Συμμετοχή του ΝΟΣ στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Επέστρεψε αργά τη νύχτα της Κυριακής 4/10 η αποστολή του Τμήματος Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου από τη συμμετοχή της στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ» που διοργανώθηκε στις 3 & 4/10από τον Ν.Ο. Αντιπάρου.

Πρώτη συμμετοχή σε αγώνα από τον περασμένο Ιανουάριο και για τους πέντε Ομίλους που συμμετείχαν (Ν.Ο.Αντιπάρου, Ν.Ο.Πάρου, Ν.Ο.Τήνου, Ν.Ο.Νάουσας «ΝΑΪΑΣ», Ν.Ο.Σύρου), οπότε ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος σε όλους τους συμμετέχοντες. Η τήρηση του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει θεσπίσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ, εφαρμόστηκε στο ακέραιο αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αγώνων.

Ο Ν.Ο. Σύρου συμμετείχε στον αγώνα με 18μελή ομάδα αθλητών (13 Optimist και 5 Laser 4.7), την οποία συνόδευαν τρεις προπονητές-συνοδοί. Από τα 18 παιδιά τα 6 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα.

Παρά την αρχική πρόγνωση του καιρού για απόλυτη άπνοια στην περιοχή των αγώνων, η οποία όμως ευτυχώς για τους ιστιοπλόους, δεν επιβεβαιώθηκε, και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης ο άνεμος ήταν νότιο-νοτιοανατολικός με χαμηλή αλλά ικανή για ιστιοδρομίες, ένταση. Με τις επικρατούσες συνθήκες ολοκληρώθηκαν συνολικά εννέα (9) ιστιοδρομίες για κάθε από τις κατηγορίες Optimist, Laser 4.7 και LaserRDL (δεν είχαμε συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία).

Όσον αφορά στην παρουσία των αθλητών του Ν.Ο.Σύρου αυτή ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ειδικά στην κατηγορία των Optimist αφού στις 9 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν τις 5 απ’ αυτές. Στην κατηγορία Laser 4.7, οι αθλητές έδειξαν μια πολλή καλή εικόνα η οποία εκτιμάται ότι θα αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον αφού η πλειοψηφία της ομάδας που συμμετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα, αποτελούνταν είτε από νέους αθλητές στην κατηγορία αυτή είτε από νέους ιστιοπλόους. Επίσης οι «νέοι» μας, για τους οποίους το ζητούμενο ήταν να τερματίσουν στις ιστιοδρομίες, τα κατάφεραν εξαιρετικά πετυχαίνοντας οι περισσότεροι τον στόχο τους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη (και στην ηλικιακή κατηγορία για αυτούς που κατάφεραν ν’ ανέβουν στο βάθρο) και για τις δύο κατηγορίες έχουν ως εξής:

 

Κατηγορία Optimist (49 συμμετοχές)

1ος Σταμάτης Γρυπάρης (1ος στην κατηγορία αγοριών)

3ος Γιάννης Καραβιώτης (3ος στην κατηγορία αγοριών)

4ος Ηλίας Γαβιώτης

6η Τόνια Μιχαήλ (1η στην κατηγορία κοριτσιών)

9ος Λεωνίδας Δούνιας

15η Μυρτώ Μπουγιούρη

16η Θέλξη Ξυλωμένου (2η στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών)

19η Δάφνη Μπουγιούρη (3η στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών)

27ος Πέτρος Μπισκετζής

32ος Μάνος Μιχαήλ

34η Σοφία Ζερβού

41ος Μιχάλης Ζαμπετάνης

47ος Σταμάτης Καραμολέγκος

 

Κατηγορία Laser 4.7 (17 συμμετοχές)

4ος Αντώνης Ρούσσος (2ος στην κατηγορία αγοριών)

8η Δανάη Πρίντεζη

11ος Βασίλης Χατζάκης

13η Γεωργία Βουτσίνου

14ος Παναγιώτης Ζερβός

 

Συμπαραστάτης και πάλι στην προσπάθειά μας αυτή, ήταν η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries η οποία προσέφερε έκπτωση στα εισιτήρια μετακίνησης σε όλους τους συμμετέχοντες στη αποστολή. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους από τον Ν.Ο.Αντιπάρου για την ακόμα μία φορά άψογη φιλοξενία της ομάδας μας καθώς και τις αμέτρητες διευκολύνσεις που μας παρείχαν.

Ευχόμαστε η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας να μη διακοπεί εκ νέου και να μπούμε σύντομα σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό ρυθμό με ασφάλεια και υγεία για  όλους!

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Καλοκαιρινά Μαθήματα Ιστιοπλοΐας

Ανακοινώνουμε την έναρξη των καλοκαιρινών μαθήματων ιστιοπλοΐας για τα παιδιά της Σύρου, ηλικίας 6 έως …