ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013 Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Παραδοσιακών Καϊκιών & Λατινιών – Cyclades Classic Yacht Race 2013

O Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σας προσκαλούν στην συμμετοχή του Αγώνα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013 -Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Παραδοσιακών Καϊκιών & Λατινιών, Cyclades 2013 Classic Yacht Race», για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Καΐκια και Παραδοσιακές Λέμβους ανοικτού τύπου, στα τέλη Ιουνίου 2013.

 

προσκαλούν στην συμμετοχή του Αγώνα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2013 -Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Παραδοσιακών Καϊκιών & Λατινιών, Cyclades Classic Yacht Race  2013» 

 

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών μας σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ναυπήγηση τους.

Ιδιαίτερα στη Σύρο, με την τεράστια ναυπηγική παράδοση, έχει σημασία να δοθεί η σύνδεση του χθες με τις μεγάλες επιτυχίες της παραδοσιακής ναυπηγικής ζώνης του νησιού, με τα κελεύσματα του σήμερα για ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση.

Μέσα στα πλαίσια των διαφόρων συνοδών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα δύο νησιά Σύρου και Πάρου, είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδριο για την διάσωση των παραδοσιακών σκαφών, έκθεση μοντέλων από ντόπιους καλλιτέχνες.

Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών και έχει περιληφθεί στους επίσημους Αγώνες Παραδοσιακών Σκαφών για το θέρος του 2013.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …

Αφήστε μια απάντηση