρξη 39ης Σχολής Ιστιοπλοϊας Αν. Θάλασσας & συνέχιση Aγωνιστικού Tμήματος

Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκινά μαθήματα ιστιοπλοΐας με την 39η σειρά ΣΙΑΘ, στο πρώτο δεκαήμερο του Ioυνίου.

Σκοπός της Σχολής είναι η γνωριμία των μαθητών με το άθλημα και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για να συμμετέχουν σ’ αυτό. Επίσης η απόκτηση ευρύτερης γνώσης γύρω από τη θάλασσα και το σκάφος.

Τα μαθήματα της Σχολής διακρίνονται σε θεωρητικά και πρακτικά, που γίνονται στα γραφεία του Ομίλου, και στα σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών και 60 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα και ακολουθούν 2 τετράωρα πρακτικής άσκησης εβδομαδιαία, κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, σε ομάδες 8-9 ατόμων.Δίδονται σημειώσεις του Ν.Ο. Σύρου και προτείνονται επίσης και άλλα κατάλληλα βιβλία.

 Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.

Στο τέλος των μαθημάτων και μετά από γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές αποκτούν πτυχίο το οποίο πιστοποιεί ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, με το οποίο μπορούν να έχουν την δυνατότητα πλοήγησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, όπως ορίζει ο νόμος.

 

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Mέσα στα πλαίσια του Αγωνιστικού Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκίνησε την Τρίτη 14 Μαΐου, με το αγωνιστικό σκάφος του Ομίλου ΟΥΣΥΡΑ, τμήμα με παλιούς αθλητές κατόχους Πτυχίου Ιστιοπλοΐας, προπονήσεις και εκπαίδευση, με μηνιαία συνδρομή και ειδική μέριμνα για φοιτητές.

Μέσα από το αγωνιστικό-προπονητικό τμήμα ευελπιστούμε να έρθουν παλιοί ιστιοπλόοι να χαρούν το αγωνιστικό σκάφος ΟΥΣΙΡΑ του Ομίλου, να έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τη ναυτιλία και τους κόμπους, να τιμονεύσουν σε διάφορες πλεύσεις, να κάνουν αναγνώριση ακτών και να χρησιμοποιήσουν πορτολάνους, σε θαλάσσιες εξορμήσεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις με αρκετές συμμετοχές, με τον Προπονητή Γιάννη Γρυπάρη.

Το τμήμα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα με 4 ώρες προπόνηση (15.45-19.45 .μ.μ.) κάθε φορά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές και απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Νεώσοικος – Δίπλα στο Λιμεναρχείο Σύρου

Γραμματεία τηλ. 22810 88666 (10-2μ.μ)  Κιν. 6982555707, Έφορος Τμήματος Κιν. 6972204356.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση