Επιτυχία της Εθνικής ομάδας Υ/Β σκοποβολής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014

Αποστολή Εθνικής ομάδας  Υ/Β σκοποβολής  στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2014.  

Από τις  14 έως και  16-11-20014 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υποβρύχιας σκοποβολής στην BRESCIA της Ιταλίας .  

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από 8 άνδρες και 2 γυναίκες.  

Οι αθλητές της αποστολής ήταν οι κατωτέρω άνδρες και γυναίκες.      

  • Απόστολος Μπέλλος      
  • Σαραντινός Νίκος      
  • Καμαριανάκης Γιάννης      
  • Τσιμπίδης Μιχάλης      
  • Βούρτσης Αντώνης      
  • Δούναβης Γιώργος      
  • Ξανθάκης Γιάννης      
  • Καλογερόπουλος Βασίλης

Στις γυναίκες η Τοπούζογλου Κατερίνα και η Φοίβη Σκοτίδα αποτέλεσαν την εθνική ομάδα του 2014.  

 

Όλοι οι παραπάνω αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κράτησαν την χώρα μας ανάμεσα στις υπολογίσιμες ομάδες υποβρύχιας σκοποβολής παγκοσμίως.  Μια 4η  θέση στην ακρίβεια για τον Τσιμπίδη μια 8η από τον πολλά υποσχόμενο και νεαρό Γιάννη Ξανθάκη  και η 10η από τον Νίκο Σαραντινό ήταν το αποτέλεσμα του αγωνίσματος της ακρίβειας.

Στις γυναίκες  η Σκοτίδα πλασαρίστηκε στην 6η θεση και η Τοπούζογλου στην 7η.  

Στο απαιτητικό αγώνισμα του διάθλου των αντρών διακρίθηκε ο Σαραντινός που για 9 δευτερόλεπτα έχασε το μετάλλιο της 3ης θέσης και κατέκτησε τελικά την 6η ενώ από κοντά ακολούθησε ο Βούρτσης 7ος και ο Καλογερόπουλος 10ος.

Και εδώ οι Τοπούζογλου ,Σκοτίδα στις γυναίκες  κατατάχθηκαν στην 5η και 7η θέση.    

Η μεγάλη επιτυχία όμως ήρθε στην σκυταλοδρομία όπου η κάθε χώρα είχε δικαίωμα συμμετοχής με 2 ομάδες, η Ελλάδα Β με τους Μπέλλο, Σαραντινό και Τσιμπίδη, κατόρθωσε να παραγκωνίσει τους δυνατούς Ρώσους και Ουκρανούς αλλά και την δεύτερη ομάδα των Ιταλών και Γάλλων και να σηκώσει την Γαλανόλευκη στην 3η θέση του πόντιουμ των νικητών ενώ η Ελλάδα Α με τους Δούναβη, Βούρτση, Καμαριανάκη, λίγο πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 6η θέση χειροκρότησε τους νικητές. Η Ελληνική αποστολή εκτός από την αγωνιστική πληρότητα της, κέρδισε τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων συναθλητών αλλά και οργανωτών για το άριστο κλίμα που δημιούργησε καθ όλη την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Πλουσιότεροι με τα 3 μετάλλια του ομαδικού στις αποσκευές τους οι αθλητές μας γεμάτοι με εμπειρίες επέστρεψαν στην Ελλάδα.  

Η πιο μεγάλη νίκη της χώρας όμως μετά την εμφάνιση της στην γειτονική Ιταλία ήταν η ανάληψη του πρώτου Παγκοσμίου κυπέλλου το 2015 αλλά και του 1ου παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2017.  

Ατενίζοντας λοιπόν το μέλλον με αισιοδοξία για το αγώνισμα της υποβρύχιας σκοποβολής οι Έλληνες αθλητές ήδη προετοιμάζονται και για νέες επιτυχίες.       

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ‘’Διασυλλογικός Αγώνας Παράκτιας Αλιείας με φελλό από Λιμενικές Εγκαταστάσεις’’

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου διοργάνωσε υπό …

Αφήστε μια απάντηση