Εξαιρετική και με πολλές ελπίδες για το μέλλον η παρουσία του τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Σύρου στο Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist!!!

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20/7 το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist 2018 που διεξήχθη στο Γαλαξείδι. Οι συμμετοχές από όλα τα μέρη της Ελλάδας έφθασαν τα 201 αγόρια και τα 80 κορίτσια τα οποία αγωνίστηκαν σε χωριστούς στόλους όπως προβλέπεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Οι ασταθείς άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις αλλά και αυξομειούμενη ένταση τους (5 έως 18 κόμβους), επέτρεψαν τη διεξαγωγή των έξι από τις εννέα ιστιοδρομίες που είχαν προγραμματιστεί.
Το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ν.Ο. Σύρου κατάφερε μέσα από αντίξοες συνθήκες να συμμετάσχει με 5 αθλητές. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου μας, αθλητής της κατηγορίας των Optimist κατάφερε να τερματίσει εντός της πρώτης δεκάδας ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος και αυτό επετεύχθη από τον πιο έμπειρο αθλητή της αποστολής, Σταμάτη Γρυπάρη ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 9η θέση! ανταγωνιζόμενος αθλητές με αμέτρητες ιστιοδρομίες “στην πλάτη τους”. Οι υπόλοιποι αθλητές μας, στην παρθενική τους εμφάνιση σε πανελλήνιο αγώνα και εφαρμόζοντας όσα έχουν μάθει από τον προπονητή τους κ. Γιάννη Γρυπάρη στη μέχρι τώρα μικρή ιστιοπλοϊκή διαδρομή τους, εξέπληξαν ευχάριστα με την προσπάθειά τους αφήνοντας σημαντικές ελπίδες για το μέλλον της ιστιοπλοΐας στη Σύρο.
Έτσι λοιπόν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα είναι τα εξής:
Αγόρια: Σταμάτης Γρυπάρης 9ος, Ηλίας Γαβιώτης 87ος, Γιάννης Καραβιώτης 106ος.
Κορίτσια: Τόνια Μιχαήλ 37η, Μυρτώ Μπουγιούρη 68η.
Σημειώνεται ότι το υψηλό κόστος της συμμετοχής καλύφθηκε εξολοκλήρου από τους γονείς των αθλητών, τις ευγενικές χορηγίες των Gaviotis Travel του κ. Κώστα Γαβιώτη, του αρχιτεκτονικού γραφείου “Χωρογράφοι” των κ. Μήνα Μπουγιούρη και κας Κατερίνας Δούναβη καθώς και της ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star Ferries η οποία είναι συνεχής υποστηρικτής του έργου μας!!!

Τέλος ο Ν.Ο.Σύρου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Ν.Ο. Πάρου, για τη σημαντική διευκόλυνση που μας παρείχε με τη μεταφορά δύο σκαφών μας στο Γαλαξείδι!

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2020»

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, εκτιμώντας τις καταστάσεις στη δύσκολη τρέχουσα περίοδο, η οποία χαρακτηρίζεται τόσο …