SYROS AQUATHLON 2018 – ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ..ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

SYROS AQUATHLON 2018  – ΑΘΛΗΤΙΚΗ και όχι μόνο.. ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Αθλητική πανδαισία  το τριήμερο 14-15-16 Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Ένας Αγώνας σε πέντε κομμάτια.. «Five (not) easy pieces», για να παραφράσουμε τη γνωστή παλιά ταινία..

Δύο σπουδαίοι αγώνες (Syros Aquathlon + Fun Run) και τρεις παράλληλες εκδηλώσεις (Night Swimming +Syros Aquathlon Kids + Special Olympics) που έκλεψαν τις εντυπώσεις, μας κράτησαν σε ναυταθλητική εγρήγορση. Για την ακρίβεια χτυπήσαμε κόκκινο παντού. Όσοι συμμετείχαμε στο οργανωτικό και τεχνικό μέρος, πήγαμε επειγόντως σε “days off”. Ίσαμε τρεις!!

Πάνω από όλους όμως, «τιμή» στους αθλητές  και τους συμμετέχοντες. Είχαμε ισχυρή εκπροσώπηση από τη Σύρο, αλλά και ικανοποιητική επισκεψιμότητα αθλητών από Συλλόγους των Αθηνών (και όχι μόνο), κυρίως στο κολυμβητικό μέρος.

Στην καρδιά όλων μας τα Special Olympics, τα χαμόγελα χαράς, αλλά και η δυσκολία του αποχωρισμού.

Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε μέσα από τη ματιά των διοργανωτών και με έναν πιο ανάλαφρο τρόπο τα αγωνίσματα και τους νικητές των αγώνων.

Η αυλαία άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής με το Night Swimming. 500m ακριβώς μετά τη δύση του ήλιου και πάνω στην αρχή της νύχτας. Χάραξη με φωσφοριζέ σημαδούρες, ράμπα στη θάλασσα για τους αθλητές, γερανοφόρος προβολέας και υδροφόρα με το γυρισμένο κανόνι να «ξεπλένει τους αθλητές», δύτες, κριτές, χρονομέτρες, ναυαγοσώστες και ταχύπλοα θύμιζαν περισσότερο γύρισμα κινηματογραφικής ταινίας του Hollywood, παρά αθλητικό event. Ο Πρόεδρος είχε κέφια όταν το έστηνε..

Στo pizza party που ακολούθησε είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή αυξήθηκε, αφού εκτός από τους αθλητές, συνέρρευσαν και οι θεατές, άντε και λίγοι περαστικοί. Η pizza με κρεμμύδι και ρίγανη είχε την τιμητική της.

Στο αγωνιστικό μέρος τρεις νεαροί αθλητές ο Σωκράτης Αποστολίδης (ΓΣ Πετρούπολης, 2000),  ο Παναγιώτης Μπιτάδος (ΑΕΚ Κοκκινιάς, 2003) και ο Σκούρτη Κλέμεντ (ΓΣ Πετρούπολης, 2003) τερμάτισαν πολύ κοντά ο ένας τον άλλον στις τρεις πρώτες θέσεις  της γενικής κατηγορίας. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, τόσο οι νικητές, όσο και όλοι οι αθλητές που πήραν μέρος δήλωναν ενθουσιασμένοι από τη βραδινή ατμόσφαιρα κα τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα.

Στις γυναίκες οι τρεις πρώτες νεαρές κολυμβήτριες (και όχι μόνο) το διασκέδασαν.. Έδειξαν να μην τρομάζουν από τους «βατραχανθρώπους» που είχε στήσει ο Έφορος του ΝΟΣ, ο Μιχάλης Χούλης παντού μέσα στο νερό. Σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή φοβηθήκαμε και εμείς που είμαστε απ’ έξω..

Τα δύο κορίτσια από την Πετρούπολη στις δυο πρώτες θέσεις. Η Μελίνα Τσακαλίδη (2003) πρώτη, η Αθανασία Ζούμη (2005 !!) δεύτερη. Στην τρίτη θέση η «δική μας» Ελπίδα Σαγκινέτου (ΝΟΣ). Ο Γ.Σ Πετρούπολης έκανε θραύση (δυο πλασέ στις τριάδες ανδρών γυναικών)!! Της πάνε τα βραδινά της Πετρούπολης..

Στην κατηγορία 40 + οι πρώην πολίστες αθλητές του ΝΟΣ Μάρκος Ξαγοράρης και Κώστας Χατζηδάκης (και νυν openwaterίστες) δεν είχαν αντίπαλο. Ο Μάρκος που διακρίνεται για την ηρεμία και τη μεθοδικότητά του στην “ανοιχτή θάλασσα”, έχοντας και την εμπειρία από πολλαπλούς παρόμοιους αγώνες τερμάτισε πρώτος. Ο Κώστας ακολούθησε πιστά.. Τι πρώτος τι δεύτερος.. Πάντως στο pizza party  ο Κωστής δεν μπήκε δυνατά. Φάνηκε ότι προσέχει τη διατροφή του. Χαμόγελα και αγκαλιές από τους αθλητές, κρεμαστά μετάλλια σε όλους, δηλώσεις στο μικρόφωνο για τον αγώνα και άρωμα επισήμων για τις απονομές. Όλα ρολόι μέσα στη νύχτα.. και κάποιοι ξένοι (τουρίστες) να βγάζουν συνεχώς φωτό. Το υλικό πίσω για την πατρίδα ήταν έτοιμο.. Και του χρόνου στη Σύρο !! Sto Ermoupolis.

Ο Γιώργος Χατζαντώνης σε άριστη φυσική κατάσταση έδειξε ότι εκτός από κλασικός δρομέας θα μπορούσε να είναι και ένας αξιόλογος κολυμβητής. Τερμάτισε τρίτος, χαμογελαστός και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μοιραστεί την τρίτη θέση με τον τέταρτο της παρέας Ανδρέα Αλυματήρη, που όταν δεν έτρεχε και δεν κολυμπούσε κουβαλούσε  “διάφορα” με το σκουτεράκι. Όλοι μια αγκαλιά.. με τον Τάκη τον Παπουτσά (τον Πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομείς Σύρου) και τον Γιώργο τον Κανελλόπουλο (Οργανωτική Επιτροπή Syros Aquathlon 2018) να κρυφοχαμογελούν στο βάθος. Σχόλια από μέρος του κοινού, που έδιναν (ως στοίχημα) στο βάθρο τον Δημήτρη Τσιργή, δεν πέρασαν απαρατήρητα.  Εκείνος όμως, αν και είχε δηλώσει συμμετοχή, τελικά προτίμησε τη σιγουριά του τεχνικού υπευθύνου και του μικροφώνου από το νερό του λιμανιού. Κάποιος έπρεπε να κάνει και την “dirty job”. Ο Κανελλόπουλος θα ακολουθούσε..

Πάμε στο δεύτερο αγώνισμα που έγινε το Σάββατο, το Syros Aquathlon 18+ Ατομικό και Ομαδικό.

Στο Ατομικό, ο νεαρός πυραυλοκίνητος 15χρονος αθλητής της ΑΕΚ Κοκκινιάς, Παναγιώτης Μπιτάδος (1ος έφηβος Πανελληνιονίκης πέρσι στο Τρίαθλο στο Λουτράκι) τερμάτισε με τον απίστευτο χρόνο 35.55, που ήταν καλύτερος και από τον αντίστοιχο πρώτο του ομαδικού. Αναλυτικά οι χρόνοι του νεαρού  superman: 9.43-15.44-10.26. Τα χαμόγελα του ίδιου και του συμπαθέστατου πατέρα του, του κ. Περικλή (που ήρθαν all way από Μυτιλήνη και Πειραιά), όλα τα λεφτά !! Όχι, η Μυτιλήνη δεν βγάζει μόνο κρασί και ούζο. Βγάζει και φοβερούς αθλητές. Παναγιώτη άντε και στο Παγκόσμιο αγόρι μου. Τώρα που σε γνωρίσαμε από κοντά, θα χαρούμε δυο φορές να σε δούμε εκεί !!

Δημήτρης Κορρές (ο γείτονάς μας από την Τήνο) και Θόδωρος Σακελλαρίου πέσανε μαζί στο νήμα με τον πρώτο να επικρατεί για μόλις 6’’ [10.35-19.57-11.45 κ.σ 42.17 έναντι 10.51-18.39-12.52 κ.σ 42.23]. Μαζί στο νήμα, μαζί στο βάθρο μαζί και στην αναμνηστική φωτογραφία. Όλοι μια αγκαλιά.

Μέσα στην 14άδα και με συνολικό χρόνο κάτω από 50΄ και οι Χρήστος Γεωργοκίτσος 8ος, Νίκος Νομικός 9ος, Ανδρέας Καρελάκης 11ος, Γιώργος Χατζαντώνης 12ος, Ισίδωρος Παλαμάρης 13ος, και Κώστας Χατζηδάκης 14ος. Ο beloved Κωστής “ένα και το αυτό” με το ελιξίριο της νεότητας. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιμονή του Νίκου Ξιάρχου να τερματίσει [1.17.55] παρά τις ατυχίες μικροτραυματισμών στη διαδρομή. Ο συμμετέχων χειροκροτήθηκε θερμά στην έπαυλη Τσιροπινά !!

Αν είχαμε 40+ εδώ θα γινόταν ..σκοτωμός.. για μια θέση στο βάθρο. Γκρίνιαξαν λίγο οι 40άρηδες αλλά τους αγαπάμε. Του χρόνου θα το ξανασκεφτούμε.. Να΄χουμε και κανά -δυο εθελοντές ακόμη παραπάνω.. να βγει ο αγώνας..

Ο νεαρός Κωνσταντίνος Φίλιος με 53.43 έτρεξε και κολύμπησε σε ισορροπημένους χρόνους, και πλασαρίστηκε στην πρώτη 16άδα [12.24-27.36-13.42]. Με λίγη ακόμη προπόνηση (στη Χίο τώρα.. πιο χαλαρά), άντε του χρόνου και στην 6άδα!! Λίγο πιο κάτω οι δυο γερόλυκοι, με τους διόλου ευκαταφρόνητους χρόνους κάτω από 60΄, Γιάννης Κεράνης και Μάνθος Μανθόπουλος. Έτρεξαν, κολύμπησαν και έδειξαν να διασκεδάζουν των αγώνα. Έπιασαν 20άδα [13.36-26.46-17.57 και 14.53-26.44-18.07 οι χρόνοι τους αντιστοίχως] Αν είχε και ποδήλατο  ποιος τους έπιανε!!

Στο ατομικό γυναικών  η Μάγδα Χριστοπούλου ξεχώρισε καθαρά φέρνοντας τον πολύ καλό χρόνο 46.35 [10.55-23.15-12.24] και έκλεψε τις εντυπώσεις. Γενικό πλασέ στη 10η θέση (all ages). Η Ελπίδα Σαγκινέτου δεύτερη με αξιόλογους χρόνους [13.55-25.46-16.17] και τρίτη η Εριφύλη Μποεδώφ [15.33-30.28-19.03]. Η Ευγενία Τσιάκου άντεξε ως το τέλος και τερμάτισε μέσα σε επευφημίες [1.12.28]. Τα κορίτσια χάρισαν λάμψη στη διοργάνωση και τα φλας στις απονομές  άστραψαν..

Φήμες επίσης λένε ότι εκτός αγώνα (στο τεχνικό κομμάτι) ο Αντώνης ο Μαραγκός (μέλος του ΔΣ του ΝΟΣ), ήταν ο πιο αυστηρός κριτής στα σημαιάκια της αναστροφής του τρεξίματος στον Φοίνικα. Δεν χαρίστηκε σε κανένα, υπό το βλέμμα των παρατηρητών της Κ.Ο.Ε. Του πήγε ο νέος ρόλος.. Άντε και διεθνής.. Αντίθετα ο “συνήθως οργανωμένος” Δημήτρης Τσιργής υπέπεσε σε ολίσθημα, αφού ξέμεινε από ντουντούκα στην “πράσινη” ζώνη αλλαγής, επιστρατεύνοτας τη βροντερή του φωνή, μέχρι ο φίλος Κώστας  Μπουγιούρης να δώσει λύση (ευτυχώς υπήρχαν αντιοξειδωτικά σπρέι). Το πρόβλημα πάντως με τον τηλεβόα το είχε επισημάνει εγκαίρως ο Γιώργος ο Κανελλόπουλος.. στις δοκιμές. Που καιρός όμως για spare..

Στο Syros Aquathlon 18+ Ομαδικό, το δίδυμο Μάκη Βαρθαλίτη (ΑΠΣ Δρομείς Σύρου)– Μάρκου Ξαγοράρη (ΝΟΣ) κοντραρίστηκε με τους νεαρούς Μιχάλη Κονδύλα και Αχιλλέα Τσιργή (ΝΟΣ), με τους δυο νεαρούς αθλητές του ΝΟΣ τελικώς να επικρατούν στην πιο αμφίρροπη μάχη του αγώνα.  Ο Μάκης πήγε πολύ γρήγορα στο πρώτο μέρος των 2.5 Km, αλλά ο 18χρονος Μιχάλης, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.

Μάρκος και Αχιλλέας στη θάλασσα, ήταν κοντά στους χρόνους, με τον 17χρονο Αχιλλέα να καλύπτει την αρχική διαφορά που είχε δημιουργηθεί από το τρέξιμο και να φτάνει στον δεύτερο καλύτερο χρόνο της σειράς των αγώνων (all ages), παρά το χρόνο που έχασε από το μικροτσίπ. Το “άτιμο” δεν έκανε χριτς-χρατς. Ο Σίμος (ή ο Θάνος) φταίει.. Δύναμη και πάθος από τον νεαρό πολίστα, σήματα κατατεθέντα. Απίστευτος χρόνος από τον φτερωτό Μιχάλη Κονδύλα, που φαίνεται να είχε βάλει από πριν στο μάτι το άγαλμα του Ερμή, το έπαθλο της πρώτης θέσης. Ο Μιχάλης έκανε τον δεύτερo καλύτερο χρόνο στο δεύτερο 2.5άρι, πίσω από τον πρώτο των πρώτων.. Panayiotis Bitados λέμε τώρα..

Ο Γιώργος Χαραλάμπου, ο Αντιπρόεδρος από την ΕΟΜοΠ τρίβει τα χέρια του με τον Μυτιληνιό της ΑΕΚ Κοκκινιάς και τους δυο νεαρούς αθλητές του ΝΟΣ. Τους θέλει και στο Πανελλήνιο..

Μάκης Βαρθαλίτης και Μάρκος Ξαγοράρης πάντα δυνατοί.. εντυπωσίασαν. Δεύτερη θέση στις λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση τα ¨γηρατειά” ήταν ξανά υπερήφανα. Εεε όχι και γηρατειά.. που λέει ο λόγος παιδιά.. για να θυμηθούμε all time classic ατάκες.

Εντυπωσιακός ο χρόνος του Κυριάκου Σαμιωτάκη στο τρέξιμο που συνέθεσε ένα πολύ καλό μικτό δίδυμο με την Ηρώ Σερεφίδη. Τρίτη θέση για Κυριάκο και Ηρώ. Ένα ακόμη αγαλματίδιο έρχεται με εντολή Προέδρου για σένα Ηρώ.

Οι χρόνοι των τέταρτων  Άγη (Μακριδάκη) και Μάνου (Αρμακόλα), που έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν πολύ κοντά σ΄αυτούς των τρίτων. Παραλίγο θα ψάχναμε και άλλα αγαλματίδια.. Συγχαρητήρια παιδιά..

Αναλυτικά οι χρόνοι στο ομαδικό (relay):

Κονδύλας Μιχάλης – Τσιργής Αχιλλέας 10.08-17.19-10.50 και συνολικά (κ.σ) 38.18

Βαρθαλίτης Μάρκος – ξαγοράρης Μάρκος 9.47-17.41-11.05 κ.σ  38.30

Σαμιωτάκης Κυριάκος – Σερεφίφη Ηρώ 9.53-19.06-10.55 κ.σ 39.55

Μακριδάκης Άγης-Αρμακόλας Μάνος 10.04-19.42-11.22 κ.σ 41.09

Στο μεταξύ στους δρόμους του Φοίνικα και της Ντελαγκράτσιας ένας άλλος αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη!! Κάγκελα, κάγκελα.. παντού.. και τα μυαλά στα κάγκελα..  Ο Μάρκος ο Πρίντεζης και ο Τάκης ο Παπουτσάς ξεκίνησαν να στήνουν «κιγκλιδώματα-οδοφράγματα» και να εφευρίσκουν παρακαμπτήριες οδούς στους περιφερειακούς και τα στενά το απόγευμα του Σαββάτου για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Δυο ώρες μάχης. «Το έργο» τους ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί με το Fun Run το τρέξιμο των 5200. Επαφές “σώμα με σώμα” με ανυπόμονους περαστικούς οδηγούς που δεν καταλαβαίνουν από άδειες Αστυνομικών Αρχών. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αιτήματα λογικά. Μάρκος  και Τάκης εντέλει διαπίστωσαν ότι πολύς κόσμος παντρεύτηκε αυτό το Σ/Κο στο νησί.  Σε γενικές γραμμές όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων ήταν ευγενέστατη.. Τι άλλο να κάνουν και οι διοργανωτές; Ανακοινώσεις υπήρξαν παντού και εγκαίρως.. Με λίγη καλή θέληση, υπομονή όλα θα πάνε καλύτερα του χρόνου..

Στον πρωινό αγώνα της Κυριακής διεξήχθη ο μεγάλος αγώνας Fun Run 5200μ. Πρώτος στους άνδρες, έκοψε το νήμα ο Κωστής Σιδηρόπουλος με  χρόνο  19.56. Ο Ισίδωρος Παλαμάρης 20.31 ήταν δεύτερος και ο Θεοδόσης Παπουτσάς τρίτος, με χρόνο 21.17. Τρεις μοναδικοί runners,  και οι τρεις ήταν υπέροχοι. Ξεκίνησαν απ΄την αρχή δυνατά και πήγαν δυνατά ως το τέλος. Αφετηρία και τερματισμός στην παραλία Αγκαθωπών. Εκεί στήθηκε και το σκηνικό. Εκεί οι φωτό, εκεί και οι απονομές.

Στη συνέχεια απλά έγινε χαμός.. αφού εννέα αθλητές τερμάτισαν με διαφορά 18΄ ο τέταρτος από τον 12ο !! [Γιώργος Δεναξάς 22.23, Άγης Μακριδάκης 22.27, Δημήτρης Κορρές από την Τήνο με 22.39, Βασίλης Πρέκας 23.27, Νίκος Λυμπερόπουλος 23.28, Κώστας Μπασλής 23.32, Γιώργος Χατζαντώνης 23.34, Χρήστος Γεωργοκίτσος 23.35] Κυριολεκτικά όλοι έπεσαν μαζί στην «καλωδιωμένη» αψίδα. Φίνις στα τελευταία 100 με τον dj LK [Λευτέρης Κουτσόπουλος] να τα δίνει όλα στα πλατό. Πρωινό rock για τους πάλιουρες !!

Στις γυναίκες η Βαρβάρα Κούτρα [34.29] έκανε διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της στη γραμματεία και την οργανωτική επιτροπή  τρέχοντας το 5200άρι και τερματίζοντας πρώτη. Εύγε κορίτσι !! Προπονήτρια, αθλήτρια και όλα τα προηγούμενα μαζί..

Η Τσελεμπή Ελένη (Σύρος) ήρθε δεύτερη με χρόνο 34.44, λίγο πιο μπροστά από τα κορίτσια του Αρίωνα που ακολούθησαν, 3η νικήτρια η Μυλωνάκου Αγγελική [37.09] και η Σωτηροπούλου Βιβή 4η με διαφορά μόλις 1¨ [37.10] από τη συναθλήτριά της. Στην 5η θέση τερμάτισε η Μαρία Κροντή (Σύρος) με χρόνο 38.14 και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε η Μαριάννα Βαμβακούση [43.25, Σύρος]. Τη σειρά ολοκλήρωσαν οι αθλήτριες του Αρίωνα, Γεωργία Ελληνάκη [44.45] Ζιάκρη Νικολέτα [51.45] και Παπαχαρίση Μαρία [51.45] κλείνοντας την πρώτη 9άδα.

Να και ο Πρόεδρος του ΝΟΣ.. στη φωτογραφία με τις νικήτριες. Ξέρει που να εμφανιστεί..

Στον αγώνα του «Διάπλους 1260μ» είχαμε αρχικά 54 συμμετοχές αθλητών. Στο νερό έπεσαν τελικά “κατιτίς” λιγότεροι.  Όλα ήταν στημένα άψογα στο θαλάσσιο τερέν της παραλίας Φετουρή με τα GPS της οικογένειας Πολυκρέτη, τους Αλυτάρχες της ΚΟΕ και το γνωστό σκηνικό των σκαφών, των κριτών, των ναυαγοσωστών και των δυτών του ΝΟΣ.

Ο καπτά-δύτης Αντώνης Πρίντεζης (ο Χρήστος και τα άλλα παιδιά) με το σκάφος/η του/ς έστηνε/αν τρεις μέρες σημάνσεις και ενέπνεαν την απόλυτη σιγουριά ότι όλα είναι «υπό έλεγχο». Στα αξιοσημείωτα και η συμμετοχή σκάφους και πληρώματος της WWF. Πολλά τα ονόματα, κάποιον θα ξεχάσουμε.. Τα συμπληρώνουμε στο post. Πραγματικοί θαλασσόλυκοι όλοι τους.. Μετέφεραν σωστικά, κριτές, ναυαγοσώστες, Αλυτάρχες, φωτογράφους, δύτες, τον γιατρό των αγώνων και ήταν έτοιμοι «ανά πάσα στιγμή» να επέμβουν. Πραγματική ανακούφιση για την Οργανωτική Επιτροπή !! Από μια στιγμή και έπειτα, όλα ήταν στον «αυτόματο» εντός νερού. Και ας έλειπε για λίγο ο ..πολυμήχανος Χούλης.. Ααα και η Ελπίδα η Κανακάρη, σε πολλές εμφανίσεις (στεριά και θάλασσα), με πολλαπλές ιδιότητες.

Έξω από το νερό, στο Hotel Dimare ο Χρήστος ο Πρασσάκης (manager του ξενοδοχείου) έστηνε το χώρο, εμφάνιζε κρυφές μπαλαντέζες και το μπαρ μοίραζε καφέδες. Και ας μην ήταν επίσημος χορηγός. Έγινε από μόνος του και χωρίς απαίτηση για διαφήμιση. Αυτά είναι.. Γουστάρουμε πολύ.. Μπήκαν οι βάσεις για κοκτέιλ πάρτυ του χρόνου στην τελετή λήξης (με ή χωρίς αλκοόλ).

Δώσαμε 10΄καθυστέρηση στην έναρξη του «Διάπλους», γιατί ο LK ερχόταν από τις Αγκαθωπές. Ας είναι καλά ο Στράτος (ο Λαγουδάκης). Πέρα δώθε τα μηχανήματα, στήσε ξαναστήσε.. αλλά τα κενά δεν φάνηκαν !! Και ιστοσελίδες στήνουμε και ..τα πάντα όλα.. Ο dj λίγο γκρίνιαξε, αλλά τον επαναφέραμε. Ο νόμος του Merphy όχι.. δεν θα ισχύσει. Και δεν ίσχυσε. Play it again Lefteris..

Ααα είναι και τα flyers.. Να και οι μοκέτες που φέρνει ο Πρόεδρος.. Όλα παιδιά θα γίνουν!! Να και οι εθελοντές. Καλώς τους και ας άργησαν !!

Φουλ θετική ενέργεια και από τον  Πολιτιστικό Σύλλογος Ποσειδωνίας που διέθεσε τα ηχητικά το αθλητικό τριήμερο. Γνωστά και τα πρόσωπα που βοήθησαν.. Οι αλιείς, οι ερασιτέχνες αλιείς Γιώργο (στο μικρόφωνο), μην τους ξεχάσουμε στα ευχαριστήρια.. Εεε κάποιον θα ξεχάσουμε. Πολλοί οι χορηγοί και οι υποστηρικτές.. Sorry παιδιά, δεν υπάρχει πρόθεση. Θα επανορθώσουμε με την πρώτη ευκαιρία !!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Κατηγορία Aνδρών:

  1. 203 – Αποστολίδης Σωκράτης, 16.00:10 [Ο Σωκράτης ήταν και ο νικητής του αγώνα Night Swimming].
  2. 202 – Αποστολάκος Κων/νος, 16.09:70
  3. 233 – Σκούρτη Κλέμεντ, 16.10:60 [Ο Κλέμεντ ήταν επίσης τρίτος στο Night Swimming]

Αυτή τη φορά ανάμεσα στο δίδυμο αθλητών του ΓΣ Πετρούπολης (Σωκράτης-Κλέμεντ) βρέθηκε ο Κων/νος, αθλητής του Παναθηναϊκού.

Κατηγορία Γυναικών:

  1. 237 – Τσακαλίδη Μελίνα, 18.01:20 (ΓΣ Πετρούπολης)
  2. 235 – Ταμπαξή Μαρία, 18.19.00 (Παναθηναϊκός ΑΟ)
  3. 232 – Παππαχρήστου Αναστασία, 19.07:6 (Παναθηναϊκός ΑΟ)

Η 15χρονη Μελίνα (2003), αθλήτρια του ΓΣ Πετρούπολης, έδειξε να είναι ανίκητη στην ανοιχτή θάλασσα, αφού μετά το Night Swimming επικράτησε καθαρά και στα 1260 με πολύ καλό χρόνο λίγο πιο πάνω από το 18λεπτο. Ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα με επίσης καλές επιδόσεις η 15χρονη Μάρα (2003) και η 16χρονη Αναστασία (2002), αθλήτριες του Παναθηναϊκού.

Κατηγορία Μεικτό 40+:

  1. 228 – Ξαγοράρης Μάρκος, 21.14:20 (ΝΟΣ).
  2. 226 – Νομικός Νίκος, 21.39:20 (ΝΟΣ)
  3. 210 – Μηλιδάκης Ιωάννης, 22.38:40 (Παναθηναϊκός ΑΟ)

Στους αθλητές 40 + ο Μάρκος ήταν  και ο νικητής στην ίδια κατηγορία στο Night Swimming, δείχνοντας στην κατηγορία άνω των 40 να κυριαρχεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 2ος Νίκος, με επίσης καλό χρόνο (με βάση το βαθμό δυσκολίας της απόστασης) πήγε πολύ καλά και στο Aquathlon 18+ (δεν αγωνίστηκε στο Night Swimming).

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης που συμμετείχε στον αγώνα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Στους αγώνες Aquathlon Kids 16- και Special Olympics συμμετοχή σήμαινε αυτομάτως διασκέδαση. Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδρομή, η οποία όπως εκ των υστέρων ανέφεραν ότι δεν τους δυσκόλεψε ιδιαίτερα. Για να δούμε τι θα σκεφτούν οι διοργανωτές του χρόνου!! Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνες αυτοί διοργανώνονται με σκοπό την ψυχαγωγία και τη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα.

Ένα είναι σίγουρο. Ο χαρισματικός εκφωνητής (μεταξύ άλλων) βρέθηκε. Γιώργος Κανελλόπουλος. Πολυεργαλείο.. Του χρόνου  – να΄μαστε καλά – απονομές και σχόλια χωρίς GK, απλά δεν υπάρχουν..

Το θερμό χειροκρότημα για την Λουίζα Βαρθαλίτου, την εθελόντρια κυρία της Γραμματείας που βρισκόταν παντού, από την πρώτη μέρα των αγώνων ως το τέλος.

Τα αποτελέσματα στις κατηγορίες αυτές είναι τα εξής:

Syros Aquathlon Kids 16-

Αγόρια: 1ος  Έκτωρ Καπέλλας, 2ος Βασίλης Κορφιάτης και 3ος  Γιώργος Πρίντεζης

Κορίτσια: 1η Βικτωρία Παπουτσά 2η  Ιωάννα Κανελλοπούλου και 3η  Μαρίνα Παλαμάρη

Syros Aquathlon Special Olympics

Αγόρια: 1. Θανάσης Γεωργιάδης 2. Γιάννης Χαλάς και 3. Μάριος Παπαηλιού

Κορίτισα: 1, Νάνσυ Διάκουλη και 2. Φαίδρα Μαρκίδη

Στα highlights οι απονομές και τα χειροκροτήματα των Special Olympics. Χαμόγελα, αλλά και δυσκολίες στον αποχωρισμό. Το RV μας όμως θα ανανεωθεί.. Υπόσχεση στους αθλητές των Special Olympics Hellas και στον Πρόεδρο και πρέσβη επί Τιμή, κ. Διονύση Κοδέλλα, την Διευθύντρια Άρτεμις Βασιλικοπούλου, τον προπονητή Τάσο Νικήτα και τα διοικητικά στελέχη. Τους ευχαριστούμε θερμά που βρέθηκαν πλάι μας, στο νησί της Σύρου στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Ερωτηματολόγια μοιράζονται στους συμμετέχοντες αθλητές για το βαθμό ικανοποίησης από τη διοργάνωση και τις παρατηρήσεις. Μάντυ (Παπανδρέου) καίριες οι επισημάνσεις  σου. Έως αυτές τις γραμμές  έχουμε πρώτο το δικό σου ερωτηματολόγιο. Θα έχουμε ασφαλώς και τα υπόλοιπα. Φέτος η διοργάνωση είναι “πιλότος” για το μέλλον. Χρήσιμες και οι διαπιστώσεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και των ειδικών της ΚΟΕ και της ΕΟΜοΠ.  Ο σκοπός κοινός.  Μια διοργάνωση που θα “απλώσει” και θα μεγαλώσει..

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση, τους χορηγούς μας, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές,

Ευχαριστούμε τους Συλλόγους που στήριξαν ενεργά τη διοργάνωση.

Πάνω από όλα ευχαριστούμε τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες. Η παρουσία των αθλητών δίνει ζωή και λάμψη στη διοργάνωση.

*Οι φωτογραφίες στο κείμενο είναι αποσπασματικές.

Άλμπουμ με φωτό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αποτελέσματα αγώνων στο www.syrosaquathlon.gr

Καλή Αντάμωση το 2019 !!

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Syros Aquathlon 2018.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Συνεδρίαση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2024

Πρόσκληση 1ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Έτους 2024 Κατόπιν Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ναυτικού …