Έναρξη Μαθημάτων Παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας

Έναρξη Μαθημάτων: Τρίτη 24 Φλεβάρη 2015

και ώρα 20:30 

Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκινά μαθήματα Παραδοσιακής ιστιοπλοΐας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την 1η σειρά ΣΙΑΘ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη.

Σκοπός της σχολής είναι η εκμάθηση της Παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας, η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών μας σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ναυπήγηση τους. Ιδιαίτερα στη Σύρο, με την τεράστια ναυπηγική παράδοση, έχει σημασία να δοθεί η σύνδεση του χθες με τις μεγάλες επιτυχίες της παραδοσιακής ναυπηγικής ζώνης του νησιού, με τα κελεύσματα του σήμερα για ανάπτυξη με σεβασμό στην παράδοση.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών και 50 ώρες πρακτικών μαθημάτων. Κόστος συμμετοχής 100,00€.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες Παραδοσιακών Σκαφών – Καϊκιών και Λατινιών ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου. Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, και ακολουθούν πρακτικά μαθήματα με παραδοσιακό σκάφος.

Χορηγείται πτυχίο Κυβερνήτη –Παραδοσιακού Σκάφους αναγνωρισμένο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΑΚΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «ΕΛΛΗ» 9, (Δίπλα στο Λιμεναρχείο)- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΛ. 22810 88666 (10-1μ.μ) Κ. Ράνια Κρητικού, Κιν: 6972204356 Μίλτος Σακελλαρίου.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση