Στο ΟΑΚΑ οι Θερινοί προαγωνιστικών και το Πανελλήνιο κατηγοριών στην κολύμβηση

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για την απόφασή της να διοργανωθούν στο ΟΑΚΑ οι Θερινοί αγώνες προαγωνιστικών και το Πανελλήνιο κατηγοριών στην κολύμβηση.

«Η ΚΟΕ, όπως και οι υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες, είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση, χειρότερη από εκείνη που θέλουν να πιστεύουν κάποιοι.

Με περικοπή κατά 50% του προϋπολογισμού της την τελευταία 2ετία και με εκταμίευση μόλις του 10% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της για το 2012, τη στιγμή που η υλοποίηση του προγραμματισμού της έχει ξεπεράσει το 60-65% της χρονιάς.

Παρόλα αυτά διεξήγαγε όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο ακέραιο μέχρι σήμερα και τις προετοιμασίες των Εθνικών της ομάδων που μετείχαν κανονικά στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες.

Παρά το γεγονός λοιπόν της τραγικότατης οικονομικής κατάστασης που προαναφέραμε, η ΚΟΕ, συναισθανόμενη την αγωνία των Σωματείων της σ’ ότι αφορά την διεξαγωγή των Θερινών αγώνων κολύμβησης προαγωνιστικών ηλικιών και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών τον Ιούλιο (5-7/7 και 10-14/7 αντίστοιχα), καθ’ υπέρβαση κάθε λογικής σε συνάρτηση με τα οικονομικά της δεδομένα, αποφάσισε οι ως άνω αγώνες να διεξαχθούν στο κολυμβητικό συγκρότημα του ΟΑΚΑ.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου, έγιναν οι σχετικές επαφές με τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ Λάζαρο Γρύλλη και τον Συντονιστή Διευθυντή Βασίλη Κάκκο, όπου και ρυθμίστηκαν όλα τα σχετικά θέματα μεταξύ των οποίων και το οικονομικό, για την παραχώρηση των κολυμβητηρίων του ΟΑΚΑ, με οικονομική επιβάρυνση αποκλειστικά και μόνον της ΚΟΕ και όχι των Σωματείων της.

Μετά τις πιο πάνω ενέργειες, πιστεύουμε ότι ικανοποιείται άμεσα κάθε ενδιαφέρον και αίτημα των Σωματείων, σ’ ότι αφορά τους χώρους διεξαγωγής των πιο πάνω αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.

Περαιτέρω, η ΚΟΕ ανακοινώνει προς τα Σωματεία της ότι κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης κατηγοριών, θα οργανωθεί κοινή σύσκεψη μαζί τους, με αντικείμενο την εξέταση θεμάτων που αφορούν τη σημερινή κατάσταση στον Αθλητισμό και ειδικότερα στο χώρο των Αθλημάτων της, καθώς επίσης και ότι «μέλλει γενέσθαι» για τις προοπτικές λειτουργίας των Κολυμβητηρίων κάτω από τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Έναρξη Οργανωμένων Προγραμμάτων Κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 θα ξεκινήσουν τα οργανωμένα προγράμματα κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου …

Αφήστε μια απάντηση