Παράδοση και Ονοματοδοσία σκαφών 420

Ημέρα χαράς για τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου ήταν το Σάββατο 27 Μαΐου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Νεώσοικο στην Ερμούπολη, τιμήθηκε το Μέλος του Ομίλου μας και Συριανός διακεκριμένος ιατρός Στέφανος Χανδακάς για την προσφορά του στο Σωματείο και δόθηκαν τα ονόματα των κορών του, «Αλεξάνδρα Χ.» και «Αθανασία Χ.» στα δύο σκάφη τύπου 420 που δώρισε ευγενώς στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Θοδωρής Δούνιας,  στην ομιλία του ανέφερε μερικές από εξαιρετικές ιστιοπλοϊκές διακρίσεις του Τιμώμενου, όπως είναι η συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του 1996 στην Ατλάντα, η 2η παγκόσμια νίκη το 1992 αλλά και η πολυετής παρουσία του στις Εθνικές Ομάδες διαφόρων κατηγοριών. Ο κ. Χανδακάς προσφέρει πλέον τις πολύτιμες υπηρεσίες του από την πλευρά της διοίκησης, ως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, βοηθώντας με την εμπειρία του την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια.

Αναφορά και ευχαριστίες και προς στην οικογένεια Γρηγόρη Στεφάνου, οι οποίοι ευγενώς δώρισαν το απαραίτητο τρέιλερ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των σκαφών 420 για συμμετοχή σε αποστολές εκτός Σύρου.

Η δωρεά των σκαφών και του τρέιλερ ήταν το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της κατηγορίας 420 από τον ΝΟΣ, η οποία όμως προϋποθέτει και στήριξη από ανθρώπους με εμπειρία στα συγκεκριμένα σκάφη. Αυτή τη στήριξη ο Όμιλός μας την βρήκε στους ανθρώπους της διοίκησης, στους προπονητές και στους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι με χαρά και ανιδιοτέλεια προσφέρθηκαν και μας βοηθούν στο νέο μας ξεκίνημα και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

Ταυτόχρονα ο κ. Δούνιας ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν, ο καθένας από τη δική του  θέση, στις προσπάθειες ανάπτυξης του αθλητισμού στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα ευχαρίστησε τους παρόντες Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου και το Λιμεναρχείο Σύρου. Εξέφρασε τη βεβαιότητα για την άψογη συνεργασία που θα προκύψει μεταξύ του ΝΟΣ και της νέας Δημοτικής Αρχής μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τόσο στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Άρη Ρώτα όσο και στον εκπρόσωπο του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» κ. Δημήτρη Κοσμά, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση.

Με την ευκαιρία ο Ν.Ο.Σύρου καλωσόρισε και τα νέα μέλη που προστέθηκαν στην «οικογένεια» του Ομίλου τα οποία με κέφι και διάθεση θα επανενεργοποιήσουν το τμήμα ταχυπλόων σκαφών.

Υποστηρικτές και χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι επιχειρήσεις ΟΝΟ Concept, Syros Weddings και ZERO Pemium Ice Cubes και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στις κυρίες Λίνα Φουρνιστάκη και Κρίστυ Λάγιου και στον κύριο Αλέξη Μενδρινό που αντίστοιχα τις εκπροσωπούν.

 

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Κατάλογοι Μελών 1ης Συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης 2024

Δημοσίευση Καταλόγων Μελών Ναυτικού Ομίλου Σύρου με δικαίωμα συμμετοχής στην 1η συνδρίαση της Γενικής Συνέλευσης …