Eκδήλωση της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου

• Θεοφιλέστατε επίσκοπε Σύρου,Θήρας & Κρήτης κύριε Πέτρο
• Σεβαστέ εκπρόσωπε του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεου, πατέρα Κωνσταντίνε,
• Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι εκπρόσωποι του Δήμου Σύρου & της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
• Αντιδήμαρχοι κ. Φώσκολε Θάνο & Γουσγουνέλη Σταύρο
• Αντιπρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου κ. Βακόνδιε Φραγκίσκο
• Πρόεδρε επιτροπής αθλητισμού Πρίντεζη Γουλιέλμο
• κ. Λιμενάρχη Γκίζη Ιάκωβο
• Φίλοι Πρόεδροι Ομίλων και Συλλόγων
• Αγαπητά μέλη , φίλοι , γονείς
• Αγαπητά μας παιδιά

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, ευχαριστούμε για την αποψινή σας παρουσία και ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία & Πρόοδο! Είναι τιμητική & σημαντική για εμάς η παρουσία σας, γιατί δείχνει ότι μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και τη νεολαία αυτού του τόπου, τους αθλητές μας που μας συγκινούν ευχάριστα και «χρωματίζουν» τη ζωή μας.

Γι΄αυτό χαιρόμαστε που είστε κοντά μας απόψε και τολμάμε να ζητούμε την βοήθειά σας. Συμβουλέψτε μας, στηρίξτε μας! Στις μέρες μας το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής – καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει νόημα, δεν βοηθά. Σας προτρέπουμε λοιπόν όσο μπορείτε να είστε παρόντες.

Σας προσκαλούμε να έρχεστε κοντά μας,ακόμη και να εγγραφείτε μέλη του Ομίλου μας- όσοι δεν είστε, έτσι ώστε να γίνουμε ένας πιο δυνατός, εύρρωστος και πολυπληθής σύλλογος. Το έμψυχο δυναμικό είναι το ισχυρότερο κεφάλαιο κάθε Ομίλου.

Σκεφτείτε τα παιδιά μας, την νεολαία μας!

Σήμερα τα παιδιά μας γνωρίζουν, παίζουν & συμμετέχουν πολύ περισσότερο σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, “χαίρονται” ένα πλασματικό, εικονικό περιβάλλον από ότι τις ομορφιές του φυσικού περιβάλλοντος,του τόπου μας!

Ζούμε σε ένα μοναδικό, όμορφο νησί, με πλούσια ιστορία, αλλά και ναυτική παράδοση. Έχουμε χρέος να τα αναδείξουμε.΄Εχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας! Να τους δείξουμε έναν άλλο δρόμο: να μάθουν να κερδίζουν, να χάνουν, να χαίρονται τη ζωή κοντά στη φύση, να αντιμετωπίζουν τα στοιχεία της φύσης, να είναι κοντά στη θάλασσα και τον ναυταθλητισμό ! Ακόμη και για έναν άλλο λόγο οι φιλίες που δημιουργούνται μέσα από αυτόν είναι μοναδικές!

Για την χώρα μας, η οποία διαθέτει αρκετά χιλιόμετρα ακτογραμμών, ο ναυταθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί πολιτιστικά, αθλητικά και τουριστικά στόχο υψηλής προτεραιότητας.

Ο ναυταθλητισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να φέρει ανάπτυξη, να απασχολήσει κόσμο και να αποφέρει οφέλη σε όλους. .

Με φουσκωμένα λοιπόν τα πανιά της αισιοδοξίας ας κρατήσουμε το τιμόνι, όρτσα στον καιρό, και ας ευχηθούμε να έλθουν καλλίτερες μέρες για τον Όμιλο και την Πατρίδα μας !

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους βοήθησαν για την σημερινή μας εκδήλωση αλλά και όσους μας στηρίζουν στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ενεργό τον Όμιλο και τα εννιά τμήματά του.

Καλή Χρονιά σε όλους !

Στην πίτα, δεν έχουμε βάλει φλουρί, αλλά θα ακολουθήσει κλήρωση ώστε να αναδειχθεί ο τυχερός που θα λάβει ένα δώρο αξίας 300€. Είναι ένας κύκλος μαθημάτων ανοικτής θάλασσας που θα μπορέσει ο τυχερός να παρακολουθήσει από τον Όμιλό μας σε επόμενη ΣΙΑΘ.

Στη συνέχεια θα γίνει βράβευση αθλητών οι οποίοι διακρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Υποβρύχιας Σκοποβολής Πισίνας τη χρονιά που πέρασε και έκαναν τον Όμιλο υπερήφανο με τις επιτυχίες τους.
• Παρακαλούμε τον κ. Χούλη Μιχάλη – έφορο Υποβρύχιας Δραστηριότητας για την απονομή τιμητικής πλακέτας στους :
1. Κατερίνα Τοπούζογλου – Αθλήτρια Υποβρύχιας Αλιείας & αθλήτρια Σκοποβολής πισίνας
2. Γιώργο Δούναβη – Αθλητής Υποβρύχιας Αλιείας & αθλητής Σκοποβολής πισίνας
3. Γιάννη Ξανθάκη – Αθλητής Υποβρύχιας Αλιείας & αθλητής Σκοποβολής πισίνας

• Ακόμη θα θέλαμε να απονείμουμε τιμητική πλακέτα στον Αντώνη Μπουγιούρη, που μετά την ανάδειξή του, τον Οκτώβρη του 2014 στη Γαλλία, ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα Laser , για μια ακόμη φορά, έκανε να ακουστεί το όνομα του νησιού μας στα πέρατα της Οικουμένης και μας έκανε υπερήφανους, κατακτώντας την 3η θέση στον διεθνή αγώνα Brazilian Championship, του Ρίο ντε Τζανέιρο στον ίδιο στίβο των Ολυμπιακών αγώνων του 2016.

• Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μικρούς αθλητές του τμήματος ιστιοπλοίας τριγώνου,για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, την πρόοδο που παρουσίασαν μέσα στη χρονιά που πέρασε, τις διακρίσεις που πέτυχαν και ευχόμαστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε να τους καμαρώσουμε σε υψηλότερα βάθρα στο άμεσο μέλλον. Στο πρόσωπό τους θα τιμήσουμε τον άνθρωπο που ακούραστα και κάτω από την μεθοδική του καθοδήγηση, με υπευθυνότητα,τα ενθαρρύνει ώστε να ανοίξουν τα δικά τους πανιά στη θάλασσα και την ζωή. Θα απονείμουμε λοιπόν τιμητική πλακέτα στον Γιάννη Γρυπάρη – ως προπονητή Ιστιοπλοίας Τριγώνου και Ανοικτής Θάλασσας, για την εργατικότητά του και την συνέπειά του.

• Δυστυχώς με το κλείσιμο της πισίνας δεν λειτούργησαν τα τμήματα κολύμβησης και polo το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστούμε όμως θερμά τον προπονητή polo κ. Μάρκο Ξαγοράρη για την προσπάθεια που κάνει και προπονεί τα παιδιά εκτός πισίνας ώστε να κρατήσει ενεργό το τμήμα εκτός νερού.

Τέλος η τυχερή που αναδείχθηκε από την κλήρωση της βασιλόπιτας ήταν η Δεσποινίς Ιωάννα Βακονδίου αθλήτρια Ιστιοπλοίας Τριγώνου.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …

Αφήστε μια απάντηση