ΕΝΑΡΞΗ 51ΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

O Ναυτικός Όμιλος Σύρου ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων της 51ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Βασικός σκοπός της Σχολής είναι η γνωριμία των ενδιαφερομένων με το άθλημα και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για να συμμετέχουν σ’ αυτό καθώς και γνώσεις γύρω από τη θάλασσα και το σκάφος.

Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα που διεξάγονται στον Νεώσοικο του Ναυτικού Ομίλου και πρακτικές ασκήσεις πλεύσης που πραγματοποιούνται στη θάλασσα με ιστιοπλοϊκά σκάφη του Ν.Ο Σύρου και μελών του.

Στόχος των εκπαιδευτών είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα στοιχεία της θάλασσας και η απόκτηση των βασικών και απαραιτήτων γνώσεων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών (2-3 φορές την εβδομάδα) και 40 ώρες πρακτικών μαθημάτων (2 τετράωρα πρακτικής άσκησης εβδομαδιαία, κάθε Σάββατο και Κυριακή, σε ομάδες 5-6 ατόμων).

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με ένα τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι, όπου οι νέοι ιστιοπλόοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν με ασφάλεια τις δεξιότητές τους.

Στο τέλος των μαθημάτων και μετά από γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές αποκτούν δίπλωμα πιστοποίησης, με το οποίο μπορούν να έχουν την δυνατότητα πλοήγησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, όπως ορίζει ο νόμος.

Πληροφορίες – Συμμετοχές:

· Γραμματεία Ν.Ο. Σύρου

ΑΚΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «ΕΛΛΗ» 9, (Δίπλα στο Λιμεναρχείο)

Τηλ. 22810 88666 και 6982555707 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-16:00)

· Έφοροι Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ν.Ο. Σύρου

Ρηγούτσος Γιώργος, τηλ. 6977746340

Μαυρίκος Βαγγέλης, τηλ. 6932526306

Με δεδομένο ότι ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβεί τα 20 άτομα, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις υποβληθείσες αιτήσεις.

Εκ της Γραμματείας του Ν.Ο. Σύρου.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

2η Πανελληνιονίκης η Δανάη Πρίντεζη

Με μια πολύ καλή παρουσία η οποία έφερε τη 2η θέση στα κορίτσια και την …