Περιφερειακό Πρωτάθλημα νήσων Αιγαίου 2024

Ολοκληρώθηκε στη Χίο την Κυριακή 03/03/2024 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου 2024 με την συμμετοχή 176 ιστιοπλόων από όλους τους ομίλους του Αρχιπελάγους.
Η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου γύρισε με κύπελλα και προκρίσεις στις αποσκευές της. Ο κορυφαίος αθλητής μας Ηλίας Γαβιώτης μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση όπου τερμάτισε πρώτος στις πέντε από τις επτά ιστιοδρομίες, χάρισε στον Όμιλο την πρώτη θέση στα σκάφη ILCA4 μετά από πολλά χρόνια. Επόμενος στόχος η εθνική ομάδα. Μπράβο Ηλία!
Στα κορίτσια στην ίδια κατηγορία η σταθερότατη Θέλξη Ξυλωμένου κατέλαβε την τρίτη θέση στα κορίτσια και η Τόνια Μιχαήλ την πέμπτη, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση για την προεθνική ομάδα της κατηγορίας. Το φετινό πρόγραμμα προπόνησης των δύο κοριτσιών με αρκετά ταξίδια προετοιμασίας και αγώνων άρχισε να φέρνει αποτελέσματα και αναμένουμε και άλλες επιτυχίες.
Στα Optimist Ο Πέτρος Μπισκετζής και η Δάφνη Μπουγιούρη κατέλαβαν αντίστοιχα τη 15η και 18η θέση σε ανάμεσα σε 124 συμμετέχοντες και την 8η θέση σε αγόρια και κορίτσια και προκρίθηκαν και αυτοί με άνεση στην προεθνική ομάδα της κατηγορίας των Optimist. Η Αγγελική Δαλδάκη ήταν εντός της πρόκρισης έως την τελευταία ημέρα των αγώνων όμως κάποιες ατυχίες στις τελευταίες ιστιοδρομίες της έθεσαν εκτός κάνοντας όμως, όπως και η Μαρίλια Μπισκετζή, έναν πάρα πολύ καλό αγώνα και το μέλλον τους ανήκει. Ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Μάνος Μιχαήλ, κλασικοί Συριανοί ιστιοπλόοι συνηθισμένοι στα μποφόρ, είχαν εχθρό τους την χαμηλή ένταση του ανέμου στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος αγώνα και δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, όμως ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Τέλος η νέα αθλήτρια Νεφέλη Παλιόπορτα στην πρώτη της συμμετοχή σε Περιφερειακό πρωτάθλημα μάζεψε πολύτιμες εμπειρίες. Το κυριότερο είναι ότι όλα τα παιδιά πέρασαν μια πολύ όμορφη εβδομάδα στην πανέμορφη Χίο, κάνοντας αυτό που αγαπούν σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Άψογη η φιλοξενία από τον Ναυτικός Όμιλος Χίου ο οποίος σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, διοργάνωσαν ένα άρτιο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια στον προπονητή μας Γιάννη Γρυπάρη για την καθοδήγηση των παιδιών καθώς και στον προπονητή Αλέξη Κάτσιο για τη συνεργασία του.
Η αποστολή υποστηρίχθηκε τόσο από τους γονείς των αθλητών και αθλητριών όσο και από τους χορηγούς του Ν.Ο. Σύρου Χωρογράφοι και Salt Design 38.2, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.
Θερμές ευχαριστίες στην Blue Star Ferries που για ακόμη μία φορά βρέθηκε δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες Ομίλους και υποστήριξε έμπρακτα τις μετακινήσεις τους προς και από το νησί της Χίου!
Τέλος, ευχαριστούμε τους γονείς Γιάννη Παπαδόπουλο και Λία Θραψιάδη που βρέθηκαν τις ημέρες των αγώνων στη Χίο και ήταν κοντά στην ομάδα.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …