Εγκρίθηκε και προχωρά η τηλεθέρμανση του Κολυμβητηρίου

Εγκρίθηκε από το “Πράσινο Ταμείο” η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου για τη σύνδεση του κολυμβητηρίου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία του για το μεγαλύτερο διάστημα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Είναι γνωστό, ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΑΣ) και κατ’ επέκταση ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, δεν μπορεί να καλύψει το υψηλό κόστος θέρμανσης του κολυμβητηρίου τη χειμερινή περίοδο. Ήδη, από το 2011, ο Δήμος είχε εξετάσει εναλλακτικές τεχνικές λύσεις που θα μείωναν το κόστος θέρμανσης και είχε καταλήξει ότι η πλέον πρόσφορη τεχνικά και οικονομικά ήταν η συμπληρωματική θέρμανση του νερού της πισίνας μέσω της απορριπτόμενης θερμότητας του τοπικού εργοστασίου παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ.

Σε πρώτη φάση η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου δεσμεύθηκε για επιχορήγηση 150,000 € και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναζήτησε τις υπόλοιπες 190,000 μέσω αιτήματος που κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο, η έγκριση του οποίου μας γνωστοποιήθηκε μόλις. Τέλος, η ΔΕΗ έδωσε γραπτώς τη συγκατάθεσή της για τη σύνδεση της μονάδας της με το κολυμβητήριο. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θα προσεγγίσει το ένα έτος.

Παρά το (σχετικά) υψηλό κόστος του έργου, εκτιμάται ότι η απόσβεσή του θα γίνει σε 2 ή το πολύ 3 έτη (ανάλογα και με τους μήνες χειμερινής λειτουργίας του κολυμβητηρίου) ενώ από εκεί και πέρα ο Δήμος θα εξοικονομεί το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων θέρμανσης.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ν.Ο.Σύρου Με Δικαίωμα Συμμέτοχης Στη Γενική Συνέλευση της 22ας Ιανουάριου 2023

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 τοιχοκολλούνται στον πίνακα Ανακοινώσεων του νεώσοικου του Ναυτικού Ομίλου …

Αφήστε μια απάντηση