Δελτίο Τύπου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης “Περίπλους Νησίδων”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΝΗΣΙΔΩΝ»

Την Κυριακή 17 Μαΐου στα Νεώσοικο, στα γραφεία του ΝΟΣ, έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές και τους συμμετέχοντες, στον αγώνα ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης με τη επωνυμία ‘’ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΝΗΣΙΔΩΝ’’ που ήταν υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Γουσγουνέλης Σταύρος και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Μάρκος Πρίντεζης.

Ο αγώνας είχε 2 κατηγορίες σκαφών, τα επισήμως καταμετρημένα και τα σκάφη κρουαζιέρας , συνολικά 8 σκάφη με 45 αθλητές- συμμετέχοντες συνολικά.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και σκάφη με ξένη σημαία, ένα Γαλλικό και ένα Εγγλέζικο και πραγματικά αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Επίσης είχε την μικρότερη συμμετοχή σε ηλικία, μόλις ολίγων μηνών, κόρη αθλητή του Ομίλου μας και τις ευχόμαστε να διαπρέψει όπως και ο πρώην αθλητής του ΝΟΣ και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα Αντώνης Μπουγιούρης.

Στο διήμερο αγώνα, οι διαδρομές είχαν εκκίνηση από το λιμάνι της Σύρου και την μεν πρώτη ημέρα έγινε ο περίπλους της βραχονησίδας Ψαθονήσι, που βρίσκεται μπροστά από τον κόλπο του Φοίνικα και επιστροφή στο λιμάνι της Σύρου, ενώ την δεύτερη ο αγώνας περιελάμβανε την διαδρομή μέχρι την βραχονησίδα Νάτα (εξαμίλι) που δυστυχώς λόγω άπνοιας δεν ολοκληρώθηκε με απόφαση της επιτροπής αγώνα και του προέδρου κ. Σταμάτη Γρυπάρη.

Tην Παρασκευή 15/5/2015 μέσα στα πλαίσια του αγώνα πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο του Τμήματος Ανοιχτής Θαλάσσης με τίτλο: “Συστήματα Καταμέτρησης σκαφών και έκδοσης αποτελεσμάτων για συμμετοχή σε αγώνες. Τεχνικές αγώνα Ανοιχτής Θαλάσσης” με Εισηγητή τον κ. Ασημάκο Αντώνη, Race officer, από την Αθήνα.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ORC Club:

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ
1ος νικητής: ΟΥΣΥΡΑ με Κυβερνήτη τον Γιάννη Γρυπάρη, προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΣ και πλήρωμα αθλητές του αγωνιστικού τμήματος Α.Θ.
2ος νικητής: ΚΑΤΡΙΟΝΑ με Κυβερνήτη τον Βαγγέλη Μαυρίκο, και συγκυβερνήτη τον Παραδείση Γιάννη αθλητή του τμήματος Α.Θ.
3ος νικητής: DANY με Κυβερνήτη τον Ρηγούτσο Γιώργο, πλήρωμα αθλητές του τριγώνου και Α.Θ.

ΣΚΑΦΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
1ος νικητής: TALISMA με Κυβερνήτη τον CHARLE PERRET και πλήρωμα αθλητές του τμήματος Α.Θ.
2ος νικητής: ΕΡΜΗΣ με Κυβερνήτη τον Νίκο Δεναξά, και πλήρωμα αθλητές του τμήματος Α.Θ.
3ος νικητής: KOPERNIKUS με Κυβερνήτη τον CRISTOFER SANSOME και πλήρωμα αθλητές του τμήματος Α.Θ.

Στον αγώνα συμμετείχαν επίσης η ΚΙΒΩΤΟΣ με μαθητές της σχολής Παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας του ΝΟΣ και κυβερνήτη τον Μίλτο Σακελλαρίου Έφορο Α.Θ., και η ΝΗΡΗΙΔΑ με Κυβερνήτη τον Τιμωνίδη Δαμιανό, αθλητή του τμήματος Α.Θ. του ΝΟΣ και τους Α. Παπαδόπουλο και Δ. Τσινό μέλος του ΝΟΣ.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κοπή της πίτας του τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης την Τετάρτη 20 …

Αφήστε μια απάντηση